Kniha o výchově dětí - tipy?

Máte zkušenost s Grada Prvních 6 let ve vývoji a výchově dítěte?

Přidejte zkušenost s Grada Prvních 6 l...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2962
25.4.14 15:55

Holky díky za reakce :kytka: ani nevím kterou vybrat, ale tak respektovat a být respektován a ta od naomi aldort mi nějak už jen podle diskusí neoslovují našla jsem ještě tuhle http://www.levneucebnice.cz/…rene-vydani/ nemáte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.4.14 17:19
@TynaCut píše:
Holky díky za reakce :kytka: ani nevím kterou vybrat, ale tak respektovat a být respektován a ta od naomi aldort mi nějak už jen podle diskusí neoslovují našla jsem ještě tuhle http://www.levneucebnice.cz/…rene-vydani/ nemáte někdo?

Tahle knížka byla inspirací pro český Rabr. Mám, ale ještě jsem nečetla.

Aldort hodně vysvětluje, co se vlastně v těch dětských hlavičkách děje, zkus ji. Jak s tím pak naložíš už je tvoje věc.

Co se týče Rabr, to české fakt nemusím taky ;-).
Rebeca Wild, kterou jsem zmiňovala výše, je považována za „guru“ svobodné výchovy, přesto napsala knížku o hranicích, kde vysvětluje, že jsou situace, kdy je naopak vysvětlování kontraproduktivní a přispívá k nejistotě dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
25.4.14 17:40

@Lucie_Sx aha takže to mám chápat takže to bude podobné, že? jako ten styl?
a u Aldort mám strach že bude na mě nějak složitě napsaná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
25.4.14 18:27

@TynaCut Já bych to „podobným stylem“ nazvala. Za přečtení nic nedáš, ale být Tebou, jdu do nějakého z těch autorů, co tu mají tradici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
25.4.14 18:35

@Viking já zkusím asi něco od toho Matějčka u uvidím co mě to dá ;)
Děkuju všem za tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
25.4.14 18:39

@TynaCut Zajdi si do knihkupectví a trochu si zalistuj, ten „styl“ se dá odhadnout rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
25.5.14 20:49

Zdravim,
obnovuji tema a prosim o vase tipy, rady a zkusenosti. Mam temer ctyrmesicniho syna. Zacina se neuveritelne vstekat- kdyz chce na ruky, kdyz se nudi, kdyz nechce spat atd. Rve tak, az si sousedi musi myslet, ze ho snad vrazdime! Zkousim odvadet pozornost k nejake jine cinnosti, at zapomene, kvuli cemu vlaste tak rval, nekdy to zabere, ale treba u uspavani nemam sanci. Je to mamanek a kdyz je u otce a jen me zahledne, spusti neuveritelne vstekly krik, dokud si ho nevezmu!
Prosim o vase zkusenosti nabo tipy na knizky, kde se dozvim, jak na takto male dite, kde jeste zadne domlouvani nema smysl.
Dekuju ;0)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
25.5.14 20:56

Chudak mimino. Uz ho chces vychovavat.je to male miminko, ktere touzi po teple materske naruci a tobe to uz vadi a chces prirucky. Co myslis, ze se tam doctes o ctyrmesicnim. Ach jo nemyslim to zle, vzdyt je to miminko.to se ridi pudy neovlada se knizkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
25.5.14 21:01

@Niqitka, ale i čtením knih právě dochází k pochopení, proč se tak to miminko chová. Vývojová psychologie nikdy není na škodu. Já si cením, že se maminka zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5002
25.5.14 21:07

Ahoj, nevím, jesti už někdo nezmínil, nečetla jsem příspěvky, ale doproučuji: Simone Bret Prevítem snadno a rychle. :mavam: Naše dítě to slyšelo do sluchátek namluvení v těhu a my víme, že teď je inspirované se vším všudy a pěkně s námi zkouší točit. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
25.5.14 21:09

@Niqitka nejsem dokonala a nemam s vychovou zkusenosti, proto tady prosim o zkusenosti ostatnich, jak a kdy zacinali s vychovou.
Mozna byste nevidela muj prispevek jako tak spatny, kdyby jste videla jeden z vystupu meho syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
25.5.14 21:19

Kateřina Janouchová - Život dítěte

Zdeněk Matějíček - Co kdy a jak ve výchově dítěte

Snad jsem nepopletla názvy :mrgreen: Mimochodem tu Janouchovou teď mají v levných knihách asi za 60 Kč. Je to knížka o dětech od narození až po pubertu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
25.5.14 21:25

@SoonSoon dekuju, mrknu na to :0)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
25.5.14 21:37

Steve Biddulph - Výchova kluků
Harvey Karp - Nejštastnější miminko/ Nejštastnější batole v okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.14 21:42

Já teď čtu Francouzské děti nedělají scény. S humorem psaná kniha která mě naučila jak naučit našeho skoro dvouletého usínat sám.. Hodně jsme díky ní o dětech pochopila (a to jsem tak v půlce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí