Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo tak ja se jeste nevyjadrila ke strave a skrabadlu
.
Krmila jsem zasadne Hills(ale taky proto,ze jsme meli spesl dietni na jeji alergii
)Syrove premrazene masicko-kureci,kruti,hovezi.Sem tam tatru mlecko,syr,konzervicky sheny cat /hmm..jsem si ji pekne rozazlovala
.
Ac jsem mela kocicku „whiskas“ zradlo whiskas mi nesmelo do domu
/rozborem granuli uz jsem byla vyucena u psu a 4%masa pro masozravce mi fakt prislo trestuhodne/Ale urcite se u granulek najde i kvalitni kompromis a nemusi byt jen superpremiove(premiove pomer masa/cena).
Na skrabadlo byla zvykla,tesne nez jsme o ni prisli jsme ji poridili jedno obri(ted je teda schovane).Ale i presto,mrska,obcas delala co nemela-takze mi po ni zbylo rozskrabane tesneni ve dverich(v nekolika vnitrnich
,obcas zacala brousit koberec,ale stacilo pohrozit a vedela,ktera bije
a utikala skrabat na sve.
Lakynko-dik za typ na susene masicko ![]()
Dolphiny-moje tchyne se jich „boji“spis az stiti
.Byla tak proti,aby u nas bydlela cica,ze nas chtela „vydedit“
.Pak musim pochvalit,ze se prekonala a dokonce si ji i pohladila(asi jednou
).Kdyz jsem ji ted rikala,ze planujem znovu,tak valila oci a jde videt,ze si preje,at nas ten divny blaznivy napad prejde
.
Jinak ja se bojim motylu
,ale vsechno co ma ctyri nohy a kozisek mi hruzu teda rozhodne nenahani ![]()
JaSe píše:
V popředí je Flíček, za ním Míček.
Micek Flicek-to byla takova oranzova knizka o neposlusnem balonku,ktery mi cetli pred 30lety
Jinak super foto dvojcat ![]()
Ahoj holky, omlouvám se že sem lezu, ale neznáte prosím někoho kdo by mohl teoreticky na jaře mít bílé kotě?
Před narozením druhého prcka jsme museli dát kočky pryč, protože začaly dělat naschvály a ať se dělalo co chtělo tak se to horšilo, a teď bych ráda sehnala nějakou číču domácí. Předtím jsme měli obojetné (doma i venku).
ja jsem byla vychovana v kocici rodine a pritel taky, kocky mel vlastne nepretrzite
takze zadny boje nebyly. jen na tu treti se moc netvari. treba casem.
U nas se skrabadlo hojne vyuziva, skoro ani nikam jinam nechodeji. maji jedno velky ke stropu, na kterem prevazne spi a pak jednu takovou „vlnku“ na podstavci, to miluje ta velka a lezla by tam porad, jenze mala tak nema narok a kdyz si chce chudak zaskrabat, tak ji velka zene hned pryc ![]()
Ahojky kočičím fandům,
nakoukla jsem tady a nedalo mi nenapsat.
Taky máme kočičí smečku doma. Nejdříve přišel perský kocour Samík (7,5 r.) a toho jsem si vysloveně vydupala u dnes už ex.manžela. Vypadá stejně jak Garfield a je to taky takový lumpík. ![]()
Pak před skoro pěti lety k němu přibyla přitoulaná kočička, která se objevila na okně v zimě, vyhublá a hladová. Taky jsme si ji se synem doslova vyřvali a dneska je to naše madam Lotynka, někdy protivná, někdy mazlíček. Podle všeho je to zřejmě turecká angora, ale pro nás je to naše madam. ![]()
Jako třetí k nám přišel 12 letý kocourek, který mi zůstal po mamince, a protože byl vyhozen ven v mrazech, hubeňoučký a hladový skončil u nás doma. Bylo to naše zlatíčko, neustále vyžadoval kontakt s někým, klidně i cizím, hlavně že ho hladil a drbal. Dokonce s námi spal v ložnici, nejlépe naněkom z nás dvou.
Bohužel v červnu mu selhaly ledvinky a tak už je v kočičím nebíčku. Musím říct, že jsme ho s přítelem oba fest obrečeli.
V září se naskytlo darované koťátko Charlie… obyčejný, rezavý kocourek a tak jsme se oba rozhodli, že ten třetí do party nám pořád chybí. A tak jsme po dvou dnech přemýšlení jeli pro koťátko a dneska máme doma malý tajfun, klokana kříženého s kulovým bleskem, protože je neustále v pohybu, spí s námi taky v ložnici a je to naše malé sluníčko ušaté a chlupaté.
Včera jsme sledovali, jak našel cestu přes dřevěnou vinotéku a myčku směrem na linku… jak bylo vidět, že je šťastný, že tam konečně dolezl ![]()
První dny byly trošku divočejší, starší kočky na něj syčely, malý Charlie jim to zdatně oplácel. Ale dnes jsou kamarádi, perou se spolu, spí spolu a baští si navzájem z misek. ![]()
Jsou to všichni tři „gaučáci“, protože bydlíme hned u cesty a nechci aby chodili ven. A co se hygieny týká, tak jsou všichni hrozně čistotní, píseček používají poctivě a drápky si chodí škrábat na dvě škrabadla. Drápky pro jistotu i stříháme, aby někde nezůstali viset, když nejsme doma.
A tady je fotečka toho nejmladšího přírůstku.
Plánujeme miminko, takže taky přemýšlím, jak to pak zkloubíme, ale rozhodně neuvažujeme, že je dáme pryč, jsou to naše další miminka.
![]()
A co se papání týká…
… ráno dostávají konzervu nebo kapsičky a přes den mají dietní granulky pro kastráty Purina smíchané s veterinární dietou Trovet pro ledvináře, protože náš peršánek Samík má polycystitidu - vrozené cysty v ledvinách,které nejdou léčit, takže je šetříme co to jde. Ale on je hrozně mlsný a miluje př. zeleninu a jahodovou marmeládu. Lotka zase baští špenát a malý CHarlie sní naprosto vše - vařený brambor, fazole, čočku, i suchý chleba a zeleninu… dokonce mi z koše chodí vytahovat slupky od brambor, takže musíme koš neustále zavírat na pevno
Holt je chlapeček šikulka ![]()
No,tak jídlo jsme celkem probrali
,tak přidávám pitný režim.Nevím jak u vás,ale náš kocour ač má misku s vodou,nejradči chodí chlemtat vodu ze dřezu,by mě trefilo
.
Tak jsem dočetla,a jsem rád,že nejsem jediná,která má doma kocoura jehož nejoblíbenějším pelíškem je umyvadlo.A protože je to gurmán,tak vědčinou počká,až ho vydrhnu
.
Naši lumpíci mají tři misky s vodou, ale vede taky dřez (už nikam nedávám jar pro jistotu) a pak Lota chodí pít z vany. Sedne si ráno a čeká, takže zadělám špunt a napustím malou kaluž vody… to je její ![]()
Tady jsou všichni tři, jak se vyhřívají na sluníčku… Lotynku ve vaně mám doma v pc, tak pak třeba pošlu ![]()
Tak moje Cherrynka pila i z misky
/nejradeji psi-a pes zase z jeji/.Ale samozrejme jak se pustila voda,rychlosti svetla sedela v umyvadle,ve drezu,upijela mi z vany(nekolikrat spadla do vody) a kdyz jsem se sprchovala a sedela pri tom,tak si vlezla za mnou.Kdyz jsem napustila vodu do filtrovaci konvice,to bylo jeji zamilovane divadlo.Okamzite byla u ni a koukala,jak prekapava a bavila se tim,ze pacickou otvirala vrsek.Mela jsem v planu koupi kocici fontanky..tak pro pristi to asi realizuju
.
Milovala i roseni kvetin a kdyz jsme ji nekdy nechali tect slabym cicurkem vodu v umyvadle,byla blahem bez sebe a vysla z toho jako totalne mokra „mys“ ![]()
Holky, tak to naše stará Kika, když byla mladší, tak pila jedině vodu z kropáče nebo z vany na zahradě…miskama v baráku naprosto pohrdala, ale jedla celkem všechny konzervičky a granule (akorát jeden Kitekat nemusela), teď v jejích patnácti to dopracovala tak, že jí pouze syrová kuřecí srdíčka (která jí kupodivu postavila na nohy po mrtvičce) a granule od Puriny a jedny jediný speciální multivitamíny, a občas nepohrdne speciálním kočičím mlíkem. Je to vážně potvůrka
Ale není nad to, když přijedu k našim, vyleze si na mě na křeslo, začne mě našlapovat a příst, nebo na zahradě za mnou chodí jak pejsek…kór od té doby, kdy se jí bohužel velmi zhoršil zrak. Moc už se teď o ní bojím, ale pořád je na ní vidět, že má radost ze života…nedokážu si představit, až odejde......
My fontánku máme, ale už nepoužíváme, protože ti prevíti do ní naházeli granule a já pořád jen čistila a čistila… občas ji taky vylili a to byla v koupelně teda kaluž…:-D