Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tvojeteta Akorát mám bohužel pocit, že narozdíl od motýlka mám kolem sebe lepší lékaře…Machač mi udělal genetiku embryí po prvním potratu, důrazně mi zakázal běh po KETu a v těhotenství úplně a to jsem běhala denně a hodně…A co se týká divadla mi nabídnul PN okamžitě…Takže mám takový dojem, že ta kombinace lékařů, ke kterým motýlek chodí, není úplně dobrá..Jinak si to prostě neumím vysvětlit…
Teto ahoj, furt tady tu skupinku sleduju. Teto i motýlku, stimuluju před KET, mám po novém IVF 6 pětidenních blastocyst, po OPU jsem to přežila a žádný extra OHSS nebyl
tak dnes jsem 6.dc a počítám tak 20. ledna by mohl být KET, ale musím říct, že mám depky nějaký, všichni kolem těhotní a já se bojím, že mi to neklapne.. Přitom po OPU jsem měla pozitivní myšlení a těšila se na další pokusy.. Nejhorší je prostě to čekání, za celý minulý rok jsem měla tři transfery, z toho jeden potrat a jedno biochemko.. Ale samozřejmě vím, že to je ještě v pohodě, co si prožil Motýlek a i mnoho ostatních, to je teprv hrůza, štve mě to za všechny. Vždycky si říkám, je lepší tam tu druhou čárku nemít než mít a za několik týdnů z toho nic.. Teta u tebe jsem se taky radovala, i u Zetmi, že konečně vám to klaplo a nakonec to nedopadlo.. Kurňa tak kam to štěstí kouká ![]()
@Simulina.Manth
Ty jsi zlato, žes na nás nezapomněla! Jo úplnem vím, co myslíš, já se tak těšila na ET, a výsledky estradiolu byly studená sprcha…. A pak Dva cykly nevyšly a pak zase depka a výsledek znáš…. Já mám zase strach, jak bude zítra odběr… kéž ny tam bylo 7…. A já mohla na KET v únoru…
No nejspis ty nazory lekaru teda nebudou idealni ale jinak nemam na CAR co vytknout, jelikoz z 8pokusu 6× tehotenstvi nejmene do 9tt, tak na tom nic spatneho nevidim, v tomto poslednim jsem byla na tom ze mam vychytane mouchy ohledne toho VT, ale evidentne jeste hematologie.
@Tvojeteta
No asi spis priste budu solistka, a predevsim ten muj by tedy rad byl rok bez transferu, takze do skupink jsem se pridala, akorat muze byt jiny scenar cca jako smoulililinka ![]()
Na te hematologii by zjistili ktery ten preparat na to redeni by byl vhodny?? Gallova totiz o jine variante nez Godasal spolu s Medrolem nechtela slyset tu zmenu na Clexane provedl CAR aby teda byla zmena, ale bylo to nejhorsi KET …
Kdyz jsem po ni dnes chtela cokoliv alternativu tak proste ze geneticka vada embrya a ze teda udela znovu krev hned po 6tinedeli …
@ButerflyP
Uvidíš, co ti řeknou po vyšetření. Teď s tím stejně nic nenaděláš. Teď hlavně odpočívej a to myslím víc psychicky. A zkus ty lázně, koukni na šmoulili!
Na hematologii by zkoukli výsledky a navrhli ti terapii, když jim řekneš, že ti clexane neseděl, zkusí něco jiného z testů to nejde vyčíst, musí se vyzkoušet
@ButerflyP
hele ja taky mela vzdy dve kontroly ok i se srdickem a pak konec. jednou blba genetika, podruhe ne. mal leidena, ale bez clexanu, dr z hematologii mi to napsat nechtela
@ButerflyP
no ono to, ze se ti embryo chytne je jedna vec, ale dostat se aspon pres prvi screening druha. podivej zetmi - take jde na konzultaci jinam
@Anonymka1230 píše:
@Titanie
jak ti zjistili alergii na ty dva pripravky?
To me take zajima ![]()
@ButerflyP
No ja ted mela vyjimecne fraxik misto ckexanu a boule a modriny jak blazen. Coz sem nekde vycetla, ze muze byt alergie/nesnasenlivost. Takze ten ja uz nechci ani videt
@ButerflyP po své zkušenosti bych rozhodně jela hladit frantovy pindoura
hehe…ba ne. Ty procedury na mě zabraly. To se poznalo i skrz to, jak důkladně se mi tam začalo čistit tělo. A ovu 12 DC? Jako to jsem neměla naprosto nikdy ![]()
@ButerflyP čtu ze s otehu taky problém nemáš… s tím rozdílem že mě ani chlapovi nenašli naprosto nic. U nás potraty úplně bez příčiny. Někdy je to fakt na palici, když člověk neví, proč se to děje.
@Anonymka1230 píše:
@ButerflyP
No ja ted mela vyjimecne fraxik misto ckexanu a boule a modriny jak blazen. Coz sem nekde vycetla, ze muze byt alergie/nesnasenlivost. Takze ten ja uz nechci ani videt
Jj to moc dobre zmam me to delal clexane uplne cerne bricho a mam tam dodnes jeden cerny flek videt i po 3/4 roce ![]()
Dojit do screeningu neni podle me vec CARu ale meho imuna!!! Takze proto, konzultaci jinde mohu chodit ale ten muj nebude mit jinde duveru, z Natalartu zname osobne 3pary kterym to vyslo dvema napoprve a jednomu napodruhe, myslim tim transfery.
Jako vazne problem v CAR?? Chytani super jen proste to chce od Gallove doporuceni na lecbu teda necim jinym jeste ale ted uz mic prostor na zkouseni neni
mrazacky jen dva ![]()
Jinak je to se mnou v haji, vcera jsem plakala max 10minut pred vykonem a do hodky po vykonu uz jsem vzdala i to brecet, mozek uz si zvykl tyto situace prijimat nejspis - jako vcera po 2hodinach bych mohla uz byvslem jit domu,… tak alespon ze pujdu ted po snidani jen pockat na zpravu, a kdyz uz se to pokazilo jdu se nechat naockovat proti tomu Covidu, mam si dat Pfitzer nebo Modernu?? Co mate vy? Ten muj ma Janssen a tu nechci ![]()