Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Parninas píše:
Já popravdě nezažila, že by něco pach doopravdy zachycovalo. A to jsem zkoušela všechny možné materiály, levné i drahé atd. Podle mě je to jak věřit na ježíška, lidi si to vymysleli…
Ja budu muset taky vyzkouset
. Kamaradka mi prave mluvila o tom Cat’s best, ze je to super, ze nic nejde citit, tak uvidime (nebo spis ucitime).
@Parninas píše:
Já popravdě nezažila, že by něco pach doopravdy zachycovalo. A to jsem zkoušela všechny možné materiály, levné i drahé atd. Podle mě je to jak věřit na ježíška, lidi si to vymysleli…
mam dva kocoury a nic cítit není…potvrzeno nekockari…ale ještě to muzu dnes ověřit
Mám taky jednu otázku. Týká se kocourků. Zahrabávají hovínka? Ten náš občas ne. Kočička hovínka poctivě zahrabe ale kocourek na to občas kašle.
@Venetia píše:
mam dva kocoury a nic cítit není…potvrzeno nekockari…ale ještě to muzu dnes ověřit
A co máš za stelivo? Máš otevřený nebo krytý záchodek? ![]()
Mám přesně z tohohle důvodu v plánu koupit krytý jestli by to nepomohlo, jen si nejsem jistá jestli by si naši kocouři po té době zvykli.
@topazio píše:
Mám taky jednu otázku. Týká se kocourků. Zahrabávají hovínka? Ten náš občas ne. Kočička hovínka poctivě zahrabe ale kocourek na to občas kašle.
Naši ne.
Nebo jen tak jako trochu aby se neřeklo, ale ne pořádně. Všechny ostatní kočky to dělaly, tak nechápu co mají tihle dva za problém. ![]()
@Parninas píše:
A co máš za stelivo? Máš otevřený nebo krytý záchodek?
Mám přesně z tohohle důvodu v plánu koupit krytý jestli by to nepomohlo, jen si nejsem jistá jestli by si naši kocouři po té době zvykli.
Pro naší kočku používám silikátové stelivo a taky není vůbec cítit. jen je třeba vychytat značku, to ze zoohitu se dost zkazilo.
Záchod má s boudičkou, ale odmontovala jsem dvířka.
@Parninas píše:
jeden vetsi otevřený a jeden menší kryty
stelivo Tigerino Canada
Příspěvek upraven 17.01.24 v 10:23
@Parninas píše:
ten kryty jsem kupovala později a pochopili dvirka hned, nejdřív to melli jako zábavu a chodili na ten vetsi, pak tam začal chodit starší kocour na velkou…mladsi tam Chodi jen, Kdyz ma pocit, ze je cistsi než ten vetsi
@Dixies píše:
Pro naší kočku používám silikátové stelivo a taky není vůbec cítit. jen je třeba vychytat značku, to ze zoohitu se dost zkazilo.
Záchod má s boudičkou, ale odmontovala jsem dvířka.
Já kupuju silikátové na Bitibě. Bitiba a Zoohit je jedna a ta samá firma.
Díky všem za rady! Budu to teda dělat spíš instinktivně, přidám jí.
@Parninas píše:
Dobrý komentář. To jsem předtím zapomněla zmínit, samozřejmě kočky nemáme jen na granulích, ty jsou spíš jen tak na dojezení. Takže záleží jak to zakladatelko máš. Dáváš i mokré?
Zatím jí mokré nedáváme, chceme na to postupně přejít. Ale zatím je z útulku zvyklá jen na granule, tak ji nechci hned zatěžovat.
@opinka píše:
Díky všem za rady! Budu to teda dělat spíš instinktivně, přidám jí.Zatím jí mokré nedáváme, chceme na to postupně přejít. Ale zatím je z útulku zvyklá jen na granule, tak ji nechci hned zatěžovat.
A má trvalý přísun k vodě, když je jen na granulích? Jinak trpí ledviny.
@opinka píše:
Díky všem za rady! Budu to teda dělat spíš instinktivně, přidám jí.Zatím jí mokré nedáváme, chceme na to postupně přejít. Ale zatím je z útulku zvyklá jen na granule, tak ji nechci hned zatěžovat.
Tak to ale brzo zařaďte, čistě na granulích není úplně nejlepší být.
Pití máte pořešené jak? Klasicky v misce nebo fontánka? Naši když jsme měli misku, tak skoro nepili, od té doby co je fontánka, tak se to o dost zlepšilo. Nemají rádi ustátou vodu, chtějí spíš tekoucí. Asi nějaký zvířecí pud z doby, kdy byly nedomestikované. ![]()
@opinka píše:
Dávej ideálně maso. To je nejpřirozenější strava.
Má misku s vodou blízko misky s granulema a má hezký zvyk, že sežere pár granulí a jde to zapít. Pije překvapivě hodně, je to chytré děvče.
Určitě chci přejít na mokrou stravu, připadá mi to přirozenější. Ale teď zezačátku ještě chceme dodržet doporučení z útulku. Nemá ještě druhé očkování, tak se nám nechce moc dumat nad tím, jestli by měla průjem z přechodu na mokrou stravu, nebo je to příznak nějaké choroby.