Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Teutonia Spirit S3?
Přidejte zkušenost s Teutonia Spirit S3Ahoj, tenhle kočárek jsme používali 2 roky a kromě ojetých koleček a lehkého poškrábání je jako nový. Skoda, že nebudeme mit druhé dítě, uplne je mi lito ho prodat. Trojkolka rozhodně není terénní. Problém je třeba přes kořeny, to přední kolo se tam jakoby zabodne, ale dá se to vyřešit technikou najíždění. Nevím ale, jestli nějaký kočárek vůbec jízdu v zoraném poli nebo po kořenech zvládá. Naopak závěje zvládal kočárek skvěle, většina sousedek s jinými kočárky vůbec nevylézala. My ho kupovali tenkrát v Německu, navštívili jsme i libereckou prodejnu Babyrenka, ale moc se nám nelíbili přístupem. Co se mi moc líbilo, bylo odpružení, kočárek se krásně pohupuje a dítě v něm nedrncá a neskáče. Hodně jsem využila i brzdičku při bruslení a jízdě z kopce nebo eskalátorech.
kočárky Herqules už jsou v prodeji jen jako bazarové, nové už nevyrábí. Ale jsou fakt kvalitní. Kdyby je dělali jednobarevné, tak do něj jdu na 100% a u té trojkolky je dobré odpružení toho předního kola, jezdilo se mi sním dobře. Myslím si, že těžší terén zvládá líp než teutonka. Možná je to dáno taky jinými kolečky, oni jsou takové mírně pěnové prostě měkčí, kdežto teutonka je má tenčí a tvrdší.
Tak jsem konečně našla pěknou diskusi o tomto kočárku.Já ho totiž včera vyhrála,mám si ho jít vyzvednout,ale jedna známá mi psala toto:
ak teď už jen k té Teutonce.
Byl by to krásný, super na ovládání malíčkem, vymakaný kočárek, s pěkným materiálem, který nevyšisuje a krásně se udržuje. Pokud bys s ním jezdila v nákupním centru na mramorové podlaze.
Pokud vyjedeš do města, potřebuješ z chodníku na chodník, vymeteš nějakou díru, sem tam narazíš předním kolečkem na kámen nebo do dolíku, tak je naprosto nestabilní, narážíš tím kolečkem a stejnak to nevyjedeš, ono je to kolo nízkoprofilové, sice široké, ale nízke, není nafukovací. Tak se vyprostíš tak, že třikrát narazíš tím kolečkem, a napočtvrté to zvedneš na zadní a přejedeš. Já jsem si tímhle ježděním naprosto odrovnala přední kolečko, jakoby se vypáčilo dovnitř, pán v LBC, je tam zastoupení, mi ho vyměnil, ale do záručního listu mi napsal, že se to nepočítá jako reklamace. To se mi ulevilo, protože prodávat to rozhrkané bych si nelajskla. Ve sněhu už vůbec, to bych neprorazila, to jsme musela jet pozadu.
Když řídil syn, musel s velkou opatrností, jinak by ho převrhnul. To bych viděla jako největší mínus. Stabilitu a ty překážky, kterých je bohužel všude strašně moc ,o((
Pak spodní košík je sice super velký, dala bys tam klidně basu piva, na druhou stranu do něj je tak špatný přístup, všude samé tyčky a z boku také málo místa, že pokud bys tam chtěla to pivo dát, lak lahev po lahvi
tak teď jsem z toho taková zmatená,prvně jsem se na něj šíleně těšila a teď jsem bezradná co s tím.Četla jsem jejich návody na ježdění
http://www.kocarky-teutonia.cz/pages/servis/
to abych si to vytiskla a jezdila dle toho…
mám jeden bazarový Babydesign spirit a s tím jsem byla fakt spokojená,žádný problém.Markéta
Tak já tento kočárek mám doma a mám úplně jinou zkušenost než tvá kamarádka. Kupovali jsme ho minulý rok (v této kolekci už byl přístup do košíku lepší).
Jinak tento kočárek je pro mě opravdu perfektní…má skvělě odpružená kola včetně toho předního! Jakoukoliv nerovnost to přejede skoro samo, jezdila jsem s ním ve sněhu a taky úplně v pohodě, když se zaaretuje přední kolečko. Minulý týden jsem s ním jela v opravdu terénu, jela jsem po poli a zvládnul to na 1 a ani jsem se moc nenadřela. Koupila jsem ten s ruční brzdou a už jsem s ním byla i na inlinech a taky naprosto perfektní…takže za mě je špičkový a jiný bych už nikdy nekupovala ![]()
mdvori, já osobně jsem se Spiritem jezdila více jak dva roky, před dvěma dny jsem už musela uznat, že se do něj syn nevejde a uložila ho na půdu. A to, co jsme projeli my, tak to by vydalo na romány. Hory, lesy, louky, polní cesty, samozřejmě i již zmíněná podlaha v obchodech, hluboký sníh, kamenité cesty… no máme za sebou fakt tisíce kilometrů. A po tak dlouhé době upřímně prohlašuju, že lepší kočárek neexistuje. Rozhodně Spirit je velice, opravdu velice stabilní trojkolka. Syn ho často tlačil a nikdy se nestalo, že by měl problém s překlopením. Já sama osobně jsem se několikrát dostala do situace, že jsem si sama říkala, že jsem blbec, že v tomhle terénu to miminko vyklopím, ale nikdy!!!! se nic nestalo. Je pravda, že přístup do koše je trošku „problematický“, ale pokud tam nechci najednou nacpat tu „basu s pivem“, tak to rozhodně není tak tragické.
