Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Piškotka38
To je divné. Já taky dělala Ogtt 2×. Poprvé nalačno 5.1 takže mě poslali domů, přišla jsem hned druhý den a 4.6. prý mi to udělal prášek na tlak co jsem si ráno zapila 🙄
Ty jsi nepřibrala ani kilo???
jak se to dělá?
Ahooj, holky! po dlouhé době se hlásím, dneska 24+5 =) Čekáme holčičku, od začátku už jsem měla covid a 3× atb (2× děsná angína a jednou zánět ledviny, skončila jsem v nemocnici). Čípek 26mm, pomalu se zkracuje, neustále tvrdnutí břicha a stále krev v moči (no prostě je to červené jak kapie) je to kvůli té ledvině, bolí jak potvora. Píchám fraxiparin, beru hormony na udržení a magnezko. Už jsem z toho všeho trochu na prášky, ale doufám, že už to nějak doklepeme do konce a budem obě v pořádku
Mrňavá kope jak blázen, je už 3t hlavou dolů (chodím na kontroly co týden teďka), ogtt v pořádku absolvováno. Tak snad se vám všem daří, koukám tu je asi víc chlapečků ![]()
Holkyyy ahooj, nikdo se tady neozývá, jak se máte? Vše nachystáno? Já dnes už žehlila, ale nemám to hotový, tak uvidím, kdy se k tomu zase dostanu. Mám více velikostí, takže se pak netěším na to třízení. Jinak já bojuji s cukrovkou, máte taky někdo? Holky, termín porodu máte dle zavedení, nebo Vám ho posunuli dle ultrazvuku? Mě posunuli na 16.8., ale prý se to nedělá, když se přesně ví, kdy byl prcek zaveden. Jinak js byla i na 3. screeningu v 31tt, vše ok,.. Dr chtěla ať jdu, ale žádanku mi nedala, při objednání mi sestra řekla, že se platí 1.000 Kč, když žádanka, tak nic. Jen ty první dva se vždy platí,…se v tom vyznat
, tak js ušetřila, bo js dr si řekla o žádanku. Mějte se krásně ![]()
Ahooooj, všechno dobrý, věci nachystané a tašku do porodnice už mám taky skoro. Přemýšlím teď nad tím do jakého koutů republiky se pojedeme na pár dní podívat. Mě termín porodu posunula o dva dny doktorka v caru. Na prvním ultrazvuku v 7tt ale pak mi to posunuli zpátky. Žádný třetí screening jsem neměla ![]()
Zdravím vás,
Tak jak si užíváte tohle super léto? Já ležím od včera v nemocnici a dostávám kortikoidy na dozrání plic, malej bude co nevidět venku. Rozjíždí se mi opět preeklampsie.
Dneska jsem 33+2 a malej má cca 2kg, tak už se toho nebojim. Tak držte holky, co nejdèle 2v1 🙏
@Kuhnice jejda, zvládni to, uf, až se mi vehnaly slzy do očí. Ještě by tam mohl vydržet bobišek, ale už to asi nejde že? Kolik máš tlak? Čekají na to dozrání plic, bo zatím sledují tvůj stav? Držím palce ![]()
@Piškotka38
Jemu se tam líbí, ale pro mě už to neni dobré. Beru 9 prášků denně a stejně se mi drží 140/105… O pulnoci dostanu posledni dávku na plíce a pak se domluvime co dál.
Ale já jsem v klidu, to uz zvladnem
@Kuhnice tak držím palce ať vše dobře dopadne 🍀
Horko je náročné, ale v rámci mezí se to ještě dá.
Dej nám potom vědět 🫶
@Regca89 já tu mám větráček, tak je fajn.
Hezky počte holky. Ozvu se určitě ![]()
@Kuhnice Bože,to je teda pěkný svinstvo ta preeklampsie, opatruj se a informuj. Já jsem dnes 35+1, dr počítá 35+3, já se držím dle zavedení, budu mít císař a prcka nějak extra dříve vytahovat nechci, takže finální datum zatím netuším, 18.8., 16.8. a sekce o týden?
@Kuhnice Panejo, moc držím palečky.. hlavně ať jste oba v pořádku… ![]()
Ahoj holky, já se hlásím po dlouhé době.. nějak to bylo takové všechno kostrbaté, tak nebyla moc chuť komunikovat, ale jako zázrakem se všechno teď ke konci,,vyladilo,, i ta moje placenta, a snad bude vše ok.. jsem teď dle utz 35+2, TP:17.8., v pondělí na poslední kontrole měl malý odhad 2300g.. příští týden bych měla už dostat papíry na check in do porodnice, tak jsem zvědavá co řeknou tam, až si mě vyšetří..
jinak sice mám věci nakoupené, ale tašku do porodnice ještě sbalenou nemám, a každý den si říkám, že už fakt musím, kdyby něco.. tak snad dneska to klapne.. ![]()
Jelikož jsem prvorodicka, tak resim teď jestli zkoušet nějaké věci typu masáže hráze, aniball, maliník, lněné semínko atd.. máte s tím někdo zkušenost?
moc všem držím palce, ať to dotáhneme do zdárnému konce.. ![]()
@Piškotka38 ahojky, tlak mi srazili na 12 hodin bohuzel dneska zas raketove nahoru. Zitra budu mluvit s primarem, myslim ze naplanujem cisar
Tak holky, tímto vás všechny zdravíme. Jiříček má 2000g a 42cm
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.