Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Any píše:Lakynka píše:Laky-tak to je des bes
Noo, právě že moc zdravě nevypadala. A jak jsem psala, byla živená jen na Whiskas granulích + jednou za den kapsička. Což jako kojící tehdy, brrrr. Já si ho vlastně brala a bylo mu 11 týdnů. Brala jsem ho, když se ještě kojil(prý už kočka neměla mlíko, ale věřte tomu). Její manžel by ty dvě zbylá koťátka prý hodil do popelnice- i kdyby to řekl ze srandy, tohle pro mě sranda není. Tak jsem ho vlastně zachránila za prachy:D. U nás se zabydlel hrozně rychle a myslím, že teď je šťastný a má se dobře:)
![]()
.To nebyla chovatelka,nybrz mnozitelka. A ta ty kocicky snad ani rada nemela
Chudatko.Jeste,ze kotatko naslo dobrou pecovatelku
Už jsem taky psala o tom, že při očekávaném porodu si odjeli s přítelem na dovolenou do zahraničí. Takže to když mi řekla, už jsem věděla, že kotě jde do lepšího. Nakonec teda ta kočka porodila fakt sama. Odčervení proběhlo jen jednou, očkování taky jen jednou, takže to jsem vše dohnala já.
Včera bylo ve zprávách,že snad kdosi hodil koťata do popelnice,nebo do vody už nevím /bych vraždila
/ ,někdo je našel,měli fenku a ta je adoptovala a rozkojila se.Tak neumřou hlady.To je machrovina,co ta příroda dovede.
dada: jo, to jsem viděla. Je to děs, co lidi „dovedou“.
Já jsme si tak říkala, že mi měli Mio dát zadarmo s tím, jak se chovali atd. No, ale tak cena byla asi nižší, než u jiných britských a mě šlo stejně o to, aby se měl dobře a byl můůůůj:D.
Mmch zase Mio vlezl Verče do postýlky, když spala a vzbudil ji. Bezva:D. Nemáme nikde v bytě dělící dveře, kromě teda koupelny s wc a vchodu:D
no tak zpravy jsem vcera nevidela
To je fakt des.
Laky-to ti fakt meli dat kocourka zadarmo.A jestli se muzu ptat,kolik takovi lidi,co kocicku zhuntujou,za kotatko chteji?
Ahoj kočkomilky, hlásím se také jako milovník koček. Od malička jsem milovala zvířata nejvíce psy a kočky. Kdybych si měla vybrat tak nevím koho víc. Vlastní kočičku bohužel nemáme, staráme se jenom o sousedovic, která k nám chodí jíst a spát jinak je přes den venku. Hrozně moc bych chtěla vlastní. Přítel mi cca před dvěma lety přinesl malinkaté kotátko jako překvapení. Běžela jsem s ním hned na veterinu, protože se mi zdálo malinkaté a bála jsem se aby neumřelo. Nešla jsem na „naši veterinu“, ale jenom na venkovskou. Doktor řekl, že je kotáťko zdravé a dost staré aby se samo uživilo. Dal mi pastu na odčervení a měla jsem ho krmit kapšičkama (žádné speciální mléko ani krmení). Kotátko jsem krmila a po dvou dnech odčervila. Druhý den když jsme se vzbudili, tak bylo koťátko hrozně vláčné takové jako v bezvědomí, ale živé. Tak jsme pádili na naší veterinu (cca 70 km). Tak mi řekli, že je kotátko hrozně malinkaté, že rozhodně nemělo jíst pevnou stravu a rozhodně se nemělo odčervovat. Byly jsme pět hodin na kapačkách (trošku se to zlepšilo začalo se hýbat) pak jsem jeli domů a druhý den jsme měli přijet znovu na kapačky. Kotátko mi umřelo v ruce po cestě domů.
Je to sice už dlouhá, ale stejně se s tím nemůžu vyrovnat a bojím se pořídit jiné, aby mi zase neumřelo. Vím, že je to iracionální strach,ale nemůžu ho překonat.
Any píše:
no tak zpravy jsem vcera nevidelaTo je fakt des.Laky-to ti fakt meli dat kocourka zadarmo.A jestli se muzu ptat,kolik takovi lidi,co kocicku zhuntujou,za kotatko chteji?
