Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hestia94 píše:
Ahoj.
Taky bych chtěla jít v lednu. Letos mám dva KETy a nesupešné (jeden teď v prosinci). Čekám akorát až se dostaví MS. Nechali vás po neúspěšném KET jít hned další cyklus znovu nebo jste musely mít pauzu?
Ahoj, na KET muzes hned. Neni duvod vynechavat mesic. ![]()
Taky se chystáme v lednu, bojujeme o mimco 2,5 roku. Zatím 5 transferu, vsechno krasny jednickovy embryjka, vsechna vysetreni mam hotovy a nic se nenaslo, problem je u chlapa. Tak uz taky verim, ze se dockame ![]()
Ahoj, tak já se přidávám k Vám.
Zdravím známé nicky ![]()
Já čekám na ms, abych mohla začít svůj předposlední KET. Snad to stihnu v lednu.
@DandátkoP Dík
Snad to klapne, už mi pár transferů vyšlo na neděli a to u nás na klinice nedělají ![]()
Psala jsi, že je u vás problém u chlapa, smím vědět jaký?
@Hestia94 azoospermie, mame spermie po Tesi, takze urcite horsi kvalita, ale i tak, embrya jsou vzdy krasna a vzdycky vydrzej vsechny az do 5. dne
. A do jakého chodíš centra? Nevim, zda jsi to uz nepsala promin
me bylo receno v centru, ze plus minus jeden den nevadi. Naposledy jsem mela jit na KET v utery a melo byt uz 5 denni, ale protoze by se muselo rozmrazit v nedeli a to v centru nejsou, tak jsme sli v utery i tak a bylo jen 4 denni a vsichni me ujistovali, ze je to ok. ![]()
@DandátkoP
My jsme taky po TESE- a máme poslední dvě mražený embrya. A světe div se, manžel už znovu nechce ![]()
@Tvojeteta píše:
@DandátkoP
My jsme taky po TESE- a máme poslední dvě mražený embrya. A světe div se, manžel už znovu nechce
@DandátkoP
Máme dvouletého syna a ještě dvě starší dcery z prvního manželství. Čtvrtý bychom si přáli moc, ale uvidíme, jestli nám bude přáno. Já se hodně uklidnila psaním tady s vámi…
@DandátkoP
Jo s těma spermiema je to na prd- manžela kuchali docela dlouho, aby z něj něco vymáčkli. A pak i přes ICSI to první den zabalilo 25 z 50…, taky máme vždy jedničkový embrya nejlepší kvality, ale i tak se teď 3 KETy nepovedly.
@DandátkoP u nás taky azoospermie, ale před 5 lety se nám na 2 pokus povedli dvojčátka, díky bohu, teď bychom chtěli ještě jedno, ale zatím 2 KETY za sebou a nic. màme poslední 3 mràzàčky a taky by manžel už do toho znovu jít nechtěl. takze budu se modlit, st je aspoň jeden z nich bojovnìček a klapne to. ![]()
Holky.jen by mě zajímalo, přišli Vaším partnerům na to, z čeho třeba ta Azoo může být? a nevíte jestli je vůbec šanci na přirozené otěhotnění nebo. sance je nulová?
@DandátkoP ty brďo, to si manžel musel teda užít. Můj má asthenozoospermii a retrográdní ejakulaci. Taky to vypadalo na TESA/ MESE, ale dostali nějaké z moči.
Chodíme v Praze do ProCrea (dřív Gest). Měli jsme vždy jedničkové hatchující blastocysty, tak jsem zvědavá teď. Zbývají nám ještě dvě zkumavky se třemi mrazáčky, tak snad už ![]()
@Zuzule2014
Hele to záleží- jak psala Dandátko- zvažovali Mese/tese a pak něco našli v moči…
U nás - mladej sportovec, štíhlej, genetika úplně v pořádku… asi nějaká infekce v dětství- nešlo to ani z nadvarlete píchnout, museli mi odebírat vzorky z varlat oboustraně, aby našli nějakou zárodečnou buňku- takže u nás je absolutní nula normálně otěhotnět, ale když je nějaká spermii, tak se zázrak stát může…
@Zuzule2014 píše:
Holky.jen by mě zajímalo, přišli Vaším partnerům na to, z čeho třeba ta Azoo může být? a nevíte jestli je vůbec šanci na přirozené otěhotnění nebo. sance je nulová?
U nás nesestouplé a pozde operovane varle
detska doktorka bohuzel nepohlidala… takze u nas duvod jasny.. a sance na zlepseni neni… chodili jsme i skoro rok k doktorovi Kočímu, píchal hormony, bral léky, stalo nas to hromadu penez a cely se to delalo vlastne jen proto, aby se alespon neco pri operaci naslo. Kazdopadne nam doktor Kočí rekl po operaci, ze kdyz ho operoval, myslel si, ze nic nenajde jak to bylo spatny… ale nasel ![]()