Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tvojeteta přesně, ale asi to má nějaký důvod, proč to máme prožívat takhle.. Hlavně, ať se nám všem zadaří, ať jsme všichni kompletní a šťastní. ![]()
@DandátkoP z těch 40 bylo 10 nezralých, 20 nechali samovolně se spermiema (ani jedno se neoplodnilo, ty moje vajíčka je nějak nezajímaly
) a deset nechali udělat ISCI a z toho je aspoň těch 5, mínus jedno, co mi pobíhá doma
čekala jsem po OPU asi čtyři měsíce, abych se dala do kupy a mohli jsme udělat KET. Jooo, určitě to vyjde, když ne teď, tak příště ![]()
@šmoulililinka to znam, kdyz jsem prestala kojit, tak nekolik mesicu mi chodila MS po 25 dnech, jakmile jsem zacala resit dalsi KET a cekat na MS kvuli brani hormonu, tak najednou 40 dni a MS nikde.. Takze nakonec Agolutin, a stejne od te doby dalsi tri cykly pouze pres Agolutin.. Fakt nechapu tyhle zakony schvalnosti.. ![]()
@SimulinaManth3 proste Murphy… vzdy a vsude. Nam ten transfer vyjde na hory (pokud otevrou ubytka)… ach jooo
@šmoulililinka
Buď klidná nic neotevřou, teda možná vleky, ale ubytka asi ne
Dnes kontrola dopadla dobře, vaječníky se konečně zmenšily a OHSS ustoupil. Teď tedy čekám na MS (která dorazí snad kolem 15.1.) a od 2. DC budu brát 3× denně estrofem a kolem 10.DC ultrazvuk kontrola. KET vypadá na první týden v únoru, nejspíš. Už jsem zvědavá na Vás, co jdete tento týden ![]()
Holky mohla bych se vás zeptat, krvacite některá v období ovulace? Mě se to teď stalo po druhé, slabě jen cca hodku až dvě, ale stejně se mi to moc nelíbí. Minule jsem se ptala doktorky a přešla to jen, ze se to muže stát, jen mě zajímalo jestli jste to některa neměla třeba po lécích nebo tak. Děkuju
@Kajjja já jednou, tesne pred transferem, sla jsem na WC a malem mi vypadly oci, kdyz jsem videla krev.
Ale bylo to jen slabé a pak už nic.
@Kajjja mě se to celkově stalo asi dvakrát a to až v posledních cca dvou/třech letech a můj gynekolog mi řekl to samé, může se to stát
@DandátkoP u nás to dělá přímo CAR, taky mě napadlo se zeptat přímo gynekologa na to,ale.zase si říkám, jestli třeba v tom Car nedělají něco na víc, když se na to. specializuji, těžko říct. no MS se mi pomalu rozjíždí tak buď do toho půjdu i s hormonama nebo to posunu, psala jsem i dr.ale ta mi neodepsala.
@bezinka.11
Já podle ovulační bolesti tipuju MS na 15.1. Takže uvidíme, jestli nepřejdeme do další skupiny…
Jinak jen pro ty, které vyhlížejí MS- 100% funguje vzít si nejlepší sněhobílé kalhotky, to naschvál dostanu vždy
![]()
@Tvojeteta no já se určitě taky posunu, pořád zvažuji tu Hysteroskopii a manželovi se nelíbí, že mám brát hormony a nevím proč, takže asi buď riskni ještě jeden KET teď v lednu a nebo posunu Hysteroskopii na únor nebo březen a KET až pak. a ty jsi na tom jak?
@Zuzule2014
Tak já v prosinci doma dost otravovala s druhým IVF, ale už je klid, dohoda je dva KETy a konec.
Mám doma strašně těhotenskejch testů- na v prosinci jsem dost šílela, tak můžu testovat od transferu🤣
jinak už se pomalu smiřuju, že čtvrtý nebude a budu muset do práce…
A taky už jsem s manželem vyjednala, že by to chtělo nějaký dárečky, když se KETy nepovedou, abych nesmutněla ![]()
Jdem teď po sobě jak to půjde… obávám se, že ket bude začátkem února a co dál uvidíme…
Já jdu teď vypomáhat do nemocnice, tak uvidíme.
Jinak za uklidnění děkuju holkám tady, to sdílení jsem potřebovala…
je dobrý vědět, jak to mají jiní a že né každýmu se zadaří, ale nemáme se za co stydět. I náš neuspech podpoří jinou holku, že se to stává a nemá to vzdávat. Myslím, že často holky nasdílejí dvě čárky a pak první UZ, ale taky to ještě nemusí dopadnout a naopak, jsem teď četla holky ze srpna, jak mají už výbavičky a to mě taky potěšilo…
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď