Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky kolik toho kočka cca sní za den? Já jen abych věděla co, resp. kolik koupit na začátek. Taky jsem měla vždy psa, co se týče koček jsem naprostá panna ![]()
A jak často se očkuje, když je jen doma?
Očkujou se asi venkovní i domácí stejně
jako když už se očkujou, tak stejně často. Na začátku víc dávek a pak přeočkování jednou za rok.
Odčervit co tři měsíce…
@RyBANA speciálně na britské bez PP bacha, lidi jsou schopní vydávat za „whiskas“ cokoli mourovatého
jinak britka a ragdoll jsou docela rozdílné povahy.
Ale nedávno jsem se dívala na inzeráty a PP kočky jsou s cenou už hodně nízko.
Jinak to krmení - můj 5kg kocour sežere 2kg granulí za měsíc a prý to je docela dost
koťátko určitě méně plus jestli budeš dávat i masíčko - ten můj jouda ho nežere ![]()
Tak nový přírůstek do chovu k Brájovi je Yasmin of Pumelia Garden slyšící na jméno Zapi
@Jája8 Si děláš kozy
ta je tak krásná, ááááách, slintám… jako jestli budete mít koťátka, tak chci vidět asi milion fotek…
@Pipet Jo to jich asi taky budu mít, se asi u fotím. Zatím musíme Bráju doplatit na chov a v březnu doplatit i Zapunku, pak hurá na výstavy a uchovnit a do konce roku chceme mít jeden vrh. Ona je neskutečný mazel, i když ze začátku to špatně nesla. Jako starší kočka 7 měsíční, dostala zánět žaludku a střev takže jsme museli před vánocemi na veterinu a druhý svátek vánoční taky, kvůli nám tam šla veterinářka do ordinace, za což jsme byli vděčni. Teď už je vše dobré a přibíráme. A umí štěkat, když chce mazlit tak normálně přijde a zaštěká, je to taková milá potvůrka. Jsme se do ní hned na první pohled zamilovali. Jsme na ní koukali, když jsem v pondělí byla v čekárně u doktorky a ve středu si pro ni jeli, a byla s námi na vánoce. Jen musím teď Bráju dávat s Tlusťouškem na noc nebo, když jdeme pryč do kuchyně, aby ji nepřiskočil dřív. On je rozenej 12.5 a ona 30.5 tak jsou k sobě dobře.
Jáji no to si děláš prdel
ta je božská, taky už se těším na fotky koťátek. Až se bojím poptat co takový chovný páreček stojí. To budete mít chovnou stanici?
@Nitetis No budeme, někdy teď v lednu až v únoru budeme podávat žádost. Jinak na chov Brája vyjde na 24 000,– z toho jsme už 12 000,– zaplatili jako na mazlíčka a zbytek splatíme jen co se dohodneme s chovatelkou, nabídla nám splátky. A kočička je za 20 000,– a pět jsme dali na místě a zbylých 15 000,– dáme v únoru z druhé části 13. platu a premijích za nemarodění u přítele, tak doufám, že vše v pořádku dorazí. Sice je to dost, ale mi jsme se do toho plemene úplně zamilovali a chceme se mu věnovat. Z prvního vrhu koťat ještě pořídíme jednu kočičku, je lepší, když jsou ke kocourovi dvě. Jinak samotná registrace stojí jen 1800,–. Jen budeme muset provést nějaké vyšetření, kočku dát ještě očipovat a uchovnit oba, i když se teď bude v březnu dohadovat, že chovnost bude u koček s PP prostě dána 12 měsícem a možná to projde, ale i tak mi na výstavy chceme. Náš sen je se dostat na světovou výstavu koček v Ostravě 2014. Kvůli nim se už i dohadujem, že oba začnem chodit na výuku angličtiny, oba ji skoro neumíme, což je dost blbé. Člověk by nevěřil, že se nikdy budu chtít jí dobrovolně učit a to jen díky kočkám ![]()
@Jája8 Tak moc držím pěsti, aby všechno klaplo bez zádrhelů ![]()
2014 světová výstava koček v OV říkáš? Doufám, že se s Majdou pojedeme podívat, mimino snad někdo pohlídá, to tam tahat nebudu…
@Pipet No snad to nezmění, tady vím, že se dorozumím a nemusím jet velkou dálku. Letos je v Dánsku a příští rok u nás, tak snad vše klapne. Minimálně jako divák jdu určitě ![]()
@Pipet Na světovce nevím, ale na výstavách chodí i maminy s miminem vystavovat. Kolikrát jsem viděla, že partneři někdy v koutku rozložili deky a hlídali od nejmenší po větší a mamky vystavovali. Úplně jsem valila oči ![]()
@Jája8 Jo to určitě, ale já chci mít klid a pořádně si to když tak prohlídnout, Majda pětiletá už bude mít rozum
, roční děcko by zabralo všechnu mou pozornost
![]()
@Pipet NO, to určitě, já jen, že jsem si vzpomněla, jak mě to překvapilo, to vidět na výstavě ![]()
Jáji tak to držím palečky ať vám všechno vyjde podle vašich představ. Uvidíš, že jazyk půjde jenda dvě když je dobrá motivace ![]()
Tak ta je božííííí… hele, a přes ty kočičáky, máte ještě vy dva kde spát a bydlet
Jak počítám, máte jich doma 5???
Ale jsou nádherní s Brájou, to budou kotátka jak cukřík ![]()