Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hana94
Takze jste transferovali tridenni embryjko?
A zbylo neco na zamrazeni?
@Anonymka1230 píše:
@Hana94
Takze jste transferovali tridenni embryjko?
A zbylo neco na zamrazeni?
To by mě taky zajímalo, už se moc tří denní nedává, spíše 5denní
do kterého CAR chodíš Hana94?
A ovitrelle sis píchala kdy a kolik jednotek?
Ano transfer byl 3denniho embryjka. Ovitrelle jsme neměla tak nevím jestli je to ta injekce na dozrání? 😁 já měla diphereline v neděli v 19:00 a ve 20:00. Hrozil ohss měla sem 20 vajicek z toho se oplodnilo 15, 1 šlo na transfer a zamrazeno je 10 🙂jezdíme do PFC
@Hana94
Joo, tak v PFC jedou tridenni ![]()
A ty zamrazena mas taky tridenni?
Jo ovitrelle jě na dozrani, stejne jako dipherellune, ale to je prave kepsi, kdyz hrozi OHSS
@Anonymka1230 píše:
@Hana94
Joo, tak v PFC jedou tridenni
A ty zamrazena mas taky tridenni?
Jo ovitrelle jě na dozrani, stejne jako dipherellune, ale to je prave kepsi, kdyz hrozi OHSS
Abych pravdu řekla tak tím mrazenim si nejsem jistá oni dali nějaké zamrazit v pátek a nějaké nechaly na transfer a v sobotu volali ze je jich 10 tak. Je velký rozdíl jestli jsou 3 deni nebo 5? 🙂
@Hana94 tak rozdíl to je velký, protože po třetím dnů bývá velký úpadek embryjek, tak že do pátého dne to dotáhne méně embryjek než jen do třetího. Také už jsou více kvalitní a ke větší pravděpodobnost úspěchu. U nás třeba jeden cyklus IVF první den bylo 9embryje, druhý den 9embrykek, třetí den 7embryjek, čtvrtý den 5embryjek a pátý den jen jedno jediné embryjko které se chytlo, ale bohužel mimoděložní… Já teda osobně nejvíce věřím blastocystám, také jsem byla v pátek na KET hatchujicí blastocysty a moc bublince věřím
![]()
@Innaaemma píše:
@Hana94 tak rozdíl to je velký, protože po třetím dnů bývá velký úpadek embryjek, tak že do pátého dne to dotáhne méně embryjek než jen do třetího. Také už jsou více kvalitní a ke větší pravděpodobnost úspěchu. U nás třeba jeden cyklus IVF první den bylo 9embryje, druhý den 9embrykek, třetí den 7embryjek, čtvrtý den 5embryjek a pátý den jen jedno jediné embryjko které se chytlo, ale bohužel mimoděložní… Já teda osobně nejvíce věřím blastocystám, také jsem byla v pátek na KET hatchujicí blastocysty a moc bublince věřím![]()
![]()
Já věřím také 😁 ale ta bolest břicha mě vždy trochu znejisti, tak doufam ze tohle zrovna bude ten šampion který přežije i přes 5. den 🙏 trochu jste mě teď znervoznely 🤔
@Hana94
Ber to tak, ze kazda blasta si musi projit tim, ze byla tridenni. Takze sance jsou
Akorat statisticky dojde do blasty jen tretina z oplodnenych. U tebe by to tedy melo byt cca 5 kousku. A mas jich 11. Takze dle toho ma treba jen polovina potencial na upech. Zas se rika, ze v deloze je odpad mensi nez v laborce
A mrazili po jednom nebo po dvou?
Podle me mas nektera tridenni a nektera ctyrdenni. Byt tebou, napisu zitra koordinatorce, ona ti rekne, co presne mas zamrazeno a jak
To bylo 1 ivf?
@Hana94
Jestli jsi byla na transferu v patek, tak mas bolesti bricha z leku. Dnes teprve doslo embryjko do blasty a zacne se zavrtavat
@Anonymka1230 píše:
@Hana94
Ber to tak, ze kazda blasta si musi projit tim, ze byla tridenni. Takze sance jsou
Akorat statisticky dojde do blasty jen tretina z oplodnenych. U tebe by to tedy melo byt cca 5 kousku. A mas jich 11. Takze dle toho ma treba jen polovina potencial na upech. Zas se rika, ze v deloze je odpad mensi nez v laborce
A mrazili po jednom nebo po dvou?
Podle me mas nektera tridenni a nektera ctyrdenni. Byt tebou, napisu zitra koordinatorce, ona ti rekne, co presne mas zamrazeno a jak
To bylo 1 ivf?
Ano první IVF a mrazili po dvou.
@Anonymka1230 píše:
@Hana94
Jestli jsi byla na transferu v patek, tak mas bolesti bricha z leku. Dnes teprve doslo embryjko do blasty a zacne se zavrtavat
Myslíš z toho dipherelinu? Po jaké době je možnost zkusit test chtěla jsme dnes, ne kvůli těhotenství ale spis mě zajímalo zda mám v těle nějaký hcg z toho dipherelinu abych pak kdyžtak věděla jestli je to ta správná čárka. 😁 14 dni nevydrzim ani náhodou 😂 😂
@Hana94 Z dipherelinu HCG určitě ne… Zkusit můžeš, aby jsi měla 100% jistotu že v těle z žádného hormonů HCG nemáš. V případě aby jsi zkusila test na těhotenství máš čas, jestli ti vkládali tří denní embryjko, tak teprve dnes je z něj blasta, další fáze 1-2dny nidace, pak než se HCG dostane do moči, tak cca nejdříve pátek příští týden… ![]()
@Hana94
Z dipherellinu mit test pozitivni nebudes a z jinych jormonu take ne
Teoreticky muzes ulovit ducha tak paty den, plus ty dva dny do blasty. Takze nejdrive v patek a i to je dost brzo. Embryjko i muze byt pomalejsi
Takze mas zamrazeno 5×2?
@Anonymka1230 píše:
@Hana94
Z dipherellinu mit test pozitivni nebudes a z jinych jormonu take ne
Teoreticky muzes ulovit ducha tak paty den, plus ty dva dny do blasty. Takze nejdrive v patek a i to je dost brzo. Embryjko i muze byt pomalejsi
Takze mas zamrazeno 5×2?
Lovit ducha asi úplně nechci dr říkal ať test zkusím 6.9. Já bych chtěla zkusit nejdřív 30. 😁 ano mrazeno 5×2
@Hana94
30 uz je fajn, v pripade uspechu uz by mel byt aspon tech duch
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.