Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
3.11.10 11:08

Tak díky:)
Já se přiznám, že jsem si kočičáka pořizovala s tím, že jsem alergická na kočky. Ale já jsem alergická na tolik věcí, že je to fakt jedno:D. Prvních pár týdnů jsem fakt trpěla, pořád rýma jak z kohoutku, kýchání. Ale teď to už ustalo:). Jediné, co se mi stává, že když mě škrábne, tak se mi objeví puchýře svědivý. Ale to mi nevadí:), je to můj miláček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.11.10 11:10
dolphiny píše:
No, právě já jsem z toho trochu špatná, aby se veličenstvo měla dobře…protože naše stará kočičí bábuše u našich má pro sebe barák se zahradou a vidím, jak jí to svědčí a to nový pražský prtě bych nerada o něco ošidila…prostě vidím Kiku, jak je venku šťastná a jak si užívá válení na sluníčku i v jejím pokročilém věku…a bude mi líto, že ten náš pražský prcek by tohle třeba nezažil.....

Dolphi, naši se vyhřívají na sluníčku, co svítí přes okno, v létě máme síto v okně a tak se vyhřívají na parapetu.
Určitě kočičce nebude chybět výběh venku … byteček bude její teritorium a to si bude chránit a užívat si v něm života ;-) Jinak takové knihovny, to považují naše kočky jak bezva schovávačky a prolézačky… poznám to, když jsou zhozené fotky v rámečcích :lol:
Dokonce se prý dají koupit sítě na balkon, aby tam mohla kočička být bez nebezpečí, že spadne nebo vyskočí ven.

My máme menší 3+1 a máme tři lumpíky… dříve jsem bydlela v 1+1 a měla dvě kočky… v pohodě jsme to zvládali ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.11.10 11:13
dada1511 píše:
I ty oči má krásně zbarvené,jsem se asi zamilovala :huban:

Dadi,
jen černé oblečení jsme museli jaksi vyřadit ze šatníku, protože ty chlupy jsou fakt všude :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
3.11.10 11:14

No my teď v garsonce ještě máme dva morčecí kluky, tak to by asi k sobě s koťetem nešlo :-))) Snad se ale budeme v brzké době stěhovat do většího, tak tam si kočičku určitě pořídím. Už mám i vymyšlené jméno :-) Nechci nějakou výstavní…ale fascinují mě polodlouhosrsté, mnohobarevné a většího vzrůstu :-) Tak podobně vypadá i naše Kika, i když tedy žádný obřík ani tlusťoch není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
3.11.10 11:16

dolphi-fakt neboj.Valet se muze na balkone.Pokud nemas,bude vdecna i za vysedavani v otevrenem okne(samo se siti).Ver tomu,ze kocka ma rada ohranicene teritorium(byt).My poridili i postrojek a parkrat vzali kocku ven.Moje velmi dominantni niceho se nebojici kocka,byla venku tak vystresla,ze touzila byt jen a jen doma./a nesoudim tak jen podle moji kocky,takove zkusenosti maji i chovatele,nebo i pecovatele provozujici depozity pro nalezene kocky../

Jinak Cherry byla fakt hrdinka.Nebala se nikoho,niceho.Kdyz jsme ji prinesli domu jako prcka,prvni co udelala bylo,ze vystartovala proti starsimu zkusenemu psovi(zvetsila svuj obsah trikrat,presto byla mrnava a dovolovala si).Navstevy vitala,kdyz se vytahnul vysavac,lehla si doprostred mistnosti a vy jste ji museli tim vysavacem odtlacet :lol: ,psa sefovala porad,kdyz vyrostla davala mu co proto(facky jen litaly :lol: ),nedelo ji problem cizi prostredi,veterinar…(i kdyz nez si zvykla,vydavala pri injekccich takove zvuky,ze lev by si nemohl narikat :-P a nezkusena dr.ji musela nechat zkusenejsimu kolegovi :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
3.11.10 11:21

To naše Kika to u veterináře vždycky řádně počůrá, jak je chudák vystresovaná…ta jen vidí přenosku a tuší, že se může jít k vet, tak se zašije na druhý konec baráku.....no, však už si taky svý užila…chudák, mléčná horečka od koťat, mrtvička, otrava (nějaký hodný soused), teď na jedno očíčko nevidí a na druhým má nějaké zbytky zraku......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
3.11.10 11:22

Ta má prostě za své teritorium barák a zahradu, a tam je spokojená…jakékoliv stěhování nesnáší.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
3.11.10 11:23

Kaculi-ja vzdy nez to stihnu napsat,seberes mi vitr z plachet :lol: :lol: .Mame asi stejne mysleni :wink: .
A knihovna?To byla super schovka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.11.10 11:23

Tak já kočku taky nikdy nekoupala.Ani mě nenapadlo že by se měla koupat 8-o .Je to teda bytová kočka ale máme udělané pruchozí dvířka na balkon a celej den je na balkoně kde čumí na ptáčky.

