Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
24.6.13 06:24

U nás už taky začala „lovecká sezona“ :lol: a kytky jdou nemilosrdně z parapetů k zemi (chudínky moje).
Ovšem včera jsem mu našla jeho novou „zašívárnu“, jsem myslela, že mě klepne… podotýkám, že police je ve výšce cca 120cm. Fotka by se dala nazvat - hádej co tam nepatří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
24.6.13 07:15

@KačuliKačka :D :D :D Podaří se. :D Ale to je teda odvážný, mě se kocour zašívá pouze do spodních poliček skříně :)

Já měla dneska budíček v 5.15 :zed:.Já si večer říkala, proč kocour čučí pořád do ložnice, se nám tam mladá zašila, a ráno hopky hopky po posteli, vstávejte :D

• Citovat
  • Upravit
17162
24.6.13 07:34

@dada1511 to znám… jak se prckovi zdá, že spím příliš dlouho, tak po mě hopsá, chodí, ducá hlavičkou… mrška malá… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
24.6.13 10:37

@KačuliKačka Tak to znám Mates jaj se dostane do ložnice tak ráno v 5 nás všechny budí. :roll:
Holky kolik toho sirového masa mu můžu dát? A může tam být i tlusté?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7726
24.6.13 10:46

@Monique1 my davame take Bozitu a jinak miluji Felixe s rahcatkem a zampionama. a presne jak pises neji nic co je v podobe pastiky. to jeste ke vsemu Cid vylize jen to zele zbytek necha. granule pro kastrovane a domaci kocicky od Proplan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7726
24.6.13 10:50

Nasi kocourkove maji k dispizici cely dum, ted se naucili chodit pit vodu do vany. A k tomu cerstvimu masu co vim tak smi jen hovezi a jeste ke vsemu se musi nejdriv zmrazit. Ptala jsem se na to veterinare, protoze mam kocky piuze domaci(tim padem nemusi byt ockovany) tak aby nechytli nejaky bacil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
24.6.13 10:53

@Liskynka Mates taky chodí všude ale na noc ložnici zavřu, protože by nás budil. Malý už by mi potom jentak neusnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
24.6.13 11:09

@Liskynka ti moji taky mají k dispozici celý byt, vč. mojí postele :lol: A vodu z vany pijou 2 ze 3, nejmladší dokonce z tekoucí vody v umyvadle, nejraději když si čistím zuby, to se pak o tekoucí vodu dělíme fifty-fifty :zed: Ten taky když mi zazvoní ráno budík do práce, naběhne na mě a tak urputně se mazlí, že fakt nezaspím… ale po zbytek dne na mazlení mrška nemá kdy :cert:

Dávám kuřecí a hovězí, bez tlustého a sem tam, jako mlsku spíš než pravidelně. Sem tam rybu, ale tu si dá jen ten nejstarší kocour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
24.6.13 11:47

Holky, na veterině nám řekli, že je Elinka tlustá (má 3 kg) a že by měla něco shodit, koupili jsme tedy granule pro kastrované kočičky (Brit Care) a na obalu je napsáno, že má tříkilová kočička dostávat 45g granulí denně, mně to přijde ale hrozně málo, je to jen na dno mističky, Elinka mňouká, že by jedla, ale já nevím, jestli jí dát nebo ne - nechci z ní udělat tlustou kuličku a ohrozit jí na zdraví, ale přijde mi, že jí to nestačí, zvlášť když předtím měla přístup ke granulím neustále. Tak jsem já teď přisypala do misky další granule (asi po týdnu toho, kdy jí to odměřuji)… dávkujete někdy kočičkám granule? Já si říkám, že ten výrobce asi ví, kolik živin ty granule mají a kolik by jí mělo stačit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.6.13 12:04

@ewanka 3kg tlustá? Nahmatáš jí v pohodě žebra? Pokud jo, tak bych to zas tak nehrotila :think:
Taky jsem jednou zkoušela dávkovat granule podle tabulky a kocour byl málem nepříčetný hlady :roll: takže nemá sice úplně neomezený přístup, ale ani nedávkuju přesně na váhu.

Jindra už Ducku přerostl 8)

(mu taky všichni říkají, jak je tlustá kočka, ale on má jenom tlustý chlupy :lol:, když ho namočím, tak zplihne a je poloviční…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
24.6.13 12:09

@Pipet Ona má spíš takový dost velký tukový vak na bříšku a doktor co jí dělal kastraci mi řekl, že má hrozně moc tuku v sobě, tak nevím no. Tlustá není, je maličká, tak akorát, ale má ten tukový vak no :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.6.13 12:18

Tak to by spíš chtělo jí nějak přidat pohyb :think: a žrádla asi co nejméně, ale zas aby vyloženě nečíhala celý den u misky… :nevim:
A dáváš jí ještě něco na jídlo? Takové ty kapsičky, většinou je tam plno obilí, po tom se hodně přibírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
24.6.13 12:25

@Pipet, kapsičku dostane tak jednu za dva/tři týdny… tu jí moc nedáváme. Doktorka říkala, že granule jí stačí, tak to dodržujeme. Hodně si s ní hrajeme, na to že je jen v bytě má pohybu možná víc, než líný venkovní kocour… Někde jsem dokonce četla, že výrobci granulí uvádějí schválně větší množství granulí na váhu kočky, aby pak přibírala a potřebovala stále víc granulí… ale mně to u Brit Care přijde spíš naopak teda. Schválně si zkus odměřit 45g granulí na den :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
24.6.13 12:35

@ewanka To je pár granulek.Jak je kočička stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
24.6.13 12:37

Ahoj holky, jdu se zas poradit. Byli jsme teď s dětma týden u rodičů na vesnici v baráku a ta naše potvora kočičí se asi zbláznila. Asi třetí den začala nehorázně řvát. Tak strašně nahlas mňoukat, ve dne v noci, že se nedalo spát 8o Dokonce i když byla o patro níž za 2 dveřma, tak strašně řvala, že nás budila. Znělo to jako hrozně hlasité mňoukání. Takhle si představuju mrouskání, asi to na ni přišlo (je jí 8 měsíců). Svolávala všechny kočky (kočky i kocoury) z okolí, seděli na oknech každý z jedné strany a ta naše potvora řvala a řvala, zatíco kamoši byli v klidu. No, po příjezdu domů 2× krátce zaječela během jedné noci a od té doby nic (vrátili jsme se v pátek). To ji to jako přešlo? Říkala jsem si, že už ji tedy objednám na kastraci, ptž jezdíme na chatu, kde volně běhá, tak bych se nerada dočkala chlupatých dárečků. No ale teď zas nic. Jen celé dny spí a spí. Na chvilku procitne, projde byt, aby zjistila, jestli je doma manžel, kterého se strašně bojí. Když je, zaleze pod postel a vyleze až v noci. Když není, jde se nažrat a zablbnout a zase spát. Prospí teď aspoň 20 hodin 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný