Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky pichala jste některá z vás druhy den po transferu decapeptyl? Prý by to mělo pomoci s uchycením, ale co čtu, tak se to moc nepoužívá.
@Lira123
2.9. Mam transfer a budu ho mít také poprvé po KETU
ze prej nabudi hormony a pomůže s nidaci embrya.
@Beerruušškkaa
tak za me - prosla jsem nekolika CAR, tremi v ramci ivf, dalsi dva na konzultaci a dalsi dva v ramci emailu. nepomohli mi nikde, vsude se v podstate jelo totez.
nakonec, kdyz to srovnam vse zpet, tak mi nejlepe bylo prave v tom Gennetu.
a take jsem mela konzultaci treba po mesici, ale to me nijak netankovalo, stejne by se drive nemohlo nic dit. a i v jinem centru pak klidne konzultace za mesic
je to hodne o stesti, kde to komu vyjde, nekdo nadava na to a nemuze si vynachvalit, jiny zas naopak. nekomu to nevyjde nikde
ale jestli ti to nesedi, tak zmen. ta duvera je zaklad vseho
@Anonymní píše:
@Beerruušškkaa jestli ti můžu poradit, zkus napsat do diskuze primářovi Texlovi na stránkách Heliosu. Do týdne na dotaz odpoví. Právě tam píše spousta holek z jiných center a on jim doporučí, co by udělal jinak. Já teda nechci nějak propagovat Helios, ale konzultaci jsme měli pár dní po zavolání, pravidelné kontroly krve a ultrazvuky během stimulace. Dobrá práce embryologů (máme 7 kvalitních embryí, 5 se podařilo odebrat na genetiku). Za zkoušku by to stálo…
no me reba nepomohl. znam par holek, co na ne nadava.
a staci si precist otazky ostatnich a co odpovida. stale na jedno brdo - vase centrum nic moc, ja bych udelala jinak, stimulaci navrhuje vsem stejnou. diphereline a hormon v kratkem protokolu
a jako vsude, nekomu to tam zrovna vyjde i kdyz se predtim nedarilo a nekdo odchazi naprdnuty, ze je to o nicem
Holky, kdy od KET se mohou objevit těhotenské příznaky, jako třeba nevolnost? Dnes jsem 14.den a teď večer mi je teda mega blbě
ráno hlavně před tím než se nasnidam, bez snídaně bych asi nevylezla ani z domu.
Pokud s tím mate některá nějaké zkušenosti, budu rada za zpětnou vazbu…mě osobně to přijde brzo na nevolnosti, ale kdo vi?…😀
@Anonymka1230 já nevím no, každý to vidí jinak. Já měla třeba dlouhý protokol. Líbí se mi u nich, že dělají kontroly v průběhu stimulace a tím pádem ti můžou v průběhu upravit dávku, což se dělá málo kde. Ale hlavní důvod, proč jsem si ten Helios vybrala, byla statistika úspěchů, kterou mají na svých stránkách.
@Mim26 Tak dneska držím palečky, aby krev dopadla na výbornou a HCG stouplo tak jak má
![]()
@Anonymní píše:
@Anonymka1230 já nevím no, každý to vidí jinak. Já měla třeba dlouhý protokol. Líbí se mi u nich, že dělají kontroly v průběhu stimulace a tím pádem ti můžou v průběhu upravit dávku, což se dělá málo kde. Ale hlavní důvod, proč jsem si ten Helios vybrala, byla statistika úspěchů, kterou mají na svých stránkách.
tak v tom vyctu. co vse jsem mela, byl i dlouhy - vysledek stejny jak v kratkem. V heliosu mi navrhl kratky. byla jsem i v centru, kde mi udelali odbery, lepsi vysledek to tez neprineslo
ono totiz tech stimulacnich protokolu a moznosti zas az tolik neni. z toho hlavniho a pouzivaneho je to - bud kratky x dlouhy protokol, s agonista x antagonistou, plus hormony pouze FSH x kombinace FSH s LH.
na nekoho neco z toho nezabira, ale jina alternativa ano. pokud po neuspechu prejdes do ineho centra, maji uz vyhodu, ze vi, co na tebe nefunguje. Na nekoho nezafunguje nic
Tak dnes jsem zkoušela test 8den po ket. Čárka mi přijde docela slabá. Ten první test je 5 den po ket a ten spodní dnes 8den po ket. Co myslíte?
@Anonymní píše:
Tak dnes jsem zkoušela test 8den po ket. Čárka mi přijde docela slabá. Ten první test je 5 den po ket a ten spodní dnes 8den po ket. Co myslíte?
Já si myslím že za mě je to v pohodě, hlavně vy jsi měla testovat jednou značkou testu i když můžou mít všechny stejnou citlivost, tak mají odlišné množství barviva… Kdyby jsi si vzala 5testu od každé jiné značky se stejnou citlivosti a testovala všemi testy z jede moči, tak každý test bude mít jinou intenzitu čárky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.