Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymka1230
Ještě mám 3. Chtěla jsem původně jít každý měsíc dokud to neklapne nebo už žádné nebude, ale teď se mi to nelíbí, jestli se tam děje něco špatně, tak ať to neopakujeme nesmyslně pořád dokola…
@Hana94
Utrous by ji mel zdrzet - vetsinou. A ano dr pisi, ze mas delat test temer tyden po terminu MS (kdyz mas normalni cykly)
@Anonymka1230 píše:
@Hana94
Utrous by ji mel zdrzet - vetsinou. A ano dr pisi, ze mas delat test temer tyden po terminu MS (kdyz mas normalni cykly)
Děkuji 🙂
@Innaaemma píše:
To by mě taky zajímalo, už se moc tří denní nedává, spíše 5dennído kterého CAR chodíš Hana94?
A ovitrelle sis píchala kdy a kolik jednotek?
To neni pravda, ja jsem ted v kvetnu dostala v Apolinaru take 3 denni desetibunecne embryo, a jsem v 17 tydnu…
Takze Hana94 moc drzim palce ![]()
@sarah1618 píše:
To neni pravda, ja jsem ted v kvetnu dostala v Apolinaru take 3 denni desetibunecne embryo, a jsem v 17 tydnu…
Takze Hana94 moc drzim palce
Super zprava 🙂 moc gratuluji ❤️️
@sarah1618 Já dnes trošičku zaspinila ale jen tak na papír a trochu porad boboliva břicho tak uvidíme 😏
@Innaaemma píše:
@Hana94 jestli je to hnědá barva, tak to bývá u nidace
Taky mě to napadlo a občas mě zaboli břicho, je to taková ostrá chvilkova bolest ale to spineni bylo úplně malinko takže počítám i s tím ze sem se mohla trosku rypnout nehtem když sem zavadela utrogestan 😁
@Anonymní píše:
Jasný chápu, mrzí mě ze to nedopadlo, uvidíš ze se příště zadari, budeme se všechny navzájem podporovatNevím co přesně myslíš ze by měli zakazovat? On primář říká ze když otehotnis normálně tak taky nemáš žádná extra omezení. Jdu na první transfer tak uvidím co mi všechno řekne ale myslím si ze nic
Hodně si tam zakládají na dlouhém protokolu, většinou u mladších. Ten sem měla, je to sice více injekci kontrol a všeho, ale asi vi co delaji a vypláito se když máme 8 mrazenychteď jen doufat ze se embryjko uchyti no a vydrží do zdarneho konce ☺️️
Ahojky, můžu se přidat? Sice nezahajuji Ket ale klasické už 3 IVF
máme problém s tím, že při kultivaci vajíčka nepřežiji. Tentokrát mám poprvé dlouhý protokol a už čtvrtý den stimuluju. Jen všude čtu že je to spíše pro mladé, já mám 35
Měla jsi výrazný rozdíl mezí protokoly? Pokud tedy jsi měla i další pokusy. Zda u druhého je vice vajíček a jsou kvalitnější? Děkuji
@Anonymka1230 a není to brzo? Já mám dělat test nejdříve ofiko ve středu (12 den) a v pátek mám krev. Byla jsem na KET 13.8. Já myslela, že jsi šla podobně? Dnes jsem neodolala a zkusila jeden test, ale je tam jen lehký flíček, nedá se určit. Není to žádná čárka. Nedělám z toho závěry. Nemám ani žádné příznaky, tak si říkám, že spíše nic, jen mě bolí břicho, ale po stimulaci. O víkendu jsme měli samé oslavy, v pátek jedna kamarádka rozlučku se svobodou, v sobotu druhá svatbu a v neděli synovec 9 let.
Musím říci, že jsem neměla možnost na to myslet a bylo to moc fajn i jsem hodila jeden taneček. Bez alkoholu jen sklenička. Tak uvidím co z toho bude ve středu/čtvrtek. Koukala jsem, že některé holky měli teprve ducha až 11. den a 13/14 teprve čárku. Dám vědět jak jsem dopadla. Jinak máme zamraženo ještě 1 embryo a nyní dalších 10 na genetice, všechno blastocysty, ale uvidíme co genetika. Určitě si dám také dva cykly pauzu, abych s srovnala po té stimulaci. Říkala jsem si, že bych zkusila ten třetí transfer v nativu, jestli by to třeba nebylo lepší.
Určitě nepůjdu do stimulace. Podám hlášení a věřím, že se to tu zlomí holky.
@Millllli
Ano, byla jsem stejne jako ty. Brzo to neni, pokud 10 den neni ani dusik, je to v podstate bez sance. Az asi na nejake vyjimky. Centra nechteji resit biochemka a testy s duchem z kterym nic neni, proto ofiko testujes pomalu o tyden pozdeji nez mas termin MS. Ja mam ofiko testovat za tyden, MS ma dorazit zitra
Kdyz otehotnis prirozene s normalnim cyklem, take testujes cca 10 den. Od ovulace do MS mas 14 dni, odecti stari embrya a jsi na 9-11 dnech. A to uz jsou carky, ne duchove
Tehotna jsem byla uz nekolikrat, vzdy jsem to na sobe poznala. Ted byl pocit, ze ne. A krasne dve carky jsem ten 10 den mela vzdy, i driv
@julie.my Snad tě povzbudím.. Já měla to samé 2× krátký protokol a to co říkáš byly z toho 2 embrya celkem. Sice jsme měla 14 a 12 vajíček, ale výsledek téměř 0 a nešlo nic testovat. Některé nešli ani oplodnit, nebo se nedožili. Chtěli dát taky dlouhý, ale pořád stejnou značku hormonů.
Šla jsem jinam a mám za sebou 2× dlouhý protokol s Gonalem a obě stimulace úspěšné z jedné šlo na genetiku hotových blastocyst 9 a z druhého teď 10. Partner má po mamince dědičnou nemoc tak děláme genetiku a vzhledem k tomu, že mi je 39 let tak jsme chtěli mít zásobu i na později a kdyby se nedařilo. Taky už to pak nemusí tak pěkně jít, kvůli věku, můžu ztratit vajíčka ze dne na den. Dlouhý protokol má smysl a máš po něm kvalitnější vajíčka mi řekli.. je pravda, že se starším nedoporučuje, do 35 let jsem našla na netu.
![]()
Ahoj holky vysvelite mi některá co znamená dlouhý nebo krátký protokol ať se v tom začnu orientovat prosím?
@Millllli píše:
@julie.my Snad tě povzbudím.. Já měla to samé 2× krátký protokol a to co říkáš byly z toho 2 embrya celkem. Sice jsme měla 14 a 12 vajíček, ale výsledek téměř 0 a nešlo nic testovat. Některé nešli ani oplodnit, nebo se nedožili. Chtěli dát taky dlouhý, ale pořád stejnou značku hormonů. Šla jsem jinam a mám za sebou 2× dlouhý protokol s Gonalem a obě stimulace úspěšné z jedné šlo na genetiku hotových blastocyst 9 a z druhého teď 10. Partner má po mamince dědičnou nemoc tak děláme genetiku a vzhledem k tomu, že mi je 39 let tak jsme chtěli mít zásobu i na později a kdyby se nedařilo. Taky už to pak nemusí tak pěkně jít, kvůli věku, můžu ztratit vajíčka ze dne na den. Dlouhý protokol má smysl a máš po něm kvalitnější vajíčka mi řekli.. je pravda, že se starším nedoporučuje, do 35 let jsem našla na netu.![]()
Jeee moc děkuji, udělala jsi mi velkou radost… Tak snad! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.