Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Stupa Díky. Snad to nebude moc hrozný a nebudou mě nutit do nějaké přísné diety. Tobě budu na ten test držet palce ať to dopadne dobře
@Pesimistka
No nejakou dietu ti asi nasadi ale neumim si predstavit co to bude obnaset
Hlavne at jste s malickou v poradku.
@Stupa to asi jo, ale nedokážu si představit co budu jíst. snad mi dá nějaký seznam potravin co můžu a co ne abych si to nějak srovnala.
@Pesimistka
Podle me ti nejaky seznam da co by jsi mela vynechat nebo treba jen omezit ![]()
@Pesimistka jj, hořčík beru, docela vysoké dávky
…jeden den to bylo fakt hodně, pak asi dva dny míň a teď už je zase klid. Ale je fakt, že když něco delší dobu dělám, tak cítím, že to není úplně ono, musím hodně odpocivat
@Stupa jdu až příští týden v úterý
@luciiin
Holka radsi opravdu nic nedelej a odpocivej at jsou u tebe drobecci co nejdyl.
@Stupa jj, snažím se všechno hodně prokladat odpočinkem. Zítra mám zase kontrolu, tak snad mi řeknou, že je všechno v naprostém pořádku.
Jeee, teď mi cvaklo, že nevím jestli mám doma zkumavku na moč. Jdu hledat ![]()
@luciiin a kolik ho bereš a jaký? Magnesii lactici? já právě zase zvýšila, na 5 tablet denně tak snad už to trochu začne pomáhat. mě tvrdne taky každej den, ale je to jen chvilka a pak to povolí cca 3-4× za den někdy
@Pesimistka beru Magnosolv, 2× denně. Jsou to pytlíky do vody. Zeptej se na ně, i v nemocnici mi doktorka říkala, že jsou lepší než tabletky. Asi to zase bude, co doktor, to názor.
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu/útěchu a vaše zkušenosti. Jsem dnes 14. den po KET, již týden mám pozitivní TT. Včera ale přišlo pobolívání v podbříšku jako při ms a zničeho nic na kalhotkách krev s černou sraženinou a od té doby nic, jen lehké špinění (beru místo utrogestanu Crinone gel a z něj ze mě vycházely vždy bílé cucky nevstřebaného gelu, a teď jsou cucky hnědé). Při minulém transferu, který se také vydařil mě zničeho nic rozbolelo břicho, přišlo silné krvácení a bylo po všem. Teď je to jiné, ale přesto mám strach. Dnes jsem byla na HCG, v 13 hod. bude výsledek, ale stejně z něj nepoznají, jestli jde o počínající raný potrat nebo prostě jen o nějakou maličkost. Mám strach. Máte některá zkušenost s něčím podobným?
@Jullinka9 ahoj já teď dva měsíce zasebou něco podobného v červnu od 5dpo pozitivní testy a let moc nesileli hcg v krvi 9dpo 9 a slabé špinění a slabé krvácení a po 4dnech 0hxg a tento měsíc krasnejsi pozitivní test,12dpo hcg 134,4 a vše ok najednou 13dpo špinění a 14dpo bolest v podbřišku a v zádech a hcg 62,5… Dle UZ potrat v 4+5tt a dnes hcg 17,tak. Aspoň že to není mimoděložní… Ale může to byt cokoliv potrat i nemusí jen prokrvení sliznice… Uvidíš až podle hcg a obden az dva znova abys viděla jak to klesá nebo ztoupa, držím palce ať nedopadnes jak ja
@Jullinka9
Ahoj ja mela neco podobneho v 7 tt jsem trosku zakrvacela a pak spinila byla jsem na pohotovosti a tam mi rekli ze je vse v poradku mela jsem „jen“ zanet a ani jsem o tom nevedela. Na tvem miste bych si zavolala do caru.
@Pesimistka
Ahoj tak u me cukr v poradku sice se mi tam 2× po odberu zamotala hlava ale meli tam sileny vzduch tak jsem radsi potom cekala venku na lavicce. Jak jsi dopadla ty???
@Stupa já jsem v CARU byla ráno, vzali mi jen krev, aby se těhotenství potvrdilo i z krve. prý na ultrazvuku ještě nic vidět nebude, ale myslím, že by nějaká ta dutinka být videt mohla
@Jullinka9
A na to spineni a tak ti nic nerikali??? Je fakt ze v car mi delali prvni ultrazvuk taky az uz tlouklo srdicko.