KET srpen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1270
26.8.21 09:00

@Beerruušškkaa To mi taky přijde šílené, aby si mohla na konzultaci až za měsíc. Možná by nebylo špatné jít do jiného centra - každé centrum je jiné a má jiné metody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
26.8.21 09:11

@Beerruušškkaa změn CAR vyplatí se to!! Já jsem taky měla dva cykly neúspěšné. Z prvního žádné embryo a z druhého dvě. Třetí cyklus už byl úspěšný v odběru, ale již v jiném CAR, nicméně s transferem v původním, ale nevyšel, čekala jsem to, už jsem tam ani nechtěla, ale byla škoda to nezkusit, když jsem byla plná hormonů. Nové embrya šla na genetiku. Teď 4. cyklus opět úspěšný na odběr a transfer budu vědět zítra jdu na krev. :roll: Dnes ráno dva testíky pozitivní. :dance: Papírkový jen lehounce růžový, takový duch a ten elektronický Clear Blue pozitivní krásné +. Tento je citlivější. Tak uvidím zítra co krev a pak zda se vyvíjí, ale embryo je po genetice tak by mělo… :mavam: Nevzdávej to!! :srdce: Znám děvčata co mají nespočetně cyklů a vyplatilo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5976
26.8.21 09:49

@Millllli
@Beerruušškkaa Taky bych minimálně na tu konzultaci zkusila jít jinam, za to neplatíš a slyšet druhý názor. Než opakovat potřetí něco, co moc výsledky nemá. Ono pak když je stimulace dobře vedená a máš hodně odebraných vajíček, je to najednou úplně jiné, já zatím pořád jedu KETy z první stimulace. Vyšlo mi 8 dobrých embryí. Neříkám, že je to jen CARem, jasně že máme každá jiné dispozice, ale na to že nejsem nejmladší jsem za to ráda. Možná by jiný přístup pomohl. Navíc u mě neexistuje, že bych termín nedostala, když ho chci nebo potřebuju i v nějaký konkrétní den. Tak by to mělo podle mě být za ty šílené peníze, které tam necháváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.21 09:57
@helenai píše:
@Beerruušškkaa
To je šílené, u mě, CARu je možná konzultace v řádu dnů, kam chodíš?

Děkuji za podporu :hug: Jsem ráda, že to nepřijde šílené jenom mně… Že to nevyjde, s tím jsem po blednoucí druhé čárce počítala, ale že se budeme trápit další měsíc :zed: A to mám ještě pocit, že mi říkali, že vyšetření platí jen půl roku a my je máme někdy z ledna. V březnu a červnu jsem byla na odběrech oocytů a teď už nám vyšetření na nový cyklus nevyjdou ani omylem, takže pokud se rozhodneme pokračovat, budou se muset nejspíš udělat odběry znova, čímž se vše dost prodlouží.. Jinak chodím do Gennetu v Praze a není to zdaleka poprvé, čím nás dost nemile překvapili. Kam chodíš Ty? Je vážně super, že jsi měla možnost konzultovat v průběhu několika dnů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.21 10:00
@Mallin píše:
Ahoj holky, tak nám bohužel KET taky nevyšel. Tento měséc moc úspěšný nebyl :(

Ahoj, tak to mě mrzí. Je to pocit, který asi kdo nezažil, nepochopí… Každopádně moc a moc držím palečky na další pokus a přeju hodně síly :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 10:25

@Beerruušškkaa jestli ti můžu poradit, zkus napsat do diskuze primářovi Texlovi na stránkách Heliosu. Do týdne na dotaz odpoví. Právě tam píše spousta holek z jiných center a on jim doporučí, co by udělal jinak. Já teda nechci nějak propagovat Helios, ale konzultaci jsme měli pár dní po zavolání, pravidelné kontroly krve a ultrazvuky během stimulace. Dobrá práce embryologů (máme 7 kvalitních embryí, 5 se podařilo odebrat na genetiku). Za zkoušku by to stálo…

• Citovat
  • Upravit
26.8.21 10:34

@Lira123 Moc děkuji za podporu i za názor :) Nám ten termín přišel dost pozdě, ale přeci jen člověk to vnímá subjektivně, tak jsem ráda, že to tak vidí i někdo další..
@Millllli I Tobě moc děkuji za podporu a za naději! A pomaličku, tichounce gratuluju, ale jen tak, abych to nezakřikla… :srdce: Na zítřejší krev Ti moc držím pěsti ;) Věřím, že to klapne.
@helenai Máš pravdu a moc děkuju za Tvoje příspěvky! Je pravda, že každému vyhovuje něco jiného a každá z nás reaguje na stimulaci jinak, takže když to nevyjde v jednom CARu, může to doufám vyjít jinde.. Jde i o přístup. V mém aktuálním CARu jsou milí a je tam moc hezké prostředí, ale bohužel je tam člověk jen číslo a odpovídat na každé návštěvě na dotazy typu - mutace nějaké máte? Jaká byla imunologie? Atd… Je to všechno v kartě a stačilo by ji před zavoláním pacienta otevřít, že jo.. Mám prostě pocit, že personál absolutně netuší, kdo vchází do ordinace - ocenila bych individuálnější přístup.. Máš fakt super, že není problém s termíny. Člověk alespoň brzo ví, na čem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5976
26.8.21 10:50

@Beerruušškkaa
Já chodím do Iscaru, u O2 arény. Doporučil mi ho doktor s tím, že Gennet je právě ta velkovýrobna a není tam moc lidský přístup, naopak v Iscaru mají přístup individuální, je to určitě i tím, že je to proti Gennetu malinké. Slyšela jsem tohle o přístupu v Gennetu i od víc lidí. Iscare je proti tomu takový rodinný, momentálně tři doktoři, dřív jich tam teda bylo víc, pacienty všichni znají, znají jejich příběhy. Jsou tam fakt zlatí od recepční po primaře, znám ty doktory všechny a ke kterémukoli z nich bych šla (já teda chodím k primaři Lachetovi, ale ani doktor Jonáš nebo doktorka Frühaufová by mi nevadili kdybych měla z nějakého důvodu změnit). Je pro mě důležité, že si vždycky udělají čas všechno vysvětlit a prodiskutovat, takže jsem si pak jistá, že to co doporučili má svůj důvod a je to to nejlepší, co se dá dělat, i když to pak třeba nedopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5976
26.8.21 10:54

@Beerruušškkaa
No tak to by mě pěkně namíchlo opakovat pořád to samé, to je jak ve státní nemocnici. To teda v Iscaru nehrozí, kolikrát i třeba naposílám nějaké lékařské zprávy od jiných doktorů, které si myslím, že by mohly možná být důležité, a když přijdu, doktor to má v kartě a prostudované. Zkus změnu jinam, tohle si myslím že opravdu normální není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.21 11:01
@Anonymní píše:
@Beerruušškkaa jestli ti můžu poradit, zkus napsat do diskuze primářovi Texlovi na stránkách Heliosu. Do týdne na dotaz odpoví. Právě tam píše spousta holek z jiných center a on jim doporučí, co by udělal jinak. Já teda nechci nějak propagovat Helios, ale konzultaci jsme měli pár dní po zavolání, pravidelné kontroly krve a ultrazvuky během stimulace. Dobrá práce embryologů (máme 7 kvalitních embryí, 5 se podařilo odebrat na genetiku). Za zkoušku by to stálo…

Jsi hodná, moc děkuji za radu a hlavně za osobní zkušenost! 5 odebraných embryí na genetiku je naprosto úžasný výsledek. Wau.. My měli z 1. IVF jen 1 a z 2. IVF ze 20 folíků šla na genetiku jen 2 embrya :,(

Holky a pro každou z vás - moc a moc děkuju za podporu :hug: :srdce: Daly jsme mi naději, že to ještě může vyjít! A pevně věřím, že jí to dodá i dalším holkám, které jí začaly ztrácet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
26.8.21 11:40

@Beerruušškkaa
@helenai

Ano, tenhle přístup v Gennetu mohu potvrdit. Kamarádka mi to říkala také, úplně to samé co popisuješ @Beerruušškkaa! Odešla do Hradce do Sanusu a bude na konci září rodit holčičku a má 2 mražáčky. V Gennetu ji řekli jedině darované vajíčka. Já odešla také z Gennetu do Sanusu v Hradci Králové. Mohu jen doporučit. Prostě řídili stimulaci tak, aby všechna vajíčka dozrála. Několik ultrazvuků a ne jeden. A ejhle 10 jich je na genetice a není problém ve vajíčkach. V Gennetu mi řekli, že je mám nekvalitní, proto je výsledek ze dvou stimulací 2 embrya. O Iscare mi povídala partnerova kolegyně z práce a jeho kamarádka. Otěhotněla tam a byla moc spokojená s přístupem jak píšeš @helenai. Nyní má měsíčního chlapečka z Iscare.
Za mě bych šla určitě jinam… ( ale jsem samozřejmě ovlivněna vlastní špatnou zkušeností)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10124
26.8.21 11:55

@Beerruušškkaa Děkuji za podporu :hug: Mrzí mě že ti to taky nevyšlo :( My už taky nemáme nic zamraženo, takže nás čeká nejspíš další kolo IVF… Moc držím palce, aby další pokus byl už konečně úspěšný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
26.8.21 15:18

Ahoj holky :(, tak ani já nedopadla nijak závratně už vím proč čárky byli málo viditelné hcg je jen 41 což je málo… Na ultrazvuku mudr taky nic neviděla ale říkala že je ještě brzy. Takže mi přidala jednu náplast a v pondělí další ultrazvuk a krev a podle toho se uvidí. Ještě jsem dostala instrukce že kdyby mi začalo být špatně nebo bych začala krvácet tak mám jet okamžitě na pohotovost může se jednat o mimoděložni těhotenství. Tak budu ještě doufat že třeba do pondělí se umoudří a hcg stoupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.21 15:28

@helenai @Millllli No tak to je teda masakr, jsem dost překvapená, že to není jen náš subjektivní pocit. Moc vám oběma děkuji za vaše zkušenosti!!! - myslím, že se nám začíná rýsovat několik CAR, která zkusíme oslovit… :-)
Je úžasné, že mít možnost s lékařem diskutovat a že si i čte zprávy z jiných pracovišť, to mi po mých zkušenostech přijde jako hodně velký luxus. U nás neví, co mají ve svých vlastních zprávách, natož tak řešit cokoliv dalšího. Např. nedostatek vit D, který mám laboratorně prokázaný a nakonec jsem si ho nechala vyšetřit jako samoplátce, zůstal úplně bez odpovědi. Odpověď zda užívat foláty - no tak můžete no… Čekala bych prostě více…
@Mallin Tak to jsme na tom úplně stejně… Moc děkuju za podporu a za palečky, je to pohlazení po duši :hug: Také přeju, aby další pokus konečně vyšel! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.21 15:49

@Slvz Umm, ach jo, je to tenhle měsíc nějaké začarované.. Každopádně naděje tu určitě je! :-) Moc držím palečky, ať Ti HCG začne pěkně růst a vše dobře dopadne! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.