Kluk ve školce bije moji dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35970
11.12.17 13:40
@iiiv píše:
@libertado nechala bych si ho zavolat učitelkou a na rovinu mu řekla, že když bude ubližovat mojí dceři, tak přijdu a naplácám mu na zadek.

A kdyby tohle nějaký jiná matka řekla tvému dítěti, tobě by se to líbilo? To snad nemyslíš vážně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
@Anonymní píše:
Budu psát z pozice mámy, která má taky agresora. I když zatím to naštěstí není tak hrozné, jak jsem se bála na začátku. Zatím se spíš jen brání, protože nemluví, nastupují činy.
Co s tím mám doma dělat? Ano, vím, že moje dítě je takové. Řešíme to, neprochází mu to, mluvíme o tom… Nejlépe pomáhá ho odstranit z dosahu. Ve školce to řeší stejně, když někomu ublíží, tak ho odvedou a musí si hrát pod dohledem. Prostě takový je a musí si to vyřešit učitelka ve školce. Zatím tam mockrát nebyl, ale už tam konflikty měl. Je mi to líto, ale věřím, že z toho vyroste, ale musí s tím pracovat učitelka. Když mu pak doma budu spílat, co to udělal, tak už to je naprosto k ničemu, protože si to nepamatuje.
Kdyby za mnou nějaká maminka přišla, že jejímu dítěti dělá to a to, tak bych se jí omluvila, dítěti bych se taky omluvila, a synovi domluvila, ale víc se s tím dělat nedá.
Spíš bych se snažila domluvit s učitelkama, ať na něj víc dohlédnou, což je taky složité. Je to těžká situace pro všechny strany.Kdyby si to snažila cizí maminka vyřešit se synem, tak by to synovi bylo úplně jedno. Jsou mu 3 roky a cizí lidi vytěsňuje a neposlouchá.
@iiiv pokud třeba mému synovi by bylo úplně jedno, že mu tím vyhrožuješ a bylo by mu i jedno, že mu dáš na zadek. Na něj „dát na zadek“ neplatí. A rozhodně není ideální řešení řešit agresi agresí. Tím se to spíš zhoršuje a člověk se dostává do začarovaného kruhu. Takže u malých agresorů se to musí řešit opatrně a jinak, aby se jim ukázala ta správná cesta.

Ano, přesně tak, naprosto souhlasím.

Učitelky v tomto případě využily toho, že maminka chytla amok, takže se jí elegantně zbavily a odeslaly ji rovnou „do boje“. Ale to je jednání úplně mimo mísu - zbavení se vlastní zodpovědnosti, takhle nemůže učitelka postupovat. Je v první řadě na ní, aby to řešila s rodiči chlapečka, rozhodně na ně nemá co odesílat cizí (byť i právem) navztekanou ženskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

@libertado jestli se to jednou - stalo se, a ještě se stane, děti se prostě bijí..Já byl ana hraní, v naší školce, a teda někdy jsem hleděla i holčičky.. Jedna vzala holku za vlasy a rvala ji dokud nedostala panenku..
Ono je pak jiná, jestli si ten chlapec nedá pokoj a bude to opakovat, to bych si s tou mamikou promluvila..

Příspěvek upraven 11.12.17 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
11.12.17 13:41

@iiiv @libertado radši bys měla dceru naučit se bránit samotnou, můj syn to umí a děti si na něj dovolí jen jednou… my ho to teda neučili, naučil se to sám, jako nemusí vyloženě vracet ránu, ale vědět, jak konflikt řešit, bud něco říct jemu, paní učitelce nebo mamince, jinak taky myslím, že by to měly řešit učitelky a kluka potrestat… třeba dřepy nebo posadit na lavičku, postavit do kouta atp. a pak řešit s rodiči agresora…
mě by fakt nenapadlo řešit něco přímo s dítětem z mateřské školy, jo kdyby moje dítě šikanoval na zš třeba 12 letý kluk a rodiče s tím nic nedělali, škola taky ne, pak bych na něj poslala svýho přítele :mrgreen: ale prostě to malé školkové dítě za to nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
11.12.17 13:42
@pikola píše:
A kdyby tohle nějaký jiná matka řekla tvému dítěti, tobě by se to líbilo? To snad nemyslíš vážně. :zed:

kdyby někomu ubližoval, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.12.17 13:46

