Kindle nebo Pocketbook

23966
11.5.23 20:33

Kindle nebo Pocketbook

Už jsem měla dvě čtečky Pocketbook. Obě odešly skrz displej. Takže jsem teď začala hodně uvažovat nad Kindle. Dle všech recenzí je odolnější, zatím co o pocketbooku čtu jen jak displeje všem postupně odchází. Ale! Hrozeně mi vadí to, že do Kindle se dá dát je formát mobi. :? Máte někdo zkušenost s oběmi? Co je dle vás lepší?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
11.5.23 20:41

Měla jsem Kindle, Pocketbook a Onyx.

Je fakt, že Kindle z nich vydržel nejvíc. Jinak záleží, odkud pochází většina knih, co na ně chceš nahrávat. Snažit se upirátit pokaždý mobi je opruz a konvertovat mi to hlavně u knih v češtině nikdy nešlo dokonale (poslední zkušenost ale asi tak z před pěti lety, tak se možná něco změnilo). V tomhle je nejlepší Pocketbook, který sežere skoro všechno a má nějlepší poměr výkonu a ceny. Kindle má nejlepší obchod a hodně anglických starších knih se tam dá sehnat levně. Onyx umí tu aplikaci, co používají české knihovny, takže na něj jde dělat elektronické výpůjčky knih. Ty větší modely jsou strašně krásný, ale cena je zas někde trochu jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
11.5.23 22:19

@Netopirek Tak to tě potěším, podpora Mobi u Kindle skončila, jede už pouze na ePub. Problém vyřešen. :) Mám Kindle Oasis a je skvělý. Koupila bych si ale s klidem i nový Paperwhite, přímo na německém Amazonu na ně mají často slevy a tenhle posílají i do ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.5.23 22:39

@Maribelle tak to je super. A to umí jen ty úplně nové nebo i straší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
11.5.23 23:14

@Netopirek Ten můj je taky z roku 2019, tak snad všechny. :) Ještě poradím, vždycky si kupuji s reklamami a pak jen napíšu na customer service, že žiju v mimo US a speciální nabídky nemohu využít. Zdarma mi je vždycky zruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
11.5.23 23:46

Mame doma 4 PocketBooky. Ta moje je nejstarsi (asi 7 let) a vsechny slapou jako hodinky. A to ji sebou porad nekam taham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
12.5.23 07:48

Mám víc jak pět let Pocketbook a šlape jak hodinky a to fakt čtu hodně, nemám ho uklizený a nevyužívaný :D. Myslím, že je to Touch Lux 3.
Vyhovuje mi, že je v češtině a bez reklam a přechroustá snad i papír od sekaný :mrgreen:
až mě štve, že drží tak dlouho. Hrozně bych si chtěla koupit nový, ale zatím není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
12.5.23 15:51

Měla jsem pocekbook a byl do půl roku bez displeje a svedli to na mě, cítila jsem se jako d*bil. Ale opravdu jsem neudělala nic, co by mělo ten displej zničit.
Pokud jde o používání, proti Kindlu je to lepší tak o 500%.
Teď mám Kindel, pocket je pokud jde o displej úplně nepoužitlý přístroj, neznám nikoho, komu by dřív nebo později ten displej neodešel.
Ale pokud by pocket měl lepší konstrukci, nebylo by vůbec o čem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.5.23 18:20

Tak jsem se rozhodla zkusit tu Kindle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.5.23 18:21

@Mariane.B ta konstrukce je to co mi vadí. Měla jsem už dva a do dvou let oba displej v háji. Samozřejmě že mojí vinou :roll:

edit. měla jsem na obouch obal i folii na displeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
12.5.23 18:32
@Netopirek píše:
@Mariane.B ta konstrukce je to co mi vadí. Měla jsem už dva a do dvou let oba displej v háji. Samozřejmě že mojí vinou :roll:edit. měla jsem na obouch obal i folii na displeji

Mně to prasklo, když jsme to v obalu položila na stůl.
To ponížení, co jsem zažila v Mallu při reklamaci, už nikdy zažívat nechci. Kindle už mám tak 8 let tu samou, a ačkoli je to z uživatelského a programového nesrovnatelně horší čtečka, tak se přiznám, že mi i párkrát za ty roky upadla na zem a všechno dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.5.23 18:35

@Mariane.B tak to jsme na tom podobně :?
Já jsem na ni zvědavá. Zítra jí budu mít doma :mrgreen:
Vybrala jsem si teda repas. Nechtělo se mi moc investovat kdyby mi fakt vadila. Tak aby mi to nebylo líto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová