Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Regca89 Ahojky, já už estrofem také vysadila, a amelgen snížila z 1-1-1 na 0-1-0, dávám ho přes den rektalně, protože si myslím, ze u mě to spineni bylo hlavně kvůli němu.. a klepu, zatím OK.. ještě dam třeba dva dny a asi pak vysadim úplně..
Jinak se cítím pořad stejně, nevolnosti, nechutenství pořád a do toho jsem ještě zjistila, ze jsem tenhle týden prodělala covid.. tak doufám, ze je vše v pořádku… ![]()
Čauky holky, já snížila estrofem a progesteron na 1-0-1 a od středy pojedu jednou denně a pak vysadím uplně.
Jinak je mi stále dobře, jen mám velký prsa (chlapa to náramně těší
) a trošku břicho vykukuje. V pátek jdu na kontrolu ve 12tt, tak se moc těším na fotku ![]()
@Piškotka38 u mě očistec, začaly mi migrény a zvracení, tenhle víkend jsem se ani nezvedla z postele.. Porad doufám, ze po vysazeni hormonu začne byt jako mávnutím kouzelného proutku lépe, ale jak to tu tak čtu, tak spíš budu muset ještě počkat ![]()
Zítra kontrola v CAR, snad poslední..
@Regca89 tyyyjo,to si dobře vyžíráš teda,…na zítra držím pěsti ![]()
Holky tak je to tam 🙈!!
Už i mě vypustili z CARu do péče gynekologa ❤️
@Regca89 moc moc gratuluju, a držím palce na další průběh.. ![]()
Jinak já byla včera na screeningu, miminko vypadá v pořádku, dokonce je o malinko větší, mám být 12+2, ale odpovídá 12+4, ještě budu čekat na výsledky krve.. akorát já jsem nějaká celá rozharašená.. covid, našli mi trochu bílkoviny v moči, hormony vysazené, dneska jsem začala zase lehounce špinit, no snažím se být alespoň na oko klidná.. ale ty nevolnosti mi přijdou snad ještě horší, než dřív.. taky velké bolesti hlavy, dneska jsem musela vzít i paralen, to se nedalo prostě.. a zvracet se mi chce téměř ze všeho, vůbec už nevím, co mám jíst a pít..
říkám si, jestli to vůbec někdy přestane.. ![]()
Ale tak hlavně, že mimísek se drží… ![]()
@Mandarinka1987 mně na tu bolest hlavy celkem pomáhá taková blbost jako káva.. Někdo mi to poradil v nějaké diskuzi, s největším odporem jsem to do sebe poslala a do půl hoďky jsem byla jakž takž funkční. Tak vyzkoušej ✊ 🍀
Prcek je krásný, takový človíček za tak “krátkou dobu” ![]()
Holky není divný jít na screening ve 14 tt? Mám embryo po pgta tak že na tom screeningu si nemusím nechat dělat testy z krve. Tak přemýšlím jestli si je i tak udělat nebo ne?! ![]()
@Regca89 moc děkuji za tip
nejakou dobu jsem sbírala odvahu, ale fakt mi to na tu bolest hlavy pomohlo.. moc děkuji za vysvobození.. ![]()
@Mandarinka1987 to jsem ráda ![]()
Já tomu zprvu šanci také moc nedávala ![]()
Holkyyy, krásný miminka, super.
@Regca89 už ses objednala na genetiku?
@Piškotka38 ano 22.2 😊
Kdy jdete ostatní?
@Michalka 28 a to ti řekl kdo, že krev nemusíš? Já mám také po pgta a nikdo mi nic takového neříkal..
@Regca89 mě tedy na gynde přímo řekla že je ten screening úplně zbytečný když mám pgta
tak jsem si volala přímo na ten screening a tam řekli že nemusím ale všechno si nechám udělat
@Michalka 28
Já se přesně na tohle ptala a moje doktorka mě odbyla tim, že tam prostě posílá všechny. Na druhou stranu aspoň se chlap může podívat na své první dítě.
Jinak si myslím že mě veškeré ty vyšetření akorát zbytečně stresují. Při prvním těhotenství jsem ani nevěděla že mi doktor nějaký screening dělá a byla jsem naprosto v klidu. Tenkrát mi ho dělal můj gynekolog a já myslela prostě že jen dělá nějaký ultrazvuk.
Každopádně tam jdeme příští týden ve čtvrtek 16.2.
A ještě k tématu káva ta pro změnu mě pomohla od motání hlavy a nevolností.
Zbývá mi posledních pět tabletek utrogestanu a pak už vysněný 2. Trimestr.
Včera jsem se odvážila jít si zaplavat na bazén a musím říct že to bylo pro mě úžasný relax po těch čtyřech měsících nudy a čekání doma
Ahojky všem, tak dneska kontrola v 11+1, ten prcek tam skákal jak na trampolíně, no slzy v očích jsem měla. Jinak vše naprosto v pořádku, břicho roste, jinak mi nic není a vše probíhá uplně na jedničku ![]()
Akorát to hrozně letí, v prosinci na obrazovce před ketem takový shluk buněk a dneska miminko.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.