KET únor 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
28.1.20 10:59

@Peťula3443 určitě ti to teď dopadne. Moc ti to přeju. :hug: jednou to musí dopadnout. Já si nastavuju v hlavě. Jedu si pro miminko. A prostě tam bude. :lol: já mám za sebou už hysreroskopii tak doufám že už žádné polipy nebudou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
28.1.20 11:23

@Bea1982 děkuji, snad se budeme radovat obě dvě z // brzy.
A imunologii máte? U nás nedělali imuno. Takže když by nevyšel ani 3. KET, tak jsem rozhodnutá vyžadovat další vyšetření a právě třeba i tu hysteroskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.1.20 11:29

@Peťula3443 imuno nedělali. :think: jako takhle… Já nechápu proč neudělají všechna vyšetření hned… ať ví co a jak. :zed: mě doktor řekl že když už tam bude :oops: tak vše projede. Takže mi řekl že teď je to ok. Ze nevidí důvod proč by to nemohlo vyjít. :dance: tak na něj spoléhám. Věřím mu. Určitě uvidíme krásné // :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.1.20 11:32
@Bea1982 píše:
@Peťula3443 imuno nedělali. :think: jako takhle… Já nechápu proč neudělají všechna vyšetření hned… ať ví co a jak. :zed: mě doktor řekl že když už tam bude :oops: tak vše projede. Takže mi řekl že teď je to ok. Ze nevidí důvod proč by to nemohlo vyjít. :dance: tak na něj spoléhám. Věřím mu. Určitě uvidíme krásné // :srdce:

Je pravda, že zatím co řekl se potvrdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
28.1.20 11:36

@Bea1982 taky nechápu proč neudělají vše. Ale tak snad se jich na to nebudu muset ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.1.20 11:37

@Peťula3443 věřím že nebudeš muset. Prostě to vyjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.1.20 11:39

Ozvu se až budu vědět víc. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
28.1.20 11:49

@Bea1982 jj určitě dej vědět, budu na tebe myslet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.20 12:09

@Baterinka Panejo, tak to jsi jeden z těch zázraků, co se to povedlo přirozeně po všem možném.
U nás se nic takového nekonalo. Já jsem otěhotněla přirozeně a celkem rychle s první. Měla jsem špatný porod, jinak nic. No a druhá už nešla. Podařilo se až po dvou letech a druhém ivf. U nás nikde žádný problém nalezen nebyl, tak jsem doufala, že to třetí třeba vyjde samo, ale bohužel. A po těch dvou letech se už nechci jen tak vzdát. Ale beru to tak nějak jako poslední možnost. Zavedeme, co máme a pokud to nevyjde, tak končíme. Jedinou potíž vidím v tom, že mám hrozně velký odpad embryí. Máme vždy kolem 12 vajíček, hezky se oplodní a do pátého dne zbývají dvě.
U toho prvního je to mnohem větší nápor. Moc vám přeji, aby to už konečně vyšlo.
Také beru estrofem. Podporujete to ještě nějak jinak?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.20 12:12

A já mám tedy imunologii hotovou a také tam nic nezjistili. Ale zase mě to uklidnilo, že jsme fakt vyzkoušeli všechna vyšetření. Objednala jsem se přímo do Plzně k Ulčové-Gallové, prý je nejlepší, hrozně příjemná paní. Sice to máme dost z ruky, ale ta jedna cesta nás nezabila. V caru se jim tedy taky nechtělo napsat mi tu žádanku. Prý děti už máme, tak je to zbytečné. Ale nedala jsem se, chtěla jsem to vědět.

• Citovat
  • Upravit
284
28.1.20 12:29
@Anonymní píše:
@Baterinka Panejo, tak to jsi jeden z těch zázraků, co se to povedlo přirozeně po všem možném.
U nás se nic takového nekonalo. Já jsem otěhotněla přirozeně a celkem rychle s první. Měla jsem špatný porod, jinak nic. No a druhá už nešla. Podařilo se až po dvou letech a druhém ivf. U nás nikde žádný problém nalezen nebyl, tak jsem doufala, že to třetí třeba vyjde samo, ale bohužel. A po těch dvou letech se už nechci jen tak vzdát. Ale beru to tak nějak jako poslední možnost. Zavedeme, co máme a pokud to nevyjde, tak končíme. Jedinou potíž vidím v tom, že mám hrozně velký odpad embryí. Máme vždy kolem 12 vajíček, hezky se oplodní a do pátého dne zbývají dvě.
U toho prvního je to mnohem větší nápor. Moc vám přeji, aby to už konečně vyšlo.
Také beru estrofem. Podporujete to ještě nějak jinak?

Já jsem bez estrofemu. První KET jsem byla s estrofemem aniž by k tomu vlastně byl jasný důvod, protože se nevědělo po stimulaci jak budu mít cykly a jak poroste sliznice. Na druhý jsem si řekla, že prostě nechci brát estrofem a že uvidíme… No a všechno bylo ok, jak sliznice, tak dominantní folikul. Teď dva měsíce poctivě piju kontryhel a beru Gynex. Musím říct, že mi to asi pomohlo. Minulý cyklus 10DC byl folikul ještě jen 12mm a sliznice 6mm. Při dalším UTZ 14 DC dorostlo do folikul 18mm a sliznice 8mm. Tento cyklus už 11 DC folikul 20mm a sliznice 9mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
28.1.20 12:38
@Anonymní píše:
Také beru estrofem. Podporujete to ještě nějak jinak?

Tiež mam veľký odpad embryí celkom.. Ostanú z 12 tak 3-4. Ja mam z inuno len trochu zvýšené NK bunky brala som prednison 5mg pri prvom tak som teraz začala zase, ale na vlastnú zodpovednosť, pretože podľa rakúskeho Dr. Ma tie NK bunky každý druhý zvýšené a je to nespecificke a ničím podložené, žeby sa mal užívať prednison 8o som zdravotnicka tak som si ho naordinovala sama.
Inak neberiem nic :think:
Verím ze 2. Alebo 3. Dieťa už není až taky tlak ale predsa len.. Ú nás by to rozhodne súrodenca chcelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.20 12:46

@Baterinka Já jsem prednison brala minule preventivně, teď už ho neberu. Imunoložka mi říkala, že je to zbytečné, tak budu věřit.
Pro mě tedy to druhé byl pořád obrovský tlak. Nechtěla jsem jedináčka, chtěla jsem děti blízko u sebe a deptalo mě, jak to trvá dlouho a jak je všechno špatně. Zpětně vím, že to bylo správně a mělo to tak být. Stihli jsme se přestěhovat z bytu do domu, zrekonstruovat, přestát nejhorší období vzdoru s první… A ten věkový rozdíl mi teď už ani nevadí. Teď už si spolu vyhrají pěkně, rozumí si. U třetího není takový ten tlak, že bych řešila, aby první dítě mělo sourozence. Beru ho jako takový bonus, ale touha je pořád. Jen se s tím asi v pohodě srovnám, když to nevyjde. Ale ještě doufám.

• Citovat
  • Upravit
29
28.1.20 13:29

Přidám se do skupiny…kontrola me čeká zítra, tak jsem zvědavá…posledně mi nenarostla sliznice ani po lenzettu, tak teď mám hromadu různých léků, tak snad to bude mít efekt…držím všem pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
28.1.20 15:32

@Klarysaaa ahoj, o estrofemu nebo pichani menopuru pro růst sliznice jsem už slyšela, ale o tomto ještě ne. Jaké léky ti dali? Držím palce ať to zítra vypadá dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.