Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Zuany ahooj
děkuji za optání
testovala jsem, trochu silnější je, ale ještě počkám.. zítra mám termín ms…co ty připravena na pátek? 😊
Ahojky,
Jdu se k vám přidat! Já měla svůj první KET dneska. Tak nám všem přeju hodně štěstí ![]()
@Clarisa7 tak to vypadá, že je to na dobré cestě
![]()
Já jsem ještě taková v poklidu ze zítřka. Doufám, že nezačnu být nervózní ![]()
@Zuany
Jojo, svoje první IVF jsme začli řešit v lednu, stimulace začla v březnu, z 11 oocytů se oplodnilo 6 a do 5. dne vydržely jen dvě. Jedno zavedli v rámci ET a druhý na mrazák
Bylo to úspěšné, akorát jsem chodila do práce a dost jsem onemocněla, silný kašel, plná pusa oparů a bohužel už podle ultrazvuku přestala odpovídat velikost embrya, srdeční akce byla nepravidelná a pak těhotenství zamlklo
… zpětně si teď říkám, co bych mohla udělat jinak, ale pravou příčinu se člověk nikdy nedozví. Musela jsem na revizi a čtvrt roku čekat, než se dám dohromady a včera konečně KET, tak uvidíme. Tentokrát jsem na PN.
@Kruberka Máme trochu podobný příběh ![]()
Já jsem prodělala ET na začátku dubna. Bohužel v květnu došlo k ZT. Díky tomu, že jsem se rozhodla pro potratovou piluli a ne pro kyretáž, tak ta regenerace nemusela být tak dlouhá.
Taky jsem hledala na sobě chybu… co jsem tak mohla udělat špatně. Doktor mě ale vyvedl z temných myšlenek a řekl mi, že se tohle stává i přirozeném otěhotnění.
Teď se budu chovat tak jako předtím… nechci nějak moc ležet. Maximálně ten první den. Samozřejmě se vyhnu zvedání těžkých věcí a větší námaze.
@Zuany
Mne potratovou pilulku ani nenabízeli… Nejspíš už to bylo moc dlouho. Čekala jsem asi dva týdny po vysazení progesteronu, jestli „to“ neodejde samo, ale bohužel. Obaly stále rostly, tělo vůbec neregistrovalo, že je něco špatně. Byla jsem tehdy asi 8+4tt se zakrnělým embryem. Z kyretáže jsem happy nebyla a vlastně když teď nad tím přemýšlím, tak z pilule bych asi měla i strach, že se nevycisti vše.
Jaký to bylo, ta potratová pilulka?
@Kruberka Mě by jí v nemocnici taky nenabídli, kdybych si o ní neřekla. Nejprve mi řekl o této alternativě můj doktor z kliniky, když mi oznamoval, že plod je mrtvý (plod se přestal vyvíjet cca v 6 týdnu a já byla na kontrole na konci 7. týdne).
Měla jsem na rozhodnutí ukončení těhotenství víkend a v pondělí jsem měla jít do nemocnice. Byla jsem ale připravená i na kyretáž, takže jsem od půlnoci nic nejedla, nepila. Nakonec lékař v nemocnici potvrdil, že plod odpovídal vhodné velikosti pro ukončení potratovou pilulkou. Upozorňoval mě ale, že se může stát, že nedojde k vyčištění a nakonec mě narkóza nemine. No, byla jsem z toho tři týdny nervózní… po třech týdnech od podání potratové pilulky jsem musela jít na kontrolu a tam mi řekli, že se tělo vyčistilo.
Velice málo si člověk o této metodě přečte… nebo to holky spíš popisují v diskuzích jako mordor. U mě to probíhalo jako klasická MS s výjimkou dne, kdy došlo k vypuzení plodu. Po pěti dnech od podání potratové pilulky u mě došlo k silnějšímu krvácení a bolestem, které trvaly cca 8 hodin, než došlo na potrat.
Za mě to člověk, který dobře snáší bolest a má lepší psychiku, zvládne.
Jak jsem psala, kontrola po potratu proběhla v pořádku a sliznice byla dokonce o velikosti 7 mm, což jsem čekala, že bude menší.
Příspěvek upraven 11.08.23 v 08:17
Ahoj holky, mohu se k Vam pridat? Vcera jsem byla na KET v nativu. Vcera a dnes mirne boleni podbrisku. 2.8 jsem si dala ovitrelle, tak zitra zkusim test, zda uz mizi nebo se jeste ve me drzi.
Vsem, ktere jste po KETu, drzim pesticky, aby byly radostne zpravy ![]()
Simona
@Simik1987
Ahojky, tak to jsme na tom termínově stejně
akorát já dneska dávala ještě inj. Decapeptyl a v neděli mám dat znovu Ovitrelle,…měla jsem ji naordinovanou dokonce 3×
takže já si na test ještě počkám. Držím palce ![]()
@Kruberka Ty blaho, to ti toho dali dost
Já jsem měla před ovulací Ovitrelle a pak jsem nasadila Progesteron 3× denně.
Ahojky holky můžu se přidat? Mě čeká 4 ket v řadě příští týden( první 7tt potrat a teď ty dva nic) už si říkám co bych mohla udělat pro to, aby se zadařilo
jinak je to stále 1.IVF
@Zuany Ahojky,ne ne, uz jsem mela predtim 4× KET (2× v rizenem bez vysledku,1× nativ bez vysledku a 1× rizeny, ale bohuzel SP v 5tt)
Rozhodla jsem se pomoct kamaradce k miminku
Tak pevne doufame, ze tentokrat to vyjde ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.