Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@malagovicova estrofem je tabletkova forma, teda aspoň já to tak měla 🙂
@DandátkoP píše:
Já dnes na kontrole a v pátek jdeme na transfer, bude tu někdo, kdo jde už taky tenhle týden na transfer?
Ja ve středu ket 5 denni hatchuji blasto. Ovulace byla, pojistili to ovitrellem 13dc a sliznice 11mm ideal
Ahoj holky, tak já dnes 10.DC na kontrolním UZ a sliznice 9,5 mm. Minule jsem měla 15.DC 15mm, to bylo zas moc. Tak teď to snad vyjde, od středy mám začít zavádět Utrogestan a v pondělí KET, pokud ovšem testy na covid v pátek budou negativní, tak snad už to vyjde konečně. Doufám, že mi do pondělka teda zase nepřeroste sliznice na moc velkou výšku
Jinak si mám ještě rozmyslet Embryoglue.. nevím, u první dcerky mi vyšlo Ket napoprvé bez Embryoglue, tak ted nevím, jestli to zas nechat bez toho… Všem nám fandím, at už nám to vyjde!!!
![]()
@Anonymní píše:
Ja ve středu ket 5 denni hatchuji blasto. Ovulace byla, pojistili to ovitrellem 13dc a sliznice 11mm ideal
Super! Tak to budeš první ty!
A já hned za tebou
My budeme mít 4 denní a nakonec dáme embryjka 2. Už to dlouho zkoušime jen s jedním, taky blasty a stejne nic, tak to riskneme s 2.
![]()
@SimulinaManth3 mě prijde, ze embryoglue je jen pro dobry pocit. Ale kdo vi
kdyz je kvalitni embryo, neni embryoglue potreba, lepí samo. Když by bylo horsi kvality, dala bych ho. ![]()
@Tvojeteta píše:
@DandátkoP
Tak super!!! Tak budeš první ve skupině, kdo bude dávat hlášení jak se ti vede!
Haha, to jo, snad to rozjedu pozitivnim hlasenim ![]()
@DandátkoP držím pěsti a jdeš v přirozeném cyklu nebo stimulované? já mám začít od mě brát Estrofem a místo Ket tento měsíc půjdu na Hysterektomii asi. holky co byste dělali vy? máme poslední 3 embrya, pak už šmitec, zvažuji jestli jít ještě na jeden KET v přirozeném cyklu a pak kdyžtak na tu Hysterektomii a nebo první na ni a oka až na KET? nelíbí se mi, že mě. dr. tlačì do hormonů…
@malagovicova píše:
Dnes jsem byla na UZ. 11DC a sliznice jen 2mm, měl to někdo podobně a narostla mu ještě?
To je dost málo teda, to me mrzi
To spíš budes muset mit v dalsim cyklu léky, aby byla vetsi. Jak uz psaly holky, taky mívam okolo 10. dne sliznici okolo 10-11 a cykly mam dlouhe 28 dni
@Zuzule2014 píše:
@DandátkoP držím pěsti a jdeš v přirozeném cyklu nebo stimulované? já mám začít od mě brát Estrofem a místo Ket tento měsíc půjdu na Hysterektomii asi. holky co byste dělali vy? máme poslední 3 embrya, pak už šmitec, zvažuji jestli jít ještě na jeden KET v přirozeném cyklu a pak kdyžtak na tu Hysterektomii a nebo první na ni a oka až na KET? nelíbí se mi, že mě. dr. tlačì do hormonů…
Ted uplne nevim, jaky je rozdil v hysteroskopii a hysterektomii. Ale co mam tak v hlave, nespletls sis to jen? Nemas jit na hysteroskopii? Tu mam za sebou, byla jsem na ni v listopadu, pak je potreba dodrzovat sestinedeli ve vsem, to byl opruz. A nenaslo se absolutne nic, vse v poradku.
… jinak me ceka ket jen s utrogestanem a ted mi doktorka napsala jeste preventivne nejake injekce- taky progesteron, pry na podporu, kdyz se furt nedari.
@Zuzule2014 každopadne uz deti mas a zadarilo se, ja bych zkusila jeste jeden KET a pk az sla na ten zakrok
ale je to tezky rozhodovani.. clovek si furt rika co kdyby vid. A jak kvalitni mate ty zbyla embryjka?
@Zuzule2014
Hysterektomie je odebrání dělohy a hysteroskopie je, že ti čípkem do dělohy strčí kameru a kouknou dovnitř a nakonec seškrábnou sliznici když ji chtějí poslat na vyšetření.
Já kdybych věděla, že žádný další embrya nebudou a mám poslední, tak bych nejdřív vše dovyšetřila a pak se už jen soustředila na KETy.
Ale jestli je možnost, že bys mohla v dalším pokuse udělat nový embryjka, tak bych to udělala jak bylo napsáno výše jeden pokus ( třeba ty lednový budou šťastný) a pak hysteroskopii a pak 2 KETy…
@DandátkoP díky, v pátek ještě zkusím zavolat do laborky, jaké kvality jsou vlastně embrya, máme čtyři zamražený a vlastně nevím, jak na tom jsou..
u prvního vydařeného ket před dvěmi lety mi akorát řekli, že mi dávají to nejlepší z nich a po ničem jiném jsem se nepídila.. Do Pronatalu jsme jeli jen pro léky, na OPU a pak KET, jinak vše řeším přes svého gynekologa, který s nimi spolupracuje, abych nemusela furt jezdit..
@DandátkoP jo.spletla
, je to.za Hysteroskopie. a tys teda na ni byla? a taky jsi brala Estrofem jak kdyby na KET? já se jako nebojím toho samotného zákroku, spíš mě štve, že mám brát ty hormony, když jsem se ptala dr. proč se musí brát hormony, tak mě řekla, že se to lepší pak časuje i v tom dalším cyklu, tak já nevím. a proč po tom musíš dodržovat šestinedělí?
@SimulinaManth3 tak to más super, ze nemusis furt jezdit, to bych taky brala
. Nám v jednom centru řekli, ze je to zbytecne, ze blastocysty krasne lepí i bez toho. V druhem centru rekli vlastne to same, ze ho doporucuji jen u tech slabsich. Kazdopadne jestli to u Vás nestojí nejak moc, tak se tím nic nezkazi. My teda posledni KET meli embryo pekny, nepotrebovalo to embryoglue a stejne jsme ho dali a stejne to nevyslo.
Placebo dobre
jen jsem si rikala, ze jsme pro to udelali maximum a pak si nemas co vycitat, kdyz to nevyjde. U nas je to teda celkem pálka ale, tak budu ted taky premyslet, zda ho dat nebo ne.
@Zuzule2014
Ale přesně jak píšeš, hormony bych teda kvůli tomu aby se jim to líp plánovalo brát nechtěla…
Možná chce abys měla pěknou sliznici a tu pak chce odebrat a vyšetřit, do jakýho pelíšku ti dají ty embrya…