Takže já osobně můžu Spirita jenom doporučit.
![]()
Kočárek
je to tenhle i s ruční brzdou,děkuji vám za vaše názory,jsem na něj moc zvědavá a já ho teda zkusím,nechci s ním jezdit v polích,na to mám jinej,do města na asfalt,kde je občas kamínek a kdyžtak vy mi poradíte,jak s ním mám zacházet,děkuji.
Vypadá krásně na obrázku,tak snad bude i v reálu.
No mě se tam obrárek neukázal, ale jakmile je v názvu typu kočárku HB (handbreak) tak to ruční brzdu má ![]()
Kočárek
píšou to tam,nevím,proč se to tam nechce ukázat
teutonia spirit s3 HB 60A
aha HB jako Handbremse - ruční brzda ![]()
Jj, ono je to i v němčině i v angličtině stejná zkratka = HB ![]()
Jsem dost překvapená tak jednoznačným negativním názorem na teutonku. S nákupním košem souhlasím, nelze tam dát celou tašku s nákupem (coz mě nejdrív dost štvalo), musí se strkat postupně jednotlivé věci a pak se toho tam vejde fakt hodně. Ale že by kočárek nejezdil v terénu nebo ve sněhu? To fakt nevím… Prožili jsme toho s kočárkem fakt hodně, lonská zima byla na sníh brutální a sice to byla makačka, ale kočárek jezdil. Na chalupe mame nezpevněné cesty, původně jsme si tam přivezli nějaký čtyřkolák (jakože na chalupu dobrý), ale na tý cestě to bylo utrpení, takže jsme pak vozili v kufru radši teutonku, která tu cestu zvladala dobře.
já to nechám vyvinout,kočárek si převezmu,těším se na něj moc
a zkusím ho,pak se tu s vámi podělím o své zážitky.Ta známá mi právě ještě psala,co by udělala ona,prodala by Teutonii a koupila by si jiný levnější sporťák,ale ten já už mám a tohle určitě neudělám.Budeme s ním jezdit,trojkolku jsem vždycky chtěla,tak aspoň uvidím,jaké to je mít ji ve skutečnosti a ještě takovou frajerku ![]()
mdvori, já jsem taky tím negativním názorem byla hodně překvapená a opravdu upřímně říkám, že si fakt neumím představit, jak mohla pisatelka mít takovou zkušenost. Ale je to taky názor. Každopádně přeju hodně naježděných kilometrů a věřím, že nám potvrdíš naše pozitivní zkušenosti.
![]()
Já bych zatím nic neprodávala být tebou. Vyzkoušíš a uvidíš.
Na první dítě jsem měla sporťák Chicco S3 (bez hluboké korby) a tenkrát mi vyhovoval, ale teď mám vyšší nároky.
Nyní mám Tetunku Spirit S3 HB a čekám až se mimi vyklube z bríška. Pak vyzkoušíme různé terény a napíšu.
Holky máte srovnání nafukovacích a plastových koleček? Na Chiccu jsem měla nafukovací a teď mám plasťáky, ale ještě jsem s kočárem nebyla venku.
Já mám teutonku už rok a ježdění super.Kola plastová jsou super, lehká na ovládání.Před ní jsem měla casualplay S4
, a jané raverse
oba kočáry stály za prd. Srovnání kol je jednoznačný, alespoň pro mě.Každý se bojí,že dělají rachot ale není to pravda. Od kolekce 2010 dělají plastová kola se změkčenou gumou tak jízda je tichá a lehká(pokud teda nejezdíte na štěrku,tam to pak trochu praská,ale to udělaj i nafukovačky.Hlavně už žádný defekt na výletě
. Některé maminky si stěžují, že když se mimčo učí sedět a dávají polosed,tak jim sjíždí dolů.To se dělo i mě samozřejmě,ale vyřešila jsem to hodně vypostrovanou vložkou kterou jsem si tu u Nás nechala ušít.A problém byl pryč.Já osobně jsem maximálně spokojená a rozhodně bych neměnila.
nad tou vložkou jsem také přemýšlela,takže bych si jí měla někde nechat ušít?Ta origoš není moc naducaná,když se na ní podívám na obrázku.A jak je potah na kočárku pratelný a sundavatelný?