Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Any, a co že to máte za speciální „odrůdu“
?
vypadá to dle fotky v profilu jako mramorovaná whiskas britka… ty se dají sehnat celkem v pohodě.
Také se přidávám do kočičí diskuze. Nejsem sice vlastníkem kočičky, ale jelikož s přítelem spolu bydlíme sami teprve 3/4roku a předtím jsme bydleli u našich, takže kočička je jako moje. Navíc jí teď máme na hlídání (rodiče jsou na dovolený). Je to takový náš mazlíček. Sice je to nalezenec. Našla si nás sama (přišla k nám na chatu). Nejdřív zůstávala na chatě (venku) a vždycky další víkend čekala. Pak jsme jí vzali na kastraci a už u našich zůstala. Je to takový malý rozmazlený miminko. Jelikož druhý lidský čekáme, tak jsem sama zvědavá, jak to kočandová bude zvládat.
Vkládám ještě fotečku. (slavnostní mašličku normálně nenosí, ta byla jen kvůli velikonocum)
Teda koukam sami krasavci a krasavice, ale ty kotatka
ja uz taky chci…
Ta nase nadhera neni a nebude kastrovana, ale mam pocit, ze je frigidni
mame ji doma, ale poustim ji ven, vybeha se tam a domu se pak chodi mazlit ![]()
zuzous Chci se zeptat, co pak s kotatkama provedete, da se to nejak rozdat a jak velkej je to problem. Ja totiz bych klidne snesla kocek 10, ale manzel nee, tak premyslim, co vlastne s kotatky pozdeji, kdyz doma zustat nemuzou.
skrabadlo Chvilu ji to trvalo, ale zvykla si a ted na nej obcas chodi i spat. Ale neznamena to, ze neskrabe jinde, u deti uz udelala diru do koberce.
Fiducia Náš teď chodí ven,ale když jsme byli v bytě,tak chodil škrábat zásadně vedle škrabadla ![]()
pro návyk na škrabadlo nebo třeba na pelíšek (jinak opovrhovaný a nenavštěvovaný, ale šíííleně drahý
) doporučuji sehnat/vypěstovat šantu kočičí. Voní to i kastrátům ![]()
Doriang- no ona ta koťátka nebyla zrovna moc plánovaná
Jak jsou ty kočky venkovní, člověk se s nimi neňuchá pořád. Navíc měla vždycky velký bříško, takže jsem nepoznala, že se spustila s naším kocourem. Zjistila jsem to v den, kdy jsem oba měla vézt na kastraci..Naštěstí jich bylo jenom 5, dvě jsem udala známé k baráku a tři jsme si nechali. Ono to zní, jako že jsme pak měli těch kočet spoustu, ale redukce je veliká- kočku 3m nato přejelo auto, jedno kotě u známé taky, jedno kotě u nás se utopilo..
Kdyby se mi ty dvě udat nepovedlo, stejně bychom si je nechali, protože jak říkám, dlouhou životnost nemají. Možná vypadám cynicky, ale zařekla jsem se, že si nevytvořím moc úzký vztah ke kočičkám, to bych byla na prášky, kolika se něco stane. Samozřejmě nakrmím, pomazlím, ale když najdu přejetou, nezbývá než si povzdechnout a fungovat normálně dál ![]()
lys píše:
Any, a co že to máte za speciální „odrůdu“?
vypadá to dle fotky v profilu jako mramorovaná whiskas britka… ty se dají sehnat celkem v pohodě.
lys-jo jo,je to BRI ns 22 64 mramor.neboli „whiskas“.Jenze co tak koukam na chovne stanice,tak vsechny „kvalitni“kresbove kocicandy jsou z okoli Plzne a my jsme kousek od Zlina.Tady jsem nasla jen jednu a ta nesplnuje pozadavek(vice teckovane nebo kdyz mramor,tak min vyrazny,jina hlava rodicu,atd..) meho syna
/neni to proste ta nase krasna laska/Mam teda v merku i jednu z Brna,ale zatim to vyhravaji prave ty vzdalene..
Ja bych brala jakoukoliv barvu
,i kdyz je pravda,ze ke stribrne se zelenyma ocima tihnu take
-no i kdyz ted mam takove tiky,ze kdyz vidim nekde venku kdejakou cicu,tak bych ji nejradej sbalila domu(protoze se mi libi vsechny)..
Taky se přidám.Mám kočičku Julii(manžel jí říká Folie
)Je jí už 11-12let.Soužití s naším Míšou nejprve zvládala dobře do té doby než se naučil chodit-už po něm dvakrát sekla a jednou ho poškrábala potvora.No je zvyklá na svůj klid a ticho,je to už přeci jen stará nevrlá dáma a já oba musím víc hlídat,ale zvládnout se to dá.
taky máme kočičku,jmenuju se Kikina a dostali jsme ji od paní dr.a je skřížená s perskou.Je moc milá,mazlivá a hodně hravá ![]()
ja mam 3 kocky, ale meli jsme jich 7, v byte ![]()
ted uz to jsou duchodkyne ![]()
a kocour se nam na stara kolena zblaznil a stalo se z nej cune ![]()
Taky se přidávám ![]()
Mám kočičku z útulku která má 6 let a jmenuje se Bednuška a to proto,že je tlustoučká jak bedna
Ale na veterině je to Číča paní veterinářka by se na mě asi dost blbě dívala kdybych jí řekla pravé jméno ![]()
No ,ale teď je nemocná má dietu-jen garanule 1,5kg za 360,– celkem dost,ale co bych pro ni neudělala
Odebírám moč nosím na rozbory a dopuje antibiotika-stříkačkou.Vám teda povím to je boj jak s tygrem
ten prášek je totiž neskutečně hořkej ![]()
Bednuš má totiž močové kameny.Čůrala krev,čůrala všude-peřiny,postel,kožešina,dřez,umyvadlo a to proto,že jí to bolelo a neudržela to
Ale po týdnu antibiotik je to o 90% lepší ![]()