Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja si taky uz nepamatuju, kolik jsme vsechno platili, ale kazde KET jeste 10 tis. navic. IVF kolem 35 tis., ale cim vic mrazacku, tak tim vic zase se plati.
@Anonymní píše:
@Mona456 U mě poslední pokus také zklamání, ale já jsem měla vždy celkem odpad.
1.ivf - krátký protokol s Puregonem - 5 vajíček, 4 embrya, zbyly 2 blastocysty - 1× ET a 1× KET a nic
2.ivf - dlouhý protokol Diphereline jednorázově na konci cyklu + Puregon - 11 vajíček, 10 embryí, zbyly 3 blastocysty - 1× ET a máme z něj dceru, 2 jsou ještě zamražená
3.ivf - dlouhý protokol Diphereline jednorázově na konci cyklu + Gonal a katastrofa - 12 vajíček, 12 embryí, ale zbyly jenom 2 - 1× ET moruly a nic (dávala se 4. den, 5. den byla neděle a to je zavřeno), 1 blastocysta je ještě zamražená a půjdeme si pro ni snad teď
Chtěli jsme zkusit čerstvé embryo, proto jsem šla na další ivf. Teď už jít nechci, vyzkouším vše, co máme zamražené a asi končíme.
jeeej, tj mi moc lito, ze i po tolika pokusech jeste nic, ale neztracej nadeji a doufat do posledni sance. Neni to skoda, nechat propadnout 4.pokus? Ale taky bych urcite vyzkousela i vsechny mrazacky. Hlavne pri tolika pokusech by Vam meli udelat genetiku embryi?
@Mona456 Ale ne, my už dvě děti máme. První máme přirozeně a druhá vyšla právě v tom druhém ivf. Teď bychom chtěli ještě třetí, vždy jsme chtěli větší rodinu a ještě se necítíme kompletní. Zkoušeli jsme to dva roky doma a teď ještě dáme šanci tomu jednomu ivf. Do dalšího se mi už nechce. Jsou to šílené nervy a co si budeme povídat, ani pro zdraví to není nic moc. A když už ty dvě máme, tak mi další ivf už přijde jako zbytečný luxus. Ale uvidím. Třeba ta touha bude větší.
My máme vyšetření snad všechna. Máme imunologii, genetiku embryí sice ne, ale máme s manželem oba svou genetiku udělanou (já to studovala, tak jsem si ji nechala udělat od vedoucího bakalářky), já mám ještě diagnostickou laparoskopii… jsme medicínská záhada, všechno máme v pořádku.
@Anonymní píše:
@Mona456 Ale ne, my už dvě děti máme. První máme přirozeně a druhá vyšla právě v tom druhém ivf. Teď bychom chtěli ještě třetí, vždy jsme chtěli větší rodinu a ještě se necítíme kompletní. Zkoušeli jsme to dva roky doma a teď ještě dáme šanci tomu jednomu ivf. Do dalšího se mi už nechce. Jsou to šílené nervy a co si budeme povídat, ani pro zdraví to není nic moc. A když už ty dvě máme, tak mi další ivf už přijde jako zbytečný luxus. Ale uvidím. Třeba ta touha bude větší.
My máme vyšetření snad všechna. Máme imunologii, genetiku embryí sice ne, ale máme s manželem oba svou genetiku udělanou (já to studovala, tak jsem si ji nechala udělat od vedoucího bakalářky), já mám ještě diagnostickou laparoskopii… jsme medicínská záhada, všechno máme v pořádku.
Ja mam tu tiež len agolutin… Tak neviem, není to málo?? ![]()
@Mona456 Tak já už to psala jednou ale nějak to tu není 😆 My byly na odběru vajíček a spermií a pak zavadeli čerstvé embrio, to se nechytlo a teď jdeme podruhé a bude to to zmrazené to KET, ale předpokládám že ten transfer funguje stejně
a přítel nemá žádné spermie takže pak jedině už dárce nebo nějaká experimentální metoda přes urologa prý
tak doufám že nám to vyjde ![]()
@Anonymní píše:
1.ivf - krátký protokol s Puregonem - 5 vajíček, 4 embrya, zbyly 2 blastocysty - 1× ET a 1× KET a nic
2.ivf - dlouhý protokol Diphereline jednorázově na konci cyklu + Puregon - 11 vajíček, 10 embryí, zbyly 3 blastocysty - 1× ET a máme z něj dceru, 2 jsou ještě zamražená
3.ivf - dlouhý protokol Diphereline jednorázově na konci cyklu + Gonal a katastrofa - 12 vajíček, 12 embryí, ale zbyly jenom 2 - 1× ET moruly a nic (dávala se 4. den, 5. den byla neděle a to je zavřeno), 1 blastocysta je ještě zamražená a půjdeme si pro ni snad teď
Chtěli jsme zkusit čerstvé embryo, proto jsem šla na další ivf. Teď už jít nechci, vyzkouším vše, co máme zamražené a asi končíme.
Jeej tak to ti vůbec nezávidím, držím pěsti ať to vyjde ![]()
@Laura100 píše:
@Mona456 Tak já už to psala jednou ale nějak to tu není 😆 My byly na odběru vajíček a spermií a pak zavadeli čerstvé embrio, to se nechytlo a teď jdeme podruhé a bude to to zmrazené to KET, ale předpokládám že ten transfer funguje stejněa přítel nemá žádné spermie takže pak jedině už dárce nebo nějaká experimentální metoda přes urologa prý
tak doufám že nám to vyjde
A dělali nám všechny testy imunologii genetiku genetiku embria a vše úplně vyšlo ok ok, tak taky nevím kde je problem, to že se mu netvoří spermie může být prý z čehokoliv a neumí najít příčinu 🙈
@Mona456 těhotná jsem byla samovolně 2×, bohužel vždy mimoděložně. Proto podstupuji IVF, nemám vejcovody. Ano, 1. IVF takže zatím asi nic neřešili. Jen serologii a hladiny hormonů. Žádné další léky neberu. Je zvláštní, že u těch mimoděložních to bylo vždy po prvním snažení a chytlo se a rostlo, ale teď pi KET nic ![]()
Holky neuděláme nějakou skupinu někde na mess nebo Whats up? Tohle je strašné komplikovaný z mobilu ![]()
@Laura100 souhlasím že je to komplikovaný, jsem také na mobilu ![]()
Ahoj. Rada bych se k vam pripojila. Ted v unoru me ceka 3.ket snad uz uspesny. 6.2. jdu na ultrazvuk.
@Laura100 píše:
@Peťula3443 teď to určitě vyjde Peti 😊
Děkuji za podporu. Pokud ne, tak budu požadovat další vyšetření. Fakt se mi nechce vyplácat třeba zbytečně vše co máme zamrazeno a pak zjistit, že byl problém někde a dalo se to vyřešit. Nechce se mi do další stimulace…
@Renata1991 ahoj, ty jsi byla i v prosincové skupine, že? To mne moc mrzí, že to nevyšlo ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
), 1 blastocysta je ještě zamražená a půjdeme si pro ni snad teď
3.ivf - dlouhý protokol Diphereline jednorázově na konci cyklu + Gonal a katastrofa - 12 vajíček, 12 embryí, ale zbyly jenom 2 - 1× ET moruly a nic (dávala se 4. den, 5. den byla neděle a to je zavřeno