1500kč
Laky,tak to za záchranu života stálo.Takoví lidi,by měli mít zákaz mít zvířata.To je opravdu mají,jen aby na nich vydělali.Náš kocou stál teda o dost víc,ale paní chovatelka se o včechny kočky vzorně starala,měli čisto,teplo,každé koťátko mělo svůj kouteček,byli naočkovaní a odčervení.Byla vzorná,bylo vidět,že je miluje.
Jestli můžu tak se přidám. Čas na čtení teď nemám,ale za dlouhých zimních večerů si vás určitě dočtu ![]()
Jsem taky kočkofil ![]()
Manžel teda nikdy kočičky moc nemusel, až jel ještě za svobodna na zkušenou za hranice, a chvíli bydlel u tety, se kterou se tak často nevídají a která má doma záchranou stanici pro nalezence..po pár měsících se mi vrátil jako milovník koček a mě přemlouvat nebylo třeba s našima jsme měli kočky už dýl..takže jakmile jsme měli stabilnější bydlení bylo jasno, že kočiče pořídíme, a jelikož jsme byli ještě nemajetní studenti, kteří si sice přivydělávali, ale stejně neměli peněz nazbyt, tak jsme zašli do útulku a tam se manžel zamiloval do té naší černé potvory…o jejím původu se toho moc neví, snad nalezena někde v Troji, starší 5ti let tehdy, doporučena pro chov doma…a už je s námi víc jak 5 let.
Je na ní vidět, že asi s lidmi moc dobré zkušenosti neměla, má ráda svůj klid, mazlit jen když přijde sama a i tak je ochotná kolikrát na ruku zaútočit…na prcka si ale zvykla skvěle a řekla bych, že svým způsobem se mají i rádi. Milujeme se navzájem a bude hodně těžký až tu jednou nebude, je to člen rodiny, ale předpokládám, že to je všude stejné ![]()
Jinak můj sen jen sphynx, ale to bych musela moc šetřit ![]()
koukala jsem aspoň na fotky, máte všechny krásné kočičky a kočičáky, tak ještě fotka té naší a abych nezapomněla jmenuje se Amy 
dada1511 píše:
Laky,tak to za záchranu života stálo.Takoví lidi,by měli mít zákaz mít zvířata.To je opravdu mají,jen aby na nich vydělali.Náš kocou stál teda o dost víc,ale paní chovatelka se o včechny kočky vzorně starala,měli čisto,teplo,každé koťátko mělo svůj kouteček,byli naočkovaní a odčervení.Byla vzorná,bylo vidět,že je miluje.
To jo, to určitě stálo. Je to miláček:).
Jsem ráda, že to nezanechalo nějaké následky, že neměl x krát odčervení a očkování se posunulo dál než mělo atd. Že nemá nějaké zdr. problémy. Až na tu schované varlátko:), ale to nikdo neovlivní. Ta paní o kočkách nevěděla snad vůbec nic. Což je z mé strany nepochopitelné. Ale to už je nějak fuk:)
Takhle mi jsem přišli k Berunce, někdo vyhodil koťata v krabici u silnice, našla jse kamarádka a rozdala je mezi nás. ![]()
Chtěla jsem sem přidat fotky našich mazlíků,ale nějak se mi to nedaří, či co…
O likvidování koček ani nemluvte… manžel furt chodí a že jestli ta naše potvora bude mít někdy koťata, tak děda se o ně postará (děda, když se jim to za dávných časů přemnožilo, koťata prostě vzal a třískl jim lebky o chodník
), já bych toho svojeho za takový kecy zabila
a pritom on je ten co chtěl kočku v první řadě, já byla tehdy dost skeptická a odmítavá (přece jen 3 děti a do toho ještě kočka) a pak se role rychle vyměnily
![]()
doriang píše:
O likvidování koček ani nemluvte… manžel furt chodí a že jestli ta naše potvora bude mít někdy koťata, tak děda se o ně postará (děda, když se jim to za dávných časů přemnožilo, koťata prostě vzal a třískl jim lebky o chodník), já bych toho svojeho za takový kecy zabila
a pritom on je ten co chtěl kočku v první řadě, já byla tehdy dost skeptická a odmítavá (přece jen 3 děti a do toho ještě kočka) a pak se role rychle vyměnily
![]()
![]()
any Dík moc. Prujem nema, přístup ven k trávě atd. má, granule má BrittCare pro indoor kočky… spíš bych řekla, že to má z prášků co jí dal na tu srst. Jsem jí už dneska ráno nedala tak uvidíme zítra ráno. Manžel ji ráno vyhodil ven, ale vrátila se v poledne nažrat a zatím ještě neblila.