Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Teutonia Spirit S3?
Přidejte zkušenost s Teutonia Spirit S3Ja jsem Tomika nosila jako mimino v satku, pak jsme presli na Ergo. Abych pravdu rekla, do klokanky bych dite nedala, ani kdyby mi za to nekdo chtel zaplatit. Na to ho mam moc rada. A treba kdyz jsem zkousela nositka, tak v Manduce rval jako tur a v Ergu byl spokojeny. Asi zalezi na to najit, co mu vyhovuje, ale neznam mimino, ktere se nerado nosi
Kazdopadne to je jedno, chtela jsem tim rict jen to, ze noseni je do terenu to nejlepsi. At mi nikdo nerika, ze odpruzeny kocarek zvlada koreny a kameny tak, aby mimco v kocare nelitalo
My jsme s ergem odchodili krkonose a byli jsme na mistech, kde bychom s kocarkem fakt neuspeli ![]()
já myslím, že nikdy nedostanu všechno od jednoho kočárku
a proto je nejlepší mít dva - jeden do města, lehký (sama vynesu), skladný do auta, stabilní na eskalátory. a druhý terénní do přírody. snaha o kombinaci vždycky někde ubere.. ale k tomu sjem dospěla po několika letech ježdění a zajímání se o kočáry ![]()
jinak k teutonii - musím potvrdit, že spirit v terénu nic moc. jako krásně pružil, o tom žádná, ale stabilita teda nic extra. já dopředu nečekala zázraky, ale na druhou stranu, tak drahý kočár..
brzdy jsou obecně problém, ta u kočáru, co jsem s ním jela, zas brzdila jednostranně, takže když jsem přibrzdila, kočár se začal stáčet.
pro úplnost - byl protisměrný s vložnou taškou.
a obecně k trojkolkám - musím trochu oponovat - ono ta stabilita hodně záleží na konkrétním kočáru a taky hodně na řidiči. my máme Quinny speedi a co jsme s ním projeli bez jediného převrhnutí, to by nám asi nikdo neuvěřil. chvíli jsme měli i Babyjoggera, ten má maličko horší jízdní vlastnosti, ale stabilita je výtečná, ..
jeden týden jsem jezdila v terénu já a skončilo to tak, že jsem radši nosila (bylo to jen po táboře), ale manžel projede ještě horší terén úplně v pohodě - fakt se to musí umět! ![]()
jezdila jsem i s 4kolkou otočná kola a nic moc v terénu, kola se kousala proti sobě. do terénu jednoznačně lepší fixní kola..
jako nošení je jednoznačně super, ale zkuste si dítě nést celý den v manduce. ani ono nebude nadšené, chce to prostřídat… kočár/manduca..
a na nošení si musí dítě zvyknout, od mala, a nejen dítě
oni jako hodně malincí si zvyknou na to stísnění, a vlastně to mají i rádi. a pak radostně přecházejí na manducu apod.
terak píše:
Ja jsem Tomika nosila jako mimino v satku, pak jsme presli na Ergo. Abych pravdu rekla, do klokanky bych dite nedala, ani kdyby mi za to nekdo chtel zaplatit. Na to ho mam moc rada. A treba kdyz jsem zkousela nositka, tak v Manduce rval jako tur a v Ergu byl spokojeny. Asi zalezi na to najit, co mu vyhovuje, ale neznam mimino, ktere se nerado nosiKazdopadne to je jedno, chtela jsem tim rict jen to, ze noseni je do terenu to nejlepsi. At mi nikdo nerika, ze odpruzeny kocarek zvlada koreny a kameny tak, aby mimco v kocare nelitalo
My jsme s ergem odchodili krkonose a byli jsme na mistech, kde bychom s kocarkem fakt neuspeli
terak, já taky nosila nejprve v šátku, prvního do roka, druhého do 3m, občas umotám i dál, ale teď je to víc o manduce, je to pro mě pohodlnější instalace, ale na komfort pro mě na nesení pořád lepší šátek.
ale já fakt znám mimča, co to nesnáší.. když to zkusí až hodně pozdě, asi nesnesou to uvázání, nebo nevím, ale kamarádky mimčo to třeba nesneslo vůbec. na druhé si pořídila hnedka, a mimčo je happy. některá si na to zvyknou, jiná prostě ne a chtějí klasicky náruč..
a klokanky taky nesnáším. ani za úplatu bych do toho dítě nedala.. ![]()
Ahoj:mavam: vcera jsem si poridila svou vysnenou Teutonii Spirit S3 (r. v. 2011) a zajimalo by mne, jestli jste nektera pouzivala do sportaku vlozku Pimkie a pokud ano tak jaky typ?
spis tento: http://www.pinkie.cz/…prodlouzene/ nebo tento: http://www.pinkie.cz/…-bez-bocnic/ ? Predem moc diky za reakce. Pripadne pokud jste pouzivaly jine, prosim o link. Ta original Teutonia se mi barevne nehodi. Jinak kocarek je svetle sedy. diky za reakce
![]()
Mám od Pinkie univerzální s bočnicemi, takže s těhle dvou ani jednu
Sedí tam dobře
@Antonie Bolavá píše:
Mám od Pinkie univerzální s bočnicemi, takže s těhle dvou ani jednuSedí tam dobře
Takze tenhle tvar? http://www.pinkie.cz/…polstrovana/ a sedi to dobre na ty popruhy - myslim ty dirky v podlozce
Nemas prosim foto kocarku s tou podlozkou uvnitr (pro predstavu)
diky! ![]()
@Evickita píše:
Takze tenhle tvar? http://www.pinkie.cz/…polstrovana/ a sedi to dobre na ty popruhy - myslim ty dirky v podlozceNemas prosim foto kocarku s tou podlozkou uvnitr (pro predstavu)
diky!
jj, tuhle. No já ani nevím jestli to sedí přesně, Moc to neřeším, jestli je to někde o centimetr šouplé. Stejně to není vidět
Oživuji tuto diskusi. Prosím uživatelky o radu, dá se Teutonie Spirit S3 skládat do auta jako celý kočárek (jak s hlubokou korbičkou a pak i se sporťákem)? Nebo se musí vždy sundat podvozek a do auta složit každé zvlášť?
Jde to. Jenom to je pak vysoké. A sundat podvozek je taky hračka, tak mi to nedělala žádné potíže. ![]()