Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím o radu.. jsem dnes 9+0 a v pondělí mám jít do caru na kontrolu.. naposledy jsem byla před 14 dny, s tím ze bylo srdicko a velikost ok, jen embryo v rohu děložním..
Od středy v noci jsem začala lehce špinit, fakt slabě.. nasadila jsem ascorutin.. většinou to přes den přestane, včera jsem myslela, ze to přestalo už úplně..ale včera pozdě večer a dnes rano společně s tabletou amelgenu tam zase par hnědých sraženin bylo..
bolesti v břiše mám, ale není to nic hrozného, dost podobné jako celou dobu, jakoby na menses nebo sem tam někde pichne..
no jenže už včera večer a dneska rano mi prislo, ze se mi trosku zmenšila prsa, ze nejsou tak napnuta.. a nevolnosti sice pořad jsou, ale taky se to zmenilo, dopoledne už to není tak strasny a zvládnu něco pojíst, k veceru horší.. predtim to bylo cely den děs běs..
tak jsem se z toho teď vyděsila, ze je něco jinak.. ![]()
jednak se bojím toho děložního rohu - aby z toho nebylo mimodelozni a nebo aby to nebylo ZT..
zkoušela jsem volat do caru, tam nikdo.. leda bych musela jet na pohotovost, ale zas si říkám, ze to spineni není nijak silné, abych tam nebyla za hysterku..
jeli byste na pohotovost nebo vydrželi do pondělí? Říkala jsem si, ze ještě, počkám, co bude to spineni dělat přes den… a podle toho se rozhodnu.. tyhle nervy jsou fakt strašný.. ![]()
@Mandarinka1987 záleží jak se psychicky citíš, pokud jsi na nervy tak bych jela. Jsem názoru, že od toho si to zdravotní platíme, navíc za “hysterku” máš trochu právo být 🤷♀️ Ať si tam každý myslí co chce, důležité je ať jsi sama v klidu a nestresuješ se.
Držím palce ať je vše v pořádku, ale určitě je (špiní nás víc) 🍀
@Mandarinka1987
Myslím si že tě teď nejvíc děsí to že car není dostupný. Pohotovost bych nechala až jako možnost poslední možnost.
Odpočívej
@hanka krtek @Regca89 holky moc děkuju..
už jsem trošku klidnější.. zkusím hodit nohy nahoru a odpočívat a vydržet do toho pondělí..
Ono jsem asi nejvíc vyděšená z toho, kdyby to bylo to mimoděložní.. jak už jsem to jednou zažila.. ale musím doufat, že ne.. a všechno ostatní už do pondělí vydrží, pokud nekrvácím a jen špiním..
Asi mi hrabe, jsem teď třetí den po sobě sama doma a mám asi moc prostoru na přemýšlení.. a pak se najednou takhle zblázním.. ![]()
@Mandarinka1987 půst si nějaký dobrý film/seriál, něco co tě chytne a vypustí ti hlava..
Já mám v pondělí první ultrazvuk, poslední dva týdny se mi střídaly velké menstruační bolesti a špinění, věř mi že tvé nervy chápu.
@Regca89 máš pravdu.. snad budeme mít v pondělí obě pozitivní zprávy.. ![]()
@Mandarinka1987 @Regca89 Ahoj holky, držím na dnesek palečky ✊ 🍀 ![]()
Ahojte tak já už mám po kontrole
a všechno je v pořádku
máme pořád. Ale nevím stáří tak když říkala že odpovídá tak bych měla být 8+2 za 14 dní se uvidí
Tak mám po kontrole, 6+5 ❤️ tluče. Včera jsem zase začala špinit, takže si mě ještě nechali v péči v CARu, příští kontrola za 14dní. Holky já jsem tak šťastná, takový kámen ze mě spadnul 🙏
@Regca89 @Michalka 28 Holky to mám velikou radost a moc gratuluji..❤️ já musím ještě vydržet, jdeme tam až ve 14hod.. tak dám pak vědět..
Holkyy, super, paráda, ještě Mandarinka, držím palce, já dnes výsledky štítné žlázy, dr mě
sprdnul, že už v 7 tt mi měl vzít krev, ne v 9 tt, noo a výsledky děs, ihned prášek navýšit, tak snad to mimču neublížilo, a při jedné krvi jsem si jako samoplátce nechala nabrat glukozu, bo
Se mi to nějak odeslalo,…bo jsem měla v těhotenství diabetes, a teď se to bude u mého gyn kontrolovat až za měsíc,..no a opět vysoká lačná, 5.3, má být do 5.1, takže paráda,… Vůbec se na tu dietu netěším,…tehdy js měla aspoň nechutenství, teď mám chutě a pořád hlad, fakt vydržím bez jídla max 1.5, 2 h, děs ![]()
Holky tak mně se tak neskutečně ulevilo..
po kontrole je vše v pořádku, mimi se odkulilo z rohu směrem dolů do dělohy,
tluče a velikost odpovídá 9+2.. mám strašnou radost.. moc Vám dekuju za držení palců… ![]()
I pan doktor říkal, že měl strach, jak to dopadne.. a spinení říkal že mohlo být i amelgenem, že ta sliznice je už hodně citlivá z toho..
Už mě z kliniky propustili a zítra jdu hned volat svému gynekologovi a objednat se.. ![]()
Samé krásné zprávy tady
já byla dneska už u nás na gyndě, potvrzeno 6+5, mimin má cca 9mm, už šly vidět i nožičky a ručičky, tak jsem se tam celá dojímala
a vůbec nemůžu pracovat, absolutně se nesoustředím, to nejde prostě ![]()
@Mandarinka1987 píše:
Holky tak mně se tak neskutečně ulevilo..po kontrole je vše v pořádku, mimi se odkulilo z rohu směrem dolů do dělohy,
tluče a velikost odpovídá 9+2.. mám strašnou radost.. moc Vám dekuju za držení palců…
I pan doktor říkal, že měl strach, jak to dopadne.. a spinení říkal že mohlo být i amelgenem, že ta sliznice je už hodně citlivá z toho..
Už mě z kliniky propustili a zítra jdu hned volat svému gynekologovi a objednat se..
krásné zprávy, krásná fotečka ❤️
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.