Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zuzanecka81 fakt? U nás všichni brblají
ale musí… všichni lítají po škrabadle, tak mám strach, aby si nezatrhli drápek. Navíc Charlie mě chodí občas tlapičkovat, a s drápky to fakt bolí…
… pár foteček…
U nás je po víkendu mrtvo, využili jsme prodloužený víkend a vyrazili jsme na hory, na listopadovou opékačku buřtů a dnes na sváteční procházku
Utrajdali jsme za tři dny +/- 43 km a psiska ještě více
A opět jsem byla otlapičkovaná jako čuně od psů, že to už ani vyprat nejde ![]()
@zuzanecka81 tak takové ňuňu stříhání by mi neprošlo… u nás to musí být odchycení 1, 2, a 3 příšerky postupně, šup do klína a honem ostříhat všechny packy… do toho mi kecají každý z nich
a honem se cpou z koupelny pryč (stříhám v sedě na vaně, aby drápky padaly do vany).
Tohle mi poradila sousedka. jak jsou zabalení, začnou usínat. a pak vždycky jen vytáhnu tu nožku, co potřebuju stříhat. když jsem jednou zkoušela stříhat bez deky, zdrhli mi ![]()
@zuzanecka81 hmm… tak u nás by to neprošlo… U Loty jsme z počátku museli hodně napevno zavinovat do deky nebo osušky, jinak bych to odnesla vlastní krví. Postupem času už u toho jen hučí ale nebrání se. Ona nemá ráda sahání na pacinky. Je taková nekontaktní potvůrka ![]()
Holky díky za tip, vyměnitelný potahy mě vůbec nenapadly! Jinak můžete mi říct jak koupete Sphynxe? Já už se na to vyprdla a utírám vlhčenýma ubrouskama. Voda z něj šla teda totálně černá, ale přišli jsme s manželem oba k újmě na zdraví a to už nehodlám podstoupit ![]()
Jinak drápky Otík (Sphynx) zvládá nádherně, držím si ho v náručí, on mi okusuje kleštičky a je spokojenej. Joo Pucek (Ragdoll) to je ludra, to nám musí pomáhat i malej. Já ho držím jak ve svěráku, syn pacifikuje horní tlapky a manžel stříhá. No komedie tisíc vždycky.
@RyBANA prostě sphynxové jsou nejlepší plemeno, to mi nikdo nevymluví. já jsem původně na psy a taková ta typická kočičí povaha - pohlaď mě, když chci, jinak uteču, kousnu tě atd. - by mi prostě nevyhovovala. já taky nekoupu. teda koupala jsem jednou, ale přijde mi to zbytečná tyrana. když jsou hodně špinaví, oblíknu jim oblečky na jeden den a kráááásně se utřou do oblečku a očistí si bříška a zbytek doutřu vlhčeným ubrouskem ![]()
edit: sousedka přišla na to, že na sphynxe musí být hodně teplá voda, pak tak nevyvádí. teda ten její ![]()
@zuzanecka81 Odkud máte oblečky? Já viděla na fleru - jedna paní šije na Sphynxe - a vypadalo to skvěle. ![]()
@bimbama píše:
@zuzanecka81 Odkud máte oblečky? Já viděla na fleru - jedna paní šije na Sphynxe - a vypadalo to skvěle.
jj, přesně tak, paní se jmenuje Zdeňka Levová, Fashion maniac for sphynx.
@zuzanecka81 píše:
jj, přesně tak, paní se jmenuje Zdeňka Levová, Fashion maniac for sphynx.
To bude asi fakt ono - její jméno neznám, ale to Fashion maniac je mi povědomé. Sluší, sluší. A nevadí jim to oblečení, dlouho si kočky zvykaly?
Nn, nevadí. já je teda normálně neoblíkám, teď neměli na sobě obleček tak měsíc… nemají se moc oblíkat, protože pak jsou náchylnější k nemocem. ono jim dojde, že v oblečku je teplo, tak jim to nevadí ![]()
Já nějak ani lepší fotku v oblečku nemám
, fakt je moc neoblíkám. a dneska je teda vykoupu, jsou jako prasátka
Holky,
já si včera prvně v životě hladila leguána
on měl strach ze mě, já z něj, no komedie hadra. Ale nakonec se nechal pohladit pod krkem a na zádech. Kamarádka ho má volně po bytě, mají udělané schůdky pod strop, kde má polici s žárovkou na nahřívání.
Až mi pošle foto, tak vložím ![]()