Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin
Obvodni by mela udelat ekg ale mne ho nedelala rekla mi ze ho dela jen kdyz je planovany cisar. Pri tom by ji tech par minut nezabilo clovek nikdy nevi co nastane behem porodu… Jinak k zubari pujdu jen jednou byla jsem 14 dni pred transferem na preventivce a zitra jdu znovu.
@Stupa me tam posílá gynekolog, že jsou dvojčata zátěž, ale známou poslal i s jedním a porod přirozeně. Moje obvodacka EKG nemá a nezvedaji mi telefon, asi dovolena.
@luciiin
No sestricka na gynde taky prave rikala ze mi mela ekg udelat skrz to ze jsem prvorodicka ale doprosovat se ji tam nepujdu. U tech dvojcatek je fakt ze je to o to vetsi zatez na srdicko.
@Stupa tak to na mě se obvoďá jen podíval, zeptal se jak se cítím, dal razítko do průkazky a za 5 minut jsem šla domů
@Pesimistka
Taky se na me jen podivala a prosla zaznamy co by se dalo do prukazky zapsat jako onemocneni stitne zlazy a na co jsem alergicka.
@Stupa tak to já tam měla napsaný už z poradny. dneska jsem se konečně objednala na těhu focení tak jsem fakt zvědavá jak to dopadne. bereme s sebou i pejska tak snad budeme mít hezký fotečky
@Pesimistka
Teda to foceni ti zavidim muj muz se nechce fotit a ja se sama fotit nepujdu ![]()
@Stupa to je škoda. tak vem třeba mamču nebo ségru. můžeš se fotit sama, ale budeš tam mít oporu
@Pesimistka
Treba ho jeste zpracuju jeste ani nemam moc brisko ![]()
@Stupa paní fotografka mi říkala, že je ideální 7.měsíc. aby už bylo břicho vidět, ale nebylo úplně největší. třeba si to ještě rozmyslí a na focení s tebou půjde. je to hezká památka
@Pesimistka
No prave je to krasna pamatka. Co hodnoty cukru daji se???
Ahoj holky, tak hlásím jak vše dopadlo.
ve čtvrtek, pátek a v sobotu jsem špinila hnědě, myslím, že celkem dost, ale na gyndě mi bylo řečeno, že když je HCQ 1904, nemám to řešit, v neděli jsem začala slabě krvácet a tak si mě pozvali na UTZ, tam jsem byla včera, doktor mi řekl, že viděl dutinku, že těhotná jsem, ale že 17 dní po KET ani nemůže vidět plod. Celý den mě bolelo v podbříšku, jako bych tam měla balonek - nafoukl se a břicho bolelo a zase splaskl a cítila jsem úlevu od bolesti. Krvácela jsem jasnou krví a kolem 14 hodiny jsem šla na záchod a něco ze mě vypadlo, kdy jsem to vzala na papír, byla to taková bílo šedá kulička o velikosti necelý centimetr, byla taková tvrdší. pak jsem do veceřa mírně krvácela, občas ze mě vypadla černá krev. Dnes ráno jsem na papíře taky měla černý kousek, jinak jen špiním… bolesi žádné nemám… tak ja nevím co mi chce tělo říct. Doktor mi tvrdí, že to co ze mě vypadlo může být utrogestan, a že mám přijít na UTZ v naplánovaný den. Já si ale nemyslím, že ze mě vyapadl utrogestan, protože utrogestan jsem si dala rano a že by se za 6 hodin nerozpustil, to se mi věřit nechce.
Myslím si, že špinění byla známka začínajícího potratu, ale zaráží mě to, že když jsem naposledy potratila, tak jsem krvácela tak moc, že jsem nemohla odejít ani ze záchodu, šli ze mě černé kusy celý den, a ted, co se týče krvácení, je to jen setina, na vložce mám jen malé množství krve…
co si o otm myslíte?
@Jullinka9
Jejda chudinko to me mrzi ze to mas tak komplikovane. Divim se ze ti dr nedal neco na zastaveni toho krvaceni prece se neco dela a je to i volne prodejne ale nevim jak se to jmenuje. Ten utrogestan to klidne mohl byt predpokladam ze lezis a odpocivas tim by se mohl nahromadit a vypadnout v takove forme. Jedine co ti muzu poradit si jeste udelat test at vidis jestli carka sili.
@Stupa no hodnoty jsou zatím v pořádku. ranní hodnoty na lačno mám vždy kolem 4,3 - 4,6, takže naprosto v pořádku. to bych mohla jít i na OGTT. dvě hodiny po jídle od 5,1 - 6,3.hodnota 6,3 byla když jsem si dala po obědě skleničku Kofoly. takže hodnoty jsou pořád v normě. měla bych se vlézt maximálně do 6,7. takže jsem ráda, že se to drží v normách.