Stát se matkou agresora, tak bych to chtěla vědět. Za malé děti zodpovídají především rodiče. Kdyby se mi to následně nepodařilo řešit, klidně bych požádala onu maminku (nebo ještě líp tatínka) aby toho mýho,,postrašili), zkrátka mu rázně domluvili, třeba že mu dají oni sami na zadek, pokud se to bude opakovat. Samozřejmě bych chtěla znát i objektivní názor učitelek, zda opravdu bezdůvodně útočí, nebo se brání. Syna bych taky vyslechla. Použití oněch rodičů by byla krajní nouze, ale asi by to pomohlo, přece jen děti mají větší respekt z cizích. A jak jsem psala, určitě bych chtěla vědět, jak se syn chová, klidně od oné maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56316
11.12.17 13:47
@libertado píše:
Dobre, dekuju vam maminky za nazory..zitra jeste jednou promluvim s ucitelkami a poprosim je, at toho kluka ohlidaji, ze jeho maminka u toho neni tak jak to ma resit..jsem z toho uplne rozhozena ani jist mi nejde :( proste nechci aby mi nekdo dite mlatil, myslela jsem si ze je vse ve skolce ok a ted tohle..navic kdybych to nevidela tak nic nevim! To me stve nejvic..

nepřeháněj to zas. K takovým situacím ve školkách prostě dochází, ať chceš nebo ne. Je důležité to ale správně řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
11.12.17 13:47
@iiiv píše:
kdyby někomu ubližoval, tak ano.

Takže by ho měla za tebe trestat jiná matka? Ty taky biješ cizí děti na hřišti?

Jako takové věci se stávají, učitelky tam jsou od toho, aby to řešily hned jak to nastane. Na světě nejsou jen hodné děti a takových konfliktů bych řekla, že je ve školce denně xy, včetně braní věcí, strkání atd. To prostě vždy v kolektivu dětí bude, ale musí se řešit. Ale rozhodně ne tím, že cizí rodiče budou vyhrožovat malým dětem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
11.12.17 13:48
@BohunkaP píše:
Ano, přesně tak, naprosto souhlasím.Učitelky v tomto případě využily toho, že maminka chytla amok, takže se jí elegantně zbavily a odeslaly ji rovnou „do boje“. Ale to je jednání úplně mimo mísu - zbavení se vlastní zodpovědnosti, takhle nemůže učitelka postupovat. Je v první řadě na ní, aby to řešila s rodiči chlapečka, rozhodně na ně nemá co odesílat cizí (byť i právem) navztekanou ženskou.

Navztekanou zenskou? Muzes mi prosim rict proc se do me tak obouvas? Mas vubec city? Chapes co tady resim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
11.12.17 13:49

Nástup do školky je pro spoustu maminek jedno velké zklamání, děti najednou začnou tahat výrazivo a chování, jaké do té doby nedělali a maminky všechno přehnaně řeší. Vzpomeňte si na svoje dětství, nikdy jste se s nikým nepohádali, nedali jste někomu facku, nekopli ho jen tak? Zvlášť ve školce, takové věci se stávají. Děti používají ruce místo pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
11.12.17 13:50
@libertado píše:
Navztekanou zenskou? Muzes mi prosim rict proc se do me tak obouvas? Mas vubec city? Chapes co tady resim?

Hystericky tady řešíš jednu scénu ze školky, kdy tvojí milované dceři někdo ublížil. Takové věci se stávají v kolektivu běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.12.17 13:50

Ještě jedna věc. Před pár dny mi syn říká; mami, jsem říkal holčičce (jméno) hanlivě (zkrátka jí hanil její jméno a zopakoval jí to několikrát za sebou). A říká; a víš co ona na to? Říkám nevím. A on že ho totálně propleskla. No já v tu chvíli byla mrtvá smíchy :P Následně jsem mu rázně vysvětlila, že tohle se nedělá a pokud se to bude opakovat, budu reagovat jako ta holčička :mrgreen: Slíbil, že už nikoho provokovat nebude :lol: Prý se ponaučil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.12.17 13:51
@libertado píše:
Dobre, dekuju vam maminky za nazory..zitra jeste jednou promluvim s ucitelkami a poprosim je, at toho kluka ohlidaji, ze jeho maminka u toho neni tak jak to ma resit..jsem z toho uplne rozhozena ani jist mi nejde :( proste nechci aby mi nekdo dite mlatil, myslela jsem si ze je vse ve skolce ok a ted tohle..navic kdybych to nevidela tak nic nevim! To me stve nejvic..

to naprosto chápu, ale tohle je fakt na učitelkách :think: a ty hlídej, jak malá reaguje na školku jako celek, nenápadně se vyptávej. měli jsme kluka ve třídě dvouletých, bylo to téměř denně něco - děti se učí spolu vycházet i takto, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
11.12.17 13:52
@Janina81 píše:
Hystericky tady řešíš jednu scénu ze školky, kdy tvojí milované dceři někdo ublížil. Takové věci se stávají v kolektivu běžně.

Heh…tim padem z moji strany konec diskuze..a dekuji i tak za nazory. i tyto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.12.17 13:52
@Luca82 píše:
To uznavam.
Ale 5,5 ma ted. Problemy jsou dlouhodobe.
Popravde se tesim, ze uz zmizi do skoly a jen doufam, ze to ten pul rok preziji ostatni ve zdravi.

jasný, ale v tomhle věku už bych to taky řešila jinak, než u toho mrněte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin