Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin jj je možný že to někoho doporučí. mě taky doporučila, ale nakonec jsem šla jinak, protože to mám tři zastávky od baráku
@Pesimistka prosím tě jak často tam chodíš? Jestli mám taky právě řešit vzdálenost.
@luciiin no když jsem tam byla poprvé tak mě objednal na kontrolu hned na další týden a cca za tři dny na krev. teď tam jdu zase po 14-ti dnech. kontroly tam jsou častější tak je asi lešpší jít někam blízko. ať neprojezdíš půl dne
@Pesimistka tak uz mam v ruce žádanku. Ty první dvě hodnoty ok, ale ta třetí 8,9…jen tedy nevím kolik má být.
@luciiin tak to si měla taky jen o trošku zvýšený. uvidíš co ti řeknou. já mám od té doby glykemku úplně ukázkovou. trochu se hlídám to je fakt, ale zase jsem úplně přestala přibývat na váze a to mě trochu zneklidňuje. dnes začínám 29.týden a mám jen 4,5kg nahoře a to jsem před těhu nebyla žádnej cvalík
Holky už nějak řešíte kojící věci? např. košili, trička atd? já si těďka koupila jen kojící košili na spaní abych měla do porodky a pak na doma, ale asi to zatím nijak hrotit nebudu. musím hlavně vymyslet v čem budu chodit na podzim až se ochladí. do běžné mikiny a bundy se nevlezu
Ahoj holky tak dnesni kontrola v poradku jen se mala nechce fotit
Vysledky na cukr mam taky v poradku.
@Pesimistka
Ja to zatim nejak neresila u nas v porodnici kosile pujcuji a na doma nevim jestli bych to snesla vzdycky se do kosile behem spanku zamotam
Jinak ja uz pribrala 6 kg a neco ale stejne na me neni poradne nic videt
Taky nevim v cem budu chodit az se ochladi. Budu muset jet do Brna neco tehotenskeho koupit u nas nic nemaji a v c&a toho maji malo a jeste se mi to nelibi ![]()
@Stupa no já si právě košili koupila takovou aby se dala kdyžtak zaměnit za domácí šaty tak pak uvidím jako co ji budu nosit. ale to tričko je super
@Pesimistka
Jako teoreticky na doma muze byt jakekoliv tricko s vystrihem nebo manzelova kosile.
@Pesimistka ty jo, dostat se u nás někam na diabetologii je fakt výkon
nakonec jdu do města, kde ani nezaparkuju za za tyden. Tři neberou (včetně FN), ve dvou nezvedaji telefony, neskutečný…Volala jsem celý den.
Jaká hodnota jsi říkala, že je ok, do 6-ti? Omezení máš jen na dorty a poplatky?
@Pesimistka našla jsem si tvůj starší příspěvek, do 6,7 je ok. Jsem zvědavá co nastaví mě.
@Pesimistka ja četla, že to přibírání nehraje roli, když pribira mimco, což je logicky. Někomu se přeci vrací ve 3. trimestru i nevolnosti. Vím to, ale taky mě tyhle věci zneklidnuji, třeba když vidím jaká jsou bříška v mem týdnu s jedním mimcem nebo když vidím ty obr bříška na cukrovce
…na jednu stranu nás to znepokojuje, na druhou máme být spíš rady…coz samozřejmě jsem, ale už se těším na přemereni ![]()
@luciiin říkal mi, že jsou hodnoty na lačno do 5,1 a dvě hodiny po jídle 6,7. pokud to takhle udržím tak je to v pořádku. což se mi daři. poslední týden se nijak nekrotím, na oběd palačinky, zákusek, občas Kofola a nikdy mi ty hodnoty nad 6,7 navylezly. max jsem měla 6,3. myslím, že u mě provedli špatně ten první odběr kdy jsem víc jak 12 hodin měla hladovět. bavila jsem se i s doktorkou, že tak dlouhýmu hladovění se tělo brání a vylučuje samo glykemii aby se nezhroutilo. protože ty hodnoty naprosto neodpovídají těhu cukrovce.