Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak už si picham inzulin 11 jednotek, ale ptala jsem se doktora a on mi řekl že je úplně jedno kolik si píchám, že me normálně odrodí ve Znojmě, že už je to běžná věc. A malá je krásně podle tabulek. Vážíme 2,20kg ![]()
@Petula24 tak to ti taky nasadil dost velkou dávku inzulínu, ale je super že malá je tabulková že nebude žádný cvalik♥️️️No já jsem zvědavá na pondělí co mě řeknou na dia +gyn, teďka jsme byla ve středu v Kroměříži na kurzu a ptala jsme na to znovu ale ne doktora ale vrchní sestry jak je to s tím inzulínem a ta se divila ale šla mě to zjistit na porodni sály a prý že já můžu mít i 50 j a ze mě odrodi ale malá kdyby měla být od 8j že by ji museli převést, tak jsem byla ráda že mě to konečně někdo vysvětlil. Tak doufám že malá bude zdravá a já si to odrodim v Kroměříži 😁
@Petula24 a tobe už ty prášky na dia vysadili úplně a jsi jenom na inzulínu?
Holky, tak já jedu z diabetologie. Zase mi navýšila dávku na 12 jednotek. Jinak já mám ráno občas už i 4,9, dnes třeba 5,5. Dost záleží co jim. Nicméně já mám problém s tím, že malý je větší. Říkala, že se to prostě musí dostat pod 5.
Tak holky i já dneska byla na diabetologii a tam mě teda pochválila ale myslím že předčasně,😁 jak přijdou výsledky krve tak mě zapleskne. Jinak byla jsem i gynde tak malá je v pořádku ale váží už 3kg
no jinak bral stěr na streptokoka tak doufám že to bude negativní. @ModrenkaIUI jj je to přesně o tom co si člověk dá ale i ten glukometr blbne já už ten svůj musela vyměnit protože z jedné kapky byly 3 rozlišné hodnoty.No snad se ti to rychle upraví. A maly má teď jakou váhu?
@ŠmoulikLucik Ve 32+4 malý vážil 2500g. Pry je o 14 dní vetsi. Jo je to hodně o jídle a já teď trošku vysadila, takže od zítřka zase striktně najedu. Já jdu na stěry příští týden v pondělí. Určitě to bude v pořádku. A ty jsi teď kolikátý týden?
@ModrenkaIUI já jsem dneska 35+0 a doktor říkal že jsme tak o týden větší, před 10dny malá vážila 2,5kg.
Já jsem právě teďka taky tu dietu lajdala takže taky mě čeká nekompromisní dieta
no už to máme za pár tak musíme zabojovat😉
@ŠmoulikLucik Přesně, tu chvíli už to vydržíme. Už to budeme mít za pár. To už musíme vydržet.
Ahojte holky, jak se vám daří. Já od pondělí nastupují na mateřskou. Teď poslední dny jsem měla dost bolesti v podbřišku. Už to ustalo a břicho se mi pěkně zvetsilo. Příští týden ve středu jdu na kontrolu. Tak jsem zvědavá, jak malá povyrostla. Minule byla pozadu, tak snad to už dohoni.
@Dara82 ahojky no uvidíš jak malá povyrostla, já zase chci ať už malá neroste 😂 už máme 3 kg a měsíc před sebou. Jinak já dobrý ale mám tzv poslíčky za ten den několikrát šílené bolesti v podbřišku a řezání, je to dost nepříjemné hlavně když řídím nebo na veřejnosti.
jinak kamarádky kolem mě i s kurzu některé porodili a já začínám nad tím dost přemýšlet🙂Pak dej hlavně vědět kolik váží ![]()
Ahoj holky, tak já skončila dnes na pohotovosti. Měla jsem teď několikrát za den posličky a k tomu se mi spustil takový hlenovy růžový výtok. Takže mě málem trefilo. Malej dobrý a prý asi hlenova zátka. Nicméně se zkracuje čípek ale jsem zavřená. Takže se mám šetřit a čekat. Malej už má 3kg a jsem 34+4. Musí to diabetolog trošku pozastavit a pokud neporodím vyvolají porod v 38tt z důvodu jeho velikosti. Doteď jsem byla v pohodě, ale teď se začínám bát, aby vše proběhlo hladce a malý byl zdravý. A hlavně ty posličci celkem bolí a prý je to jen zlomek bolesti kontrakcí, takže to bude asi brutus ![]()
@ModrenkaIUI teda chudino ale neboj maly bude v pořádku a bude to dobré, já jsme četla že pokud je mimco větší u diabeticek že vyvolávají v 38 tt nejpozději a taky se bojím že mě to čeká(to už je zachvili) já jsem teda 35+5 a minuli týden měla malá 3kg🤐jdu v pondělí zase na gyndu pro papír na další diabetologickeho profika, tak nevím jestli i na kontrolu. Kazdopadne čím více jsem těhu tak tím horší mám výsledky glykémie já to nechapu.No uvidíme na malou se moc těším ale když na mě přijdou poslíčci který fakt bolí tak jak říkáš bude to brutus🙊 No ty opravdu nic nedelej a hlavně odpočívej ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.