Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dicentra27 píše:
@ButerflyP co u tebe nového, po těch dvou bio?
Dekuji za optani, zitra me ceka ta hysteroskopie s endosctratchingem vse pri vedomi a na salku kde mi jindy delaji transfer, nastesti CAR ma tento pristroj, takze ten pokojicek pro KET uvidi ten stejny lekar
.
No uz aby mi dali zelenou na dalsi KET a ten uz konecne vysel
Ahoj holky, můžu mezi Vás? mám po 3 neúspěšném transferu. Zbývají nám poslední 2 embrya, tak už jsem pěkně nervózní, vůbec nevím, proč se ani jedno nechytlo…máme genetiku, profil, základní imunologii a minulý měsíc jsem byla na Hysteroskopii a stejně to bylo k ničemu…:(. nemáte některá tip, co si nechat ještě dovyšetřit než půjdeme do dalšího pokusů? vždy po transferu tak od 3 dne mě vyloženě píchá mrzí nohama a tak táhne spodek, jak kdybych to měla každou chvíli dostat..jsem už fakt z toho nešťastná. v KET v březnu měly snad téměř všechny holky úspěch a já zase nic… ![]()
@Zuzule2014 ahoj, pamatuju si tě z březnového KETu kde jsem byla taky..a taky nevyšlo..
Moc mě to mrzí že ti to nevyšlo!!
je hrozná ta bezmoc že neznáš příčinu. Možná ještě vyšetření hematologie bych zkusila. V tvém CARu ti k tomu víc neřekli? Jestli jsem to pochopila, tak se uchytí a pak přijde mens.?
Nicméně většina z nás má poslední mrazáčky na tento měsíc a vyhlásili jsme duben, měsíc zdaru. Prostě to vyjde, je jaro (i když za okny to tak nevypadá) ![]()
@Zuzule2014 ahoj, taky jsem breznova a nepovedlo se.. Teď mám poslední pokus… Musí to vyjit…
Co štítná žláza? Vydetrovali? A co nějaké metody navíc? Asistovany hatching nebo embryoglue?
Ahoj holky, děkuji za založené vlákno. Příští týden v úterý jedeme s manželem po 4.letech k Apolináři do CAR.
Máme tam zamražených 5 embryí. Chtěli bychom se pokusit o druhé dítě.
Nevíte náhodou, kolik teď stojí KET u Apolináře.? V roce 2017/2018 stál 3.000kc
@Xena86 do CAR jedu v pondělí, tak uvidím, co mi dr. řekne. Nám se před 5 lety zadařilo na po druhé, teď jsme měli 5 mrazàčků, loni jsem měla 2 KETY a nic, akdyby se aspoň chytili..ale.ani to ne, ještě jsem neviděla 2 čárky, prostě mě vždycky od 3 dne začne bodat dole a ja už tuším neúspěch, jak kdyby tělo tam to embryjko nechtělo…ty máš kolik neúspěchů za sebou?
Ahoj holky 😊ráda bych se k vám přidala mám za sebou jeden neúspěšný KET a teď rozjíždime druhý
@lumr nad tím jsem taky přemýšlela, jen vím, že na to doktoři nějak nechtějí posílat, tak uvidím, co mi na to řeknou. mame poslední 2 embrya a nechci je jen tak vyplýtvat…a ty jsi po kolikátém pokusů? mě nejvíc vrtá hlavou, že před 5 lety to prostě šlo a teď nic a to jsem měla hezkou sliznici a vždy 5 denní embryjka krásné kvality…si říkám, jestli už nejsu stará ![]()
@Zuzule2014 píše:
Ahoj holky, můžu mezi Vás? mám po 3 neúspěšném transferu. Zbývají nám poslední 2 embrya, tak už jsem pěkně nervózní, vůbec nevím, proč se ani jedno nechytlo…máme genetiku, profil, základní imunologii a minulý měsíc jsem byla na Hysteroskopii a stejně to bylo k ničemu…:(. nemáte některá tip, co si nechat ještě dovyšetřit než půjdeme do dalšího pokusů? vždy po transferu tak od 3 dne mě vyloženě píchá mrzí nohama a tak táhne spodek, jak kdybych to měla každou chvíli dostat..jsem už fakt z toho nešťastná. v KET v březnu měly snad téměř všechny holky úspěch a já zase nic…
Ahoj, taky jsem byla v březnový skupině a ket nevyšel. Teď duben další pokus. Už po dubnovém vkladu máme poslední a to bych chtěla nechat na sourozence. A jak píše Xena, duben bude plny zdaru
![]()
Já se od 15 let lecim se stitnou žlazou, doktor chtěl krevní výsledky atd, hodně to ovlivňuje těhotenství. Máš ji v pořádku?
