Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@dada1511 píše:![]()
![]()
to jo.
hele já když vidím jak malej urve kočičí hnusnou umolousanou myš (fuj už jí musím zase vyprat) tak bych
ale seber mu to když má u toho takovou radost ![]()
A do čehopak jsi ty granule namočila?? Jsem ti říkala dej to do vývaru, ideálně z ryby, když ty jí tak jedou
![]()
@roksy25 to se klidně vměšuj. Finančnš náročné je to dle mého dost. Ale konkrétní ceny Ti řekne jedině veterinář + ještě počítej žrádlo. Jestli je to obyč kočka domácí rozhodně bych nebyla za to stát se množírnou těch chuďátek. Radši dát kočku vykastrovat, ono je jich v útulcích i tak dost. ![]()
Kdy nejdříve k vetovi snad nijak omezené není, když je nějaký problém tak kdykoliv. Jinak očkuje se tuším od 6 týdnů. Cena dle méhzo názoru bude stejná, podle mě jde o stejnou očkovací látku, snad se nepletu ![]()
@Mišička63 to chození kočky na wc se tu nedávno řešilo. Má to problém, že jednak po ní musíš splachovat (tudíž asi dost často kontrolovat wc) aby nevzniklo nějaké faux pas třeba před návštěvou (ale tak to je klasika hold jen další dítě v domácnosti) a pak nechávat neustále otevřeno na wc.
U nás další nevýhoda co mě napadá, že už se občas pereme o to jedno wc tři a co teprv až se přidá čtvrtý. A ještě kdyby pak mňoukala před dveřma kočka ![]()
Naše jde občas do umyvadla anebo do vany. Jako velkou radost z toho nemám, ale aspoň že nechodí někam jinam ![]()
@ewanka do učí máme kapky Otifree ale nezbytné to není. Čistím kam došáhnu vatovým tamponem namočeným v dětském olejíčku, trošku hlouběji uchošťourem klasickým ale samo opatrně. Nicméně sphynx jako plemeno má tpohle prostě v popisu péče, protože i absence chlupů má své nevýhody a tohle je jedna z nich. U klasické chlupaté kočky bych to asi omezila na vytření tím vat. tamponkem kam dosáhneš a dovnitř případně ty kapky jako prevenci, pokud se jí tedy špiní víc ![]()
@Jaroslav urban píše:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat ani né před týdnem jsme si domu přinesli malé kotě (kocourka) a máme doma již 7 letou kočičku (nikdy neměla koťata je vykastrovaná) která s námi žije v domě se zahradou ven chodi jak chce a vraci se na „či či či“ ale od te doby co jsme si prinesli koťátko tak je naštvaná už jen to že nechce spát v posteli to by nebylo nic tragického i když před tím jsme se jí nemuseli doprošovat. Kočička divně mňouká jako starý vychraptěný nemocný člověk (nikdy to nedělala) doufali jsme že to přejde ale už je to přes pár dní a stále nic i když kočky už se docela otrkali jen na sebe občas zasyčí. Jinak se kočička mazlí vše skoro jako do příchodu malého kocourka. Zdá se nám taková odměřená od nás jakoby zklamana prosím poraďte děkuji.
to chce čas, jste jí sundali z piedestálu a kočky mají trošku paměť, takže ten měsíc dva určitě „remcat“ bude
![]()
Také doufáme že to nebude nic vážného jen jsme měli strach aby od nás nechtěla třeba odejít nebo neumřela steskem přitom se jí věnuji víc než tomu malému ale skoro bez uspěchu pokud jsou ve stejné místnosti to ho spís pozoruje co dělá než aby se mazlila.
Jinak jdu poreferovat o kastraci. Takže přijeli jsme tam na druhou, no ještě dokončovali operaci před námi. Pak jsme tedy vážili…chúdě moje jen 2,3kg jak by néé s prázdným pupíčkem
…a píchli první injekci. že prý může zvracet, nic ani si neodplivla, ležela u mě na klíně, mazlili jsme se. Za 10 minut druhá a to už začínala být dost tuhoš, takže za chvilku si pro ní přišli a já měla půl hodinky pohov. Přijel operovat sám náš velký vet (nahatka tam zjevně urobila menší pozdviženení
) takže mě pak poučil o péči a ať jí koukám hezky hlídat, aby jeho práce s nadstandardním šitím nepřišla vniveč ![]()
A jela jsem domů s tím tuhoškem, ještě že to máme kousíček. S tím že do 7mi do večera by se měla začít probírat. DOmů jsme přijeli asi v půl 4 si říkám dobrý tak do 7mi bude klid. Ještě jsem dala spát prcka a kočce honem vyčistila uši (má je jak z alabastru, takhle čistý je snad ještě neměla
ona je to větší pohoda, když jí u toho člověk nemusí držet
), ostříhala drápy a uložila jí do cestovní postýlky prcka (mi to přišlo jako ideální řešení, že bude mít aspoň pokoj od kluků a budu jí mít na dohled.
Ani ne za hodinu došel manžel se starším ze školky a sedli jsme ke kafíčku načež kočka vstala a z postýlky vyskočila, no naštěstí ne úplně zůstala viset za packy přes horní okraj, tak jsme jí zachánili a dobrý, ještě asi 3 hodiny byla taková maličko omámená, ale večer už chodila rovně, takže dostala najíst a napít a pohoda. Od rána tu běhá jako kdyby ani nikdy na žádné kastraci nebyla, tak doufám že je to s vetem vše a teď budeme dlouho krásný a zdravý
![]()
uff to je román, jsem se s vámi musela podělit o ty dojmy ![]()
@quinny Ten problém s WC jsi popsala luxusně ![]()
Namočila jsem to vodou
,přišlo mi divné, zalívat to vývarem
/představila jsem si bujon v kosce
/Takže večer to napravím. Zatím dík ![]()
@quinny Tak to je super, že to tak dobře proběhlo. Už jen ta jizvička se zhojí, a je vyhrané.
@Jaroslav urban píše:
Také doufáme že to nebude nic vážného jen jsme měli strach aby od nás nechtěla třeba odejít nebo neumřela steskem přitom se jí věnuji víc než tomu malému ale skoro bez uspěchu pokud jsou ve stejné místnosti to ho spís pozoruje co dělá než aby se mazlila.
To bude dobré… Dělejte všechno jako dřív, ona toho nového příživníka časem „stráví“ ![]()
@quinny Tak super! Takže má tu jizvičku na bříšku?
Ducínek prý o kastracích už nechce ani slyšet ![]()
@Jaroslav urban píše:
si myslím že kdyby chtěla odejít už by to udělala, tudíž to že je u vás a remcá je vlastně dobré znamení. Přivedli jste jí konkurenci a ona to prostě musí nějak pochroupat. Umřít steskem snad taky ne…jako šok to určitě je, ale ne zase tak velikej, to by si nikdy nikdo nesměl pořídit víc než jednu kočku. Snažila bych se jí věnovat a víc to neřešila. Nehledejte problémy kde nejsou ![]()
Dneska jsem převlekla postele, a čičiny si opět myslí, že jsem převlíkala pro ně
Neděste se mému vkusu
,povlečení mám tzv „neštovicové“. ![]()
@quinny občas nás ty potvůrky mrňavé přečůrají co?
Hlavně, že ji je dobře a má se čile k světu ![]()
@dada1511 ta první fotka je božíííí
![]()
Děkuji snad to tak i bude nezbývá nic jiného než doufat. Mysleli jsme si že ze začátku bude mít kamaráda když je celá rodina v praci a později i milence a nebude se muset nikam toulat i když je to spíš domácí kočička která má ráda různá zákoutí na