Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@leylen píše:
@Xena86 Aha, no vidíš. Me 50 dali normálněa tak asi mě to překvapuje jenom proto, ze už mám hlídání ŠŽ zautomatizovane.
Mě poslali na endokrynologii az pred IVF jinak jsem se mohla asi ty dva roky zbytečně snažit… Snad to už vyjde na podruhé ![]()
@lumr ahojky nevím jaké kortikoidy myslíš
, beru hormony estrofem 1-1-1 a utrogestan 2-2-2, a femibion a ještě listovku k tomu zvlášť, musím mít zvýšenou dávku kvůli genetickým vadám, jinak nic víc neberu
@Anonymka Ka Dekuji. Ja mam jeste preventivne Prednison a vcera jsem ho samozrejme zapomnela brat ![]()
Tak tu taky přispěju svou troškou… Štítná žláza nemocná 23 let. V podstatě ji mam mrtvou a komplet substituovanou pilulema, beru letrox 100. Až mi potvrdí těhotenství, první, komu volám je endokrinolog - dávku navýší. Jinak hrozí potrat. Plod je, tuším, do 16 týdne závislý s tímhle hormonem na matce, moje léky pokryjí mě, takže určitě je třeba to hlídat.
Včera jsem si užila strašný bolesti břicha vpravo, i s tou hodnotou hcg 10 jsem myslela na nejhorší, bolestí nespala a už se viděla bez vejcovodu. Ráno na klinice jsem příznakama všechny vyplašila, ale už volali i výsledky krve a snad dobrý, i břicho se už srovnalo.
Ale jsou to furt nervy. Takže už žádné komplikace, ale naopak klid. Přeju všem, ať si tu jen vesele chodíme na utz, vše roste, jak má a dojde na úspěšný KET.
@Dicentra27 to je mi lito, ze to dalo takhle o sobe vedet pri odchodu
snad uz bude dobře ![]()
Holky, já dnes na kontrole 11.DC a sliznice mi vyrostla za 2 dny o 1mm na 8mm 🙂 takže za týden v pátek KET s embryoglue 🙂 teď už to musí vyjít 🙏 přeju všem hodně štěstí
Ahoj holky, jak prosím poznám, že mám správnou sliznici? To se nejspíš pozná jen na utz že? V tomto se zrovna moc nevyznám, tak snad bude vše jak má být.. Já stále čekám na MS a porad ne a ne přijít.. Budu brat estrofem a zkusím to červené víno, tak snad nebude problém.
@Anoanonym1
Jen uz…
MS tě zkouší, co vydržíš! Tak držíme palce a ozvi se
@Anoanonym1
Znám to- mně se to stalo při IVF… protože jsme museli na TESE a chtěli konkrétního urologa a bylo léto a dovolený, tek MS musela přijít do úterý… brala jsem kvůli tomu i HAK, aby přišla podle plánu v sobotu a dr. Říkal, že není možný aby nepřišla do pondělí… a hádej přišla ve středu a my museli odkládat, protože urolog by byl na dovolený ![]()
Takže klasika MS nás všechny zkouší!!! ![]()
@lumr aha,tak uvidím, co mi řekne doktorka a když ne nebude chtít poslat, tak zkusím někam zavolat sama, ale otázka je jestli mě bez doporučeno vezmou. a co ti na to dali?
@Zuzule2014 urcite to chce zadanku, je to dost drahe.. Brala jsem kortikoidy.
@Tvojeteta prosím tě jak zvládáš ten olej z černého kmínu? Máš na to nějaký fígl jak se nepo…
díky
@Xena86
Je hnusnej dost… občas ho donutim dát si i manžela, abych netrpěla sama…
Jinak já ho hned zapíjím čajem a i tak ho dlouho cítím…
Teď jsem ještě dala ananas - to jde, ale příprava červeným vínem se mi líbila víc…
@Sissinka27
Ahoj! Já si tě pamatuju z konce roku- listopad mi KET nevyšel a v prosinci mi ho zrušili, tak jsem alespoň fandila!!!
Tak odpočatá a jde se na to znova!!! Jak ti to vychází?