A co alergie nebo jak se tomu říká na embryo? Vím ze kamarádka si musela pichat injekce, její tělo odmítalo přijmout embryo.
Držím moc palce
![]()
Ještě doplňuji, stará nejsou, kamarádky kamarádka si nechala rozmrznout po 13 letech a vyšlo, mají krásnou holčičku, která miluje zimu
![]()
Koukám ze blbě čtu
kolik ti je let? Mě bude 43. Kamarádka první porodila ve 43 a druhé myslím 46 nebo 47. Takže to jde a obě jsou zdravé děti ![]()
Příspěvek upraven 09.04.21 v 09:54
@Zuzule2014 Ja mela 1.IVF a 3×KET neuspesne. Zaridila jsem si reprodukcni imuno, zmenila CAR a 2.IVF vyslo. Ted v unoru byl KET, ale byl to spontanni potrat. Tak uvidime, jak to ted dopadne.
Když tu čtu ty březnové nezdary, to by v tom byl čert aby to teď nevyšlo… Ja byla dnes na kontrolním utz dc a ještě je sliznice nízká, to byla ale i munule a nakonec narostla krásně… V děloze ale mám možné polip, takže další kontrola v pondělí a uvidí se… Nemáte někdo zkušenost? Nemůže to být nějaký zbytek z toho breznoveho ket? ![]()
@Jíňa03 taky jsem měla polyp. V listopadu revize v 9 týdnu. V březnu ket nevyšel, tak mi dělal hned na kontrole hystereskopii a zjistil, ze mám polyp a srusty u děložního hrdla, prave po té revizi, predtim jsem měla vše v pohodě. Tak my ho hned odstranil i to hrdlo rozšířil a teď čekám po dubnovém Ketu na výsledek. Doufám ze vše dobre dopadne.
Držím palce. ![]()
@lumr a přes co sis zařídila prosím to reprodukční imuno? a zjistili ti něco?
@Zuzule2014 píše:
@Xena86 do CAR jedu v pondělí, tak uvidím, co mi dr. řekne. Nám se před 5 lety zadařilo na po druhé, teď jsme měli 5 mrazàčků, loni jsem měla 2 KETY a nic, akdyby se aspoň chytili..ale.ani to ne, ještě jsem neviděla 2 čárky, prostě mě vždycky od 3 dne začne bodat dole a ja už tuším neúspěch, jak kdyby tělo tam to embryjko nechtělo…ty máš kolik neúspěchů za sebou?
Mě připadají ty tvoje příznaky 3.dne jakoby tělo zabíjelo to embryo
určitě si vyžádej reprodukční imunologii aby se zjistilo jestli tvé tělo nechce přijmout nic jiného, cizího..
Já mám za sebou zatím jeden nevydařený KET, a zbývá už jen jeden mrazáček teď v dubnu..který musí vyjít!! Bohužel se u tohoto neudělalo gen. vyšetření, i když to taky není záruka úspěchu.. Takže duben prostě nám všem vyjde a duben to jistí!
![]()