Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Regca89
Ahoj, já mám preeklapmsii riziko 1:11.
Taky beru anopyrin 150 denně. Ale já už preeklampsii měla. Měř si tlak a pokud ti vyhoupne upaluj za doktorem
@Regca89
No, abych tě moc nevyděsila. Od 19tt hodně vysokej tlak (200/110), samozřejmě na sobě cejtíš cejtíš, že ti je hodně zle. Ve 24+4 akutní císař, už mi selhávaly orgány a malá nerostla od 20tt. Měla 450g po narození
@Regca89 pořád jsem zvracela, i 15× denně, bolely mě záda mezi lopatkama, migrény 4dny v týdnu… Prostě hodně zle
@Kuhnice no to potěš
, tak hlavně že je malá v pořádku, 450g to je masakr ![]()
@Regca89
Jojoo po týdnu ještě spadla na 370.
Ale teď doufám že donosim aspoň do 32tt, oni ty prášky proti preeklampsii co nám dali jsou dobrý, hodně snižujou to riziko. A pokud tě to chytne až na konci těhu tak už je to brnkačka z mýho pohledu.
@Kuhnice tyyy brďo, strašná zkušenost teda, uf,…s malou vše v pořádku? Holky, opatrujte se, tolik nástrah, pak si má člověk těhotenství užívat.
Jinak při prvním screeningu se bere automaticky i nějaká hodnota z krve na tu preklampsii a vyhodnocuje se to s tlakem, a ještě něčím,… já byla přesvědčená, že ji mám taky, bo ještě před screeningem jeden večer tíseň na hrudi, tlak 150/105, nikdy se mi to nestalo,.. na screeningu js byla vystresla, tlak taky vysoký, měřili mě na několikrát, pak klesl,
@Regca89 na genetice si byla kde?
@Piškotka38 zdravá jako řípa ![]()
Hlídat i otoky. Poslední tři dny mi selhaly ledviny a přibrala jsem 5 kilo za ty tři dny. Otoky hrozný a všude.
Tak na sebe holky dávejte pozor, neni to sranda
@Piškotka38 byla jsem na Horním lánů v tom Fetmedu, ale moc spokojená jsem teda nebyla, přístup hrůza. Výsledky mi poslali mailem, volala jsem tam jestli to můžou vysvětlit, to mi řekli ať se obrátím na svého gynekologa (ten čerpá dovolenou tak mi sestřička řekla ať si zavolám do toho fetmedu a nechám si vystavit léky od nich), tak jsem volala zpátky do fetmedu a že se mi paní docentka ozve (nikdo se neozval), volala jsem druhý den jestli mi tedy alespoň pošlou erecept, že pošlou a neposílali nic.. Příště jdu do fakultky.
@Regca89 teeda ahaa, takže taky u té Dhaifalah, já taky, všude na ní chvála, že je velký odborník,… nebyla mi vůbec sympatická, ani mě neupozornila, začla sondou bouchat do břicha, aby asi prcka otočila, a takto několikrát, chytala jsem už nervy, nepodařilo se jí změřit nosní kůstku, což je myslím důležité,…hned mi teda dali termín na další genetiku u nich 30.3., co vím od holek, tak ti měli volat, když vyjde něco blbě
@Kuhnice a u prvního těhotenství ti preklampsii zjistili kdy? Léky jsi tedy brala?
@Piškotka38
Nene nebrala jsem nic. Jezdila jsem od toho 19tt do nemocnice kvuli tomu zvraceni, bolestem hlavy.. merili mi hrozne vysokej tlak, mela jsem bilkovinu v moči. Všechny příznaky jsem měla. Ale ta doktorka mi řekla že preeklampsie takhle brzo neni možná, že mam syndrom bileho pláště a poslala mě domů. Nakonec už mi bylo tak zle že jsem jela do jiné nemocnice kde mě ihned hospitalizovali, nabrali krev a za pár hodin už u mě stálo 20 doktorů a akutní císař, obě před smrtí. Bylo to hrozný a už se nikdy nenechám takhle odbít.
@Piškotka38 vlastně mi řekli že kdybych přijela o 2 hodiny dýl tak byl konec semnou i s malou
@Kuhnice Bože, nemůžu to ani číst,…je mi to líto,…kolik má dcera? To se krev při prvním screeningu na preklampsii nebrala? Že ti to nezjistili hned v začátku,…i když, teď mě napadá, dcera 2,5 let a tehdy při screeningu se mě ptali, zda chci a připlatim si test na preklampsii. Chodíš do nějaké speciální rizikové poradny?
@Piškotka38 je to skoro 6 let, tenkrát ještě ten test nebyl.
V říjnu jí bude 6 a má 13,6 kilo, řikám jí modelka
ale jinak je naprosto zdravá, budu doufat že se v pubertě trochu oplácá.
Chodím ke svému gyndaři ale má mě na kontrole každých 14 dní a prý kdyby cokoli ihned mě posílá do nemocnice. Je taky takovej vyplašenější chudák
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.