Kdyby se mi dotkla jídla na které došáhne tak jí taky naložim.Chudák manžel :lol: .Myslim si že zvířata by si neměli dovolit šáhnout na jídlo ani kdyby měla hladovku.Máme ještě psa a jsou prostě vycvičeni že s talíře se nejí a nohy se škrábou jen o škrábadlo.Asi mám rozumnou kočku :lol:

V květnu se stěhujeme do velkého domu se zahradou a já mám s toho nervy.Myslíte si že si kočka zvykne v novém prostředí(stará cca 8let)??Neuteče když bude moct ven??Říká se že kočka se drží svého domova,ale když je doma tady? :cry: Nerada bych aby se jí tam něco stalo.Mám možnost nechat jí v našem starém bytě a prodat jí i s bytem a pořád přemýšlím jestli je pro ní lepší zustat zde a nebo s náma.Co myslíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
3.11.10 11:26

Kamčo, kotě by si určitě po pár dnech zvyklo na baráčku…ale u osmiletý to nevím.....ale asi bych jí vzala s sebou a věřila, že si zvykne, i když to bude dýl trvat a pár prvních dnů určitě bude muset být zavřená vevnitř.....je to moc těžký, ale asi by ve mě zvítězil sobec, nedokázala bych svojí kočku nechat i s bytem.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.11.10 11:29

Kamčo,

určitě ho nepouštějte ven hned, ale cca 2-3 měsíce ho držte doma, aby si zvykl, že ted je doma tady - v novém domě. Pak bycho postupně zkoušela př. na vodítku, jak to bude snášet a když by utíkal, nechala bych ho jen doma a nepouštěla na zahradu ;-)

Záleží taky, v jakém místě baráček je, jestli je tam víc domů, koček v okolí a nějaká frekventovaná cesta.

Ale myslím si, že si zvykne. Náš nebožtík Piškotek se stěhoval v 8 letech z útulku na barák a v 10 z baráku do bytu a zvládl to perfektně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
3.11.10 11:32

Kamco-vsak ona to taky moc dobre vedela,ze nesmi na jidlo sahat :lol:,ale kdyz uz se ji neco podarilo a slysela me kroky okamzite seskocila a odbehla a delala,ze nic :mrgreen: /kocka velice dobre chape hierarchii rodiny,dodrzovat ji ale podle kociciho zpusobu musi,kdyz „nadrizeny“je pritomen :mrgreen:-kocici mysleni/

Jinak rika se to,ze je kocka vic zavisla na miste nez na cloveku…ale ja bych svou kocku na miste nenechala a rozhodne bych ji brala sebou.Pokud by kocicka mela chodit ven,tak bych ji nejakou dobu drzela jen doma,aby si proste na ten domov zvykla,a az po urcite dobe(dejme tomu ctrnact dni,mesic)bych ji pustila ven.Ona uz si zase zvykne,ze je doma tam.Osmileta kocka je jeste pomerne mladsi,muze zit dalsich dvanact let..
/a ted jsem zvedava jestli me Kaculi predbehla :mrgreen: /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.11.10 11:33
Any píše:
Kaculi-ja vzdy nez to stihnu napsat,seberes mi vitr z plachet :lol: :lol: .Mame asi stejne mysleni :wink: .
A knihovna?To byla super schovka :palec:

Tak kočku v knihovně jsem nenašla, ale posílám Mumánka na okně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.11.10 11:37

A jak vám holky pelichají kočky? Píšete, že hodně, určitě záleží na rase. Britky snad tolik chlupů nepouštějí, kromě línání.. Alespoň zatím doma nemám vůbec problém s chlupama. Jestli jsem tu našla 5 chlupů, tak to bylo hodně :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.11.10 11:39

My právě velmi často jezdíme na dovolené.Když jsme jeli poprvé asi na měsíc a pul tak kočka byla u toho kamaráda co se stěhuje místo nás a byla uplně šílená.Celej měsíc mnoukala a byla zalezlá pod skříní a nechtěla žrát.Volal nám že snad umře :cry: Museli jsme se kvuli tomu vrátit z dovči dříve.
Po druhé jsme to udělali opačně a toho kamaráda jsme nastěhovali k nám.Kočka uplně spokojená a ani si nevšimla že má jiného pána a nás ani nevítala,prostě přišla jak kdybych byla jen nakoupit.
Proto mě to právě dost hryže.Malej je na ní zvyklej,ale pořád u nás je to jen kočka né dítě jako to někdo má,takže u mě by nevyhrála sobeckost ale chtěla bych právě udělat to nejlepší pro ní :cry:
Mám jí moc ráda,ale né tak abych jí nějak citově vydřela a tahala jí mermomocí:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný