Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, poradíte mi nějakou knihu o výchově- Jak zvládnout dětský vztek _ něco na způsob Respektovat a být respektován, Líný rodič apod.
Děkuji
Máte zkušenost s Ikar Nejšťastnější miminko v okolí?
Přidejte zkušenost s Ikar Nejšťastnějš...Fajn knížka je Nejšťastnější miminko v okolí.
No a mě osobně asi nejvíc dala knížka Koncept kontinua - hlavně v pohledu na to, do jaké míry dítě „chránit“ a do jaké pouze přihlížet a nechat ho objevovat svět..
Malý tyran - a Respektovat a být respektován.
Přečíst si obojí… a následně si z obojího udělat výcuc podle selského rozumu. Protože obojí jsou extrémy… obojí chce určitý nadhled.
@BohunkaP píše:
Malý tyran - a Respektovat a být respektován.Přečíst si obojí… a následně si z obojího udělat výcuc podle selského rozumu. Protože obojí jsou extrémy… obojí chce určitý nadhled.
Pod to se podepisuji - asi nejde o jednu nějakou konkrétní knihu, ale vzít si k srdci to, co mě osloví, a to do své výchovy zařadit. „Příručkové dítě“ ve smyslu, že si nastuduješ literaturu a pak podle ní pojedeš, stejně nedokážeš - jednak nikdy neseženeš informace pro všechny životní situace, jednak máš nějakou osobnost, kterou stejně z gruntu nepředěláš. ![]()
@Amber_1977
To taky vím, ale inspirovat se o to mi jde především…Ne, mít knihu u sebe a podle situace vytáhnout a dělat-řídit se dle toho jak je to psáno… ![]()
Ale knihu jsem již vybrala…:-) ![]()
@Amber_1977 píše:
Fajn knížka je Nejšťastnější miminko v okolí.
No a mě osobně asi nejvíc dala knížka Koncept kontinua - hlavně v pohledu na to, do jaké míry dítě „chránit“ a do jaké pouze přihlížet a nechat ho objevovat svět..
Já mám nejšťastnější batole v okolí
.A taky můžu jen doporučit.