Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pesimistka budu ti strašně moc držet palce, aby teď všechno dopadlo dobře, taky sis toho uz užila hodně
a chytlo se vám vždy z ET nebo KET? Nám se ET nevydařil, teď nás tedy čeká KET, který doufám vyjde, ale pokud by ne, jsem rozhodnuta změnit CAR…
@luciiin u nás to bylo vždy z KET, protože jsme embryjka vždy posílali na genetiku protože mám vrozené dědičné onemocnění a je tam 50% šance přenosu na mimčo. tak jsme to chtěli pojistit. říká se, že KET bývá úspěšnější. snad už se nám to povede a bude to v pořádku. tobě to taky moc přeju
@Pesimistka i přes vyšetření to tedy dobrý nebylo?
Já se dnes rozhodla, že pokud Mudr. nebude kvůli sliznici na 100% přesvědčený o transferu, tak jo o měsíc odložíme a zkusíme tedy jinou meditaci. Měsíc už asi roli nehraje ![]()
@Pesimistka a jděte do KETU v březnu, musíš hlásit, abych mohla držet všechno co jde ![]()
@luciiin no nechali jsme embryjka vyšetřit jen na tu moji nemoc, ale nenechali jsme dělat komplet genetiku. chtěli jsme něco nechat na přirodě a takhle to dopadlo.no já bych ráda v březnu šla, ale záleží jak dopadne kontrola teď ve čtvrtek a jaká bude sliznice po MS.taky mi to můžou posunout o další měsíc
@Pesimistka aha, tak to jo… já mám po revizich, takže se nedivím, že s ní mám problémy… Doktor říkal, že by zkusil změnit léky, ale že to může být úplně stejný… jenže vím, že pokud nevyzkouším vše a nedopadlo by to, že bych si to vycitala, máme jen jeden pokus, pak by nás čekalo 2. IVF. Na druhou stranu vím, že v některých CARech by takova výška sliznice byla úplně ok, jsem taková rozpolcena ![]()
@luciiin ono taky záleží jak je na tom embryjko. vím, že ani moc vysoká sliznice není moc dobrá. Texl mi říkal, že stačí 5mm. a ty si měla revize proč? já měla jen jednu po porodu, ale nevím jestli to mělo vliv na sliznici.to řekne až kontrola
@Pesimistka já vím, Texl právě říká, že 6mm je ok a transferuji už od 5mm, důležitější je kvalita embria. Já ji mám nad 7mm, ale můj doktor se na to netváří a to mě hrozně ovlivnuje, on má být přeci ten kdo mě doporučí a řekne co dělat a ne abych si to nacítala na netu a sama volila postupy podle rad jiných lékařů.
když se mu vyska nezdá, tak na něj dám, ale vazne zvažuju zmenu
Já prodělala 2× ZT (3 revize)… taky jsem si užila
@Pesimistka já vím, Texl právě říká, že 6mm je ok a transferuji už od 5mm, důležitější je kvalita embria. Já ji mám nad 7mm, ale můj doktor se na to netváří a to mě hrozně ovlivnuje, on má být přeci ten kdo mě doporučí a řekne co dělat a ne abych si to nacítala na netu a sama volila postupy podle rad jiných lékařů.
když se mu vyska nezdá, tak na něj dám, ale vazne zvažuju zmenu
Já prodělala 2× ZT (3 revize)… taky jsem si užila
@luciiin to si toho taky měla dost.je to velkej nápor na nervy. musíme se držet a snad se taky brzo dočkáme zdárného konce.
@Pesimistka jj, to doufám…
U nás se poprvé zadařilo asi na 2. pokus, podruhé na 1., pak dobu nic…spermio a problém…
No a teď budu asi i já řešit tu sliznici ![]()
@luciiin třeba e sliznice zpeší a bude moct být KET
já jsem taky zvědavá co mi zítra řekne
@Pesimistka nene, necháme to na příští měsíc. Měsíc už asi nic neřeší a nechci si to pak vyčítat. Ty budeš zítra jaký DC?
@luciiin zítra budu 28DC. jinak kontrola dopadla dobře. žádná cysta a sliznice nachystaná na MS takže po MS můžu na KET pokud to bude 10DC ok
@Pesimistka no super, jsi tak 10 dní přede mnou. My máme ještě v březnu dovolenou, tak nám to snad nevyjde nějak špatně
jsme mimo ČR