Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ŠmoulikLucik Já o tom aniballu také vážně uvažuji. Ale trošku se toho i tak nějak bojím. On se může používat až od 37tt, takze mám ještě pár dní čas. A ty jsi s ním spokojená, dává ti pocit jistoty?
@Petula24 Tak to mě říkají, že je to vysoce rizikové těhotenství od začátku co jsem začala chodit do nemocnice. Což také moc nepřidá, ale je to tím, že malej je velkej, což ty nemáš. Pry neradi rodí ty 4,5kg děti i když jdou sekci, že může nastat spousta komplikací. Nakonec, ale řekl, že všechny zdárně porodí a jsou to zdravé děti.
Proto si mě tam už nechali a chodím každý týden na ozvy a ultrazvuk.
Ale ty máš malou malou, takže tebe by možná ani neřešili.
Teď už to nějak dobojujem do zdárného konce.
@ModrenkaIUI četla jsem že už se po zvolna může používat v 36 TT no já to zkusila včera popř a musím uznat že ze začátku jsme tam ten balónek nemohlá ani dostat, pak dobrý a začala jsem cvičit bylo to takové nepříjemné tak je ho vytáhla a znova, to už bylo lepší a dokonce jsem to vytlačila, pak jsem to zkusila znovu a víc nafoukla a snažila se ho vytlačit a nic tak jsem ležela a snažila se opravdu uklidnit a pěkně prodychavat a najdou to šlo samo a vytlačila jsem průměr 2Ocm takže opravdu jsem si byla jistější a přišla jsem si pripravenejsi, no uvidíme dneska.Ale pokud nad tím uvazujes tak být tebou do toho jdu prý je dobrý i po porodu na pánevní dno.
@ŠmoulikLucik Jee moc děkuji za odpověď. Tak já ho pořídím. Když nic, tak takovou tu jistotu a uklidnění bych také ráda. Ještě když vím, že budu rodit to dítě větší ![]()
Ahojte holky, tak jsem dneska byla u doktora. A protože se zakecal o velkým ultrazvuku, který budu za 14 dni absolvovat, tak mi ani neřekl váhu. Akurat mi řekl, že jsme týden pozadu. Doufám tedy že se malá vyvíjí v pohodě
No budu si muset počkat na toho 8.10. @ŠmoulikLucik jinak super, že ti takhle ten anibal funguje, chtěla jsem se tě taky zeptat. Určitě si ho objednám taky. 29.9. j je v Chebu v porodnici prohlídka. Půjdu se podívat, ale popravdě se mi tady v Chebu moc rodit nechce. Slyšela jsem od známých, že v Sokolově je to o level výše. A je to jenom 25km, tak se půjdu podívat a pak se rozhodnu..
Ahoj holky, může mi některá z vás poradit? Četla jsem že estrofem brání ovulaci, je tedy možné že nikdy nebudu mít pozitivní ovulacni test? Moc děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, může mi některá z vás poradit? Četla jsem že estrofem brání ovulaci, je tedy možné že nikdy nebudu mít pozitivní ovulacni test? Moc děkuji
Ahojky já osobně s tímto lékem zkušenosti nemám, jen vím že užívání zkresluje výsledek ovulačního testu, zkusila bych zavolat na nějaké IVF centrum a poradit se s nimi😉
@Dara82 určitě se malá vyvíjí v pořádku jen bude drobnější
no uvidíš toho 8.10 ale za ten měsíc to může klidně všechno dohnat. A co tě čeká ještě za velký ultrazvuk? Já myslím že jsem žádný takový neabsolvovala
Jinak u vás i přes covid je prohlídka? U nás je vše zakázané jen otec u porodu a na porodnim může 1×denne na návštěvu a to na 30 minut
( jak kdyby covid rozlišoval čas kdy mě ev. někdo může nakazit)
No jinak já dneska jdu na tu rizikovou poradnu ohledně diabetu tak jsme zvědavá a trochu i nervózní tak uvidíme jak to dopadne.No a co se týká aniball včera jsem ho zkusila podruhé a super u zavadeni bez problémů, stahování s dýcháním super a vypuzeni 20cm 4 x po sobě. Už nemám takový strach s porodu vím že to bude bolet ale ten velký strach je už pryc.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, může mi některá z vás poradit? Četla jsem že estrofem brání ovulaci, je tedy možné že nikdy nebudu mít pozitivní ovulacni test? Moc děkuji
Ahoj, ano pokud je řízený cyklus, tak se nasazuje 3×denne estrofem a ten brání ovulaci, ale roste sliznice. KET se tedy plánuje od výšky sliznice a nemusí být tak úplně přesně načasovaný. Nasadí se utrogestan a vloží se dle stáří embryo. Když je ne řízený, tak se hlídá ovulace a podle výšky folikulu se pak pichne ovitrelle nasadí utrogesten a následně vkládá embryo.
A u stimulace jsou ovulační testy zkreslené nevypovídá ji o ničem, protože žena bere spousty hormonu.
@ŠmoulikLucik No paráda. Budu na tebe myslet a dej vědět jak jsi dopadla. Já ráno cukr 5,2 takže taky nic moc.
@ModrenkaIUI ale 5,2 už není zas taková hrůza záleží co jsi včera měla na večeři.
No jinak už jsem doma s te rizikové poradny a jsem spokojená, křivka byla ukázková, dietu si mam stále držet jak teďka a že mě v klidu odrodi že s takovými vysledkama patřím do mírně rizikovky.No a z vyšetření :mám čípek 1.5cm a doktorka prstem cítila hlavičku, vahove jsme kolem 3 kil což je lehce nad ale že uvidíme příští týden že každý ultrazvuk (typ stroje)může zkreslovat, no a že malá má hlavičku a tělíčko v pořádku ale že má dlouhé nožičky že to bude prý modelka😁 no tak uvidíme
@ŠmoulikLucik Ahoj, tak to jsi dopadla výborně. To je moc dobře. A já dnes cukr zase 5,5.
A to tu dietu fakt držím. Tak snad malej neroste nějak enormně. Já jdu na kontrolu v úterý. Tak budu zase moudřejší. Kolikátý jsi týden? Já jsem dnes 35+5. Takže do 38tt už se to krátí. Chtěla bych aby přibral co nejméně. ![]()
@ModrenkaIUI já jsem měla dneska ráno taky moc 5.7 a to jsem večeřela bílí jogurt ½jabka a ½hrusky s chia semínkama a stoho jsme se dva nazpět jsme jeli s manželem na večeři kde jsem si dala hranolky a maso se slaninou a hermelín a přijela jsem domů a cukr byl ukázkový, nechápu to. Myslim že to dělá i psychika, moc se stresujem aby ti naši miminka nevážili moc, taky mam hrůzu ať nemá 4 kg.Ja jsme dneska 36+4 a včera jsme myslela že už pojedu malá se tak moc tlačila hlavičkou dolů ze ty křeče a stahy byli teda mazec.Ani se jí nedivím včera do ní vrali doktoři a já ještě večer cvičila s aniballem ale sice jen chvíli protože se ukázala i krev. @ModrenkaIUI určitě dej v úterý vědět jak jste dopadly.No holky už je to opravdu za pár cca 3 týdny a budem maminky ![]()
@ŠmoulikLucik Ahoj, taky mám občas pocit, že je to ze stresu. Třeba dneska ráno 5,5 hodku po jídle 5,5 a hodku po obědě 5,3. Tak uvidíme večer a ráno. Jinak dnes jsem donesla aniball a musím říct, že dostat ho dovnitř, žádná prca. Nakonec se to povedlo. Nafoukla jsem ho tak na 5 zmáčknutí. Zvládla bych víc, ale bála jsem se. Ovšem to bylo všechno. Absolutně netuším, jak mám dýchat protože se ani nehnul. Takže to musím načíst a potom zkoušet. Ale snad na to přijdu.
@ModrenkaIUI to máš pak moc pěkne hodnoty po jídle, možná to ranní je fakt ze stresu, ty si pichas jaký inzulín a kdy?
Jinak super a tím aniballem akorát radši víc než 5× nafouknutí nedělej doporučují to používat od ukončeného 36 tt někde je to od 36 tt ale ja do konce týdne pres 20cm nepůjdu, ale jak říkáš to první zavedení bylo teda děsný. tady je to video jak postupovat https://www.aniball.cz/…-jak-cvicit/?…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.