Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102
22.2.19 13:30

@aiwwa s tím my počítáme, že jak je tam necháme samotné, tak že budou otevřené dveře, to každopádně. stejně je můj chlap půjde 10× za minutu kontrolovat. tak ti naši se venku nebojí, ale jak zaštěká pes, jede auto nebo letí letadlo, tak se hned schovávají. nejsou na ty zvuky z domu zvyklí. největší strach mám z aut, ale tomu bohužel člověk nezabrání, pokud chce těm kočkám dopřát svobodu a proběhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
22.2.19 13:55

@stinga to prave bohuzel muzou. Proto porad resime, jestli je pustit nebo ne. Jenze od jara jsou stejne dvere na terasu porad otevrene, takze jejich vybehnuti ven nezabranime. Chceme jim i na terase udelat nejakou zabavu, ale jsou to divosi, nevim, jestli to pomuze. Doma taky maji velkej barak na behani, a stejne to odnasi sedacka, zaclony, kytky a veci na lince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
22.2.19 13:59

@aiwwa kocoury s chovanim psa bych opravdu uvitala 🙂 ti nasi jsou uplne streleni, a docela dost teda zlobi. Rikala jsem si, ze kdyz budou dva, vyhraji si spolu, ale on je povahove kazdej jinej, i kdyz to jsou brachove z jednoho vrhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115850
22.2.19 14:11
@fazolka2019 píše:
@aiwwa kocoury s chovanim psa bych opravdu uvitala 🙂 ti nasi jsou uplne streleni, a docela dost teda zlobi. Rikala jsem si, ze kdyz budou dva, vyhraji si spolu, ale on je povahove kazdej jinej, i kdyz to jsou brachove z jednoho vrhu.

nojo, čím víc koček, tím větší brajgl. tak jsou ještě koťata, tak mají nárok. Té silnice bych se teda bála, no, tak třeba se budou držet doma na zahradě. Uvidíš. Já si neumím představit nechat toho našeho samotného venku. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
22.2.19 14:21

@aiwwa my bychom taky byli radi, kdyby byli venku jen zaroven s nami, ale obavame se, ze se to nepodari. Ale uvidime, jaci budou po te kastraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115850
22.2.19 14:30
@fazolka2019 píše:
@aiwwa my bychom taky byli radi, kdyby byli venku jen zaroven s nami, ale obavame se, ze se to nepodari. Ale uvidime, jaci budou po te kastraci.

Hlavně je po té kastraci pár dní nechte v klídku doma, můžou být po narkóze zmatení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
22.2.19 15:13

@aiwwa jj to samozrejme udelame, a ac doktor rikal, ze to neni potreba, vezmu si volno v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115850
22.2.19 15:20
@fazolka2019 píše:
@aiwwa jj to samozrejme udelame, a ac doktor rikal, ze to neni potreba, vezmu si volno v praci.

tak ono u kocourů je to bleskový zákrok, ale bude fajn, že tam nebudou sami. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.6.20 09:47

Zdravím a prosím o radu zkušené chovatelky koček. Máme doma asi měsíc 4 měsíčního kocourka bengálka. Problém je, že má téměř pořád průjem. Ani nevím jestli jsem ze záchůdku kdy vybrala i normální bobek. :roll: Krmím doporučeným krmivem od chovatelky granulky Royal Canin a kapsičky Cosma a Applaws, nebo mu vařím kuřecí maso. Normálně jí (3× denně) a pije, hraje si, řádí…Odčervovala jsem ho pastou, ale nebyla jsem si jístá, kolik toho snědl, protože strašně prskal. Tak jsem volala na veterinu, zda s ním můžu pro jistotu přijít a vzít si na odčervení tabletu. Veterinář ho prohlédl, změřil teplotu, ale na teploměru mu ulpěly hnědé hleny (sorry :oops: ). Tak říkal, že doporučuje přeléčit antibiotky a 3 dny po skončení ATB podat tabletku na odčervení. Tu dostal v pátek. Ale průjem stále přetrvává. Chtěla jsem poprosit o radu jestli třeba změnit krmivo a jaké doporučujete, nebo jestli mu pár týdnů jenom vařit čistě dietní kuřecí maso s mrkví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.6.20 09:54

@berusa.m zkusila bych chvíli kuře s rýží a testovala nějaké veterinírní (RC, Hill, Vet life, Puřina, Smilla) hypoalergenní krmivo z nějakých veterinárních řad. Dlouhodobě na vařeném kuřeti s rýží či mrkví být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.20 10:05

@berusa.m v první řadě bych počkala, než zaberou ATB a odčerveni bych teď vůbec neřešila. Kapsičky bych asi omezila a dávala co nejvíc suché. Dostává totéž, co měl u chovatelky? Nedali jste mu nic jiného? Nedostal se k něčemu, co mohl sežrat?
Je možné, že mu vadí granule s obilninami, naše po nich taky měla průjem, ale pokud má stejné granule, jako u chovatelů, tak je to divné :nevim:
Je s PP? Že píšeš „asi“ 4 měsíční :think:

• Citovat
  • Upravit
21897
29.6.20 10:12

Ja bych naopak kuřecí vyloučila a koupila granule bez kureciho a holisticke. Je-li přeleceny a stále průjmuje, mohla by to být alergie na kuřecí, je to docela časté. Royal Canin a výše zmiňované značky určitě nepatří mezi nejlepší. Doporucuju Purizon, Carnilove, N&D, Orijen, Acana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
29.6.20 10:27

Ahoj holky, plánujeme na podzim kočičku, tak se vetřu :-)

A mám hned dotaz - co teda kočičce dávat kromě kupovaného hotového jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.6.20 10:31
@Anonymní píše:
@berusa.m v první řadě bych počkala, než zaberou ATB a odčerveni bych teď vůbec neřešila. Kapsičky bych asi omezila a dávala co nejvíc suché. Dostává totéž, co měl u chovatelky? Nedali jste mu nic jiného? Nedostal se k něčemu, co mohl sežrat?
Je možné, že mu vadí granule s obilninami, naše po nich taky měla průjem, ale pokud má stejné granule, jako u chovatelů, tak je to divné :nevim:
Je s PP? Že píšeš „asi“ 4 měsíční :think:

Ano je s papíry. Narodil se 14.2, takže má 4 měsíce a 15 dní. :D Dávám mu právě ty samé co doporučila chovatelka. I kapsičky. On právě granulky moc nechce. Jí je jenom z nouze. Miska mu vydrží i týden. Šlohl si před 14ti dny kus uzeného na stole. Ale to by asi nezůsobilo takové problémy na tolik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.6.20 10:35
@Eemii píše:
Ja bych naopak kuřecí vyloučila a koupila granule bez kureciho a holisticke. Je-li přeleceny a stále průjmuje, mohla by to být alergie na kuřecí, je to docela časté. Royal Canin a výše zmiňované značky určitě nepatří mezi nejlepší. Doporucuju Purizon, Carnilove, N&D, Orijen, Acana.

No abych byla upřímná, já jsem je dle složení taky kupovat nechtěla. Ale říkala jsem si, že když je kupuje svým kočkám chovatelka a veterinář je prodává taky, tak asi nebudou špatné. :? Měla jsem dát na svůj názor. Pro minulého kocoura jsem kupovala jenom Carnilove, protože jsou bez obilovin. Jdu teda do obchodu a zkusím mu tedy změnit granulky i konzervy. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný