Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hanulka54 To je šílený to je fakt. My za to dali už ani si neumim představit kolik. Sice neplatíme tolik jak v soukr. centrech, ale nechávali jsme si oplodnit 19 vajíček tou metodou PICSI, takže to vyšlo pěkně. Ale čert vem peníze, jen ať už to vyjde
. U nás jsou špatné spermie, ale když máme embryjka údajně dobrá, tak už taky nevíme, kde je problém. A bohužel tehdy nám je nevyšetřovali, protože mi bylo při odběru 31 a v genetice bylo vše ok. No teď už bychom si je nechali samozřejmě radši vyšetřit tou metodou PGD.
@peta19888 Nám nezjistili vůbec nic. Manžel je v pořádku, já také. Ale vajíčka nám vždy odumřeli. Povedli se nám nakonec jen 2 embrya a ještě v horší kvalitě. První nevyšlo a druhé jsme zkusili s embryoglue a teď budu jen čekat. Takže je to naše teď i poslední šance. Jako pokud se nám to teď povede, tak ani ty peníze mě štvát nebudou, ale pokud se to nepovede tak to je jak vyhozené peníze z okna. ![]()
Ahoj holky,
pokud můžu, ráda bych se k vám přidala.
Teď v sobotu 14.1. jsem byla na Ketu, je to naše 3. a zároveň poslední embryjko ze dvou cyklů ivf. 1.pokus byl v červenci, to jsme měli i embryoglue - na testu ani čárka, 2. v srpnu už bez embryoglue - taky nic. pak teda následoval 2.odběr v říjnu a v prosinci nám vyšla ovulace na neděli - to v centru nezaváděli, takže jsme to nechali na leden. Chodíme do caru v Brně rok, manžel má poruchu zkapalnění spermatu a trošku horší spermiogram, ale nijak závratně. Jinak všechna vyšetření v pořádku… vždycky máme embryí třeba 12 a zůstane 1-2, tak jsme z toho nešťastní, protože nevíme, kde je problém… ale stále věříme tomu embryjku, které mám teď u sebe.
držím všem palce!
@33Annie33 Ahoj,moc Ti budu drzet palce, at to konecne vyjde
.Chapu, jak je to ubijejici.My meli sice 11 petidennich embryjek a prave ted jedu na KET posledniho, takze pocet nutne neznamena uspech.
Naopak znam dve holky, obe jen 3 embryjka, jedne vysel 1.pokus, druhe 2.
.
Taky nechapu, kde je uz u nas problem.
@33Annie33 Ahoj, vítám tě tady
Také jsem byla v sobotu 14.1. na KETu tak se budeme podporovat společně
Chodíme do Brna do Repromedy. Jsem po druhém transféru. My máme také všechny vyšetření v pořádku. Při prvním odběru vajíček jsme měli 16 a všechny nám umřeli, při druhém odběru jsme měli 30 vajíček a zůstali nám 2 v horší kvalitě. Přeji ti hodně štěstí s embryjkem ![]()
Ahoj holky, čeká mě 2 ket. První 6+3 konec. Přemýšlím že si dám dát 2 🤔 má stím někdo zkušenost?
@Káčka132021 Taky jsem chtěla si dám 2 a řekli mi, že šance se tímto stejně nezvýšlí. Tak jsme si dali 1, ale asi jak kde.
@Káčka132021 ahoj, mě doktor doporučoval dat si jen jedno embryjko. Ale mám zatím první pokus, takže to může být i tím 🙂
@33Annie33 Ahoj, držím ti palce 😊. Jsme tady pro tebe. Snad je to opravdu do třetice všeho dobrého 😊.
@peta19888 my chodili k dr. Čaplyginovi. Samotný transfer jsme meli v Eurofertilu v Ostravě. Ale to jsme nic neplatili. Za dva odběry vajíček, leky na stimulaci, kterých jsem potřebovala hodně, veškeré doporučené nadstandarty jako speciální výběr spermie, prodloužené kultivace, nějaké ošetření embrii a nevim co ještě všechno jsme platili 79 000. Po všem tom martiriu, včetně genetiky embrii, která byla zadarmo jsme měli jeden jediny pokus na Ket.
@peta19888 Ahojky, tak držím moc palečky, ať se usměje konečně štěstí a mrňousek se správně zavrtá
Tohle mi přijde vůbec nejhorší, když člověku pořád opakují, že není žádný problém, ale Kety nevychází (nebo v našem případě odumřou embrya ještě před ketem) …kdybychom alespoň věděli v čem je problém, tak by se to asi řeklo snadněji…ale třeba jedné známé vyšel až 13.ket, prostě to nevzdala, tak si říkám, že se to musí jednou podařit
musíme myslet pozitivně!
![]()
@JancaS012 Ahojky a moc děkuji! Já se přiznám, že na testech tady na webu většinou taky nic moc nevidím, ale na tvém testíku vidím už i já čárku, takže věřím, že to klapne!
Ofiko testování máš teda ve středu?
@33Annie33 Děkuju! Já se na to furt musím koukat a říkám si, že to tam opravdu je
. Tak uvidíme
.
Ano, oficiální testování mám ve středu. Zítra testovat nebudu vůbec a uvidíme co test ukáže ve středu ráno 😊. Tady vás budu samozřejmě hned informovat. Když to nemůžu hned říct nejbližšímu okolí, vám se svěřit naštěstí můžu 😊.
@33Annie33 Dekuju,i ja moc drzim palce
.
Ta Tva znama, to je dobre, ze ji to nakonec vyslo.Asi si umim predstavit, jak zoufale to uz bylo. A alespon vidime, ze to fakt nesmime vzdavat.
Ahoj holky, jsem dneska 1.den po KETu a udelala jsem si test.Ne,ze bych verila, ze bude pozitivni kvuli tehotenstvi, ale udelala jsem ho kvuli tomu, jestli mam jeste v tele Ovitrelle. A ono jo.Je tam druha trosku slabsi carka, nez ta testovaci. Takze pozor na falesne pozitivni testy z Ovitrellu (mozna i nekdo si picha Pregnyl a nevim, jestli to dela to same),at nejsme zbytecne stastne a pak zklamane
.Ja budu delat az dokud nezmizi uplne, pak pockam a pak za nekolik dni udelam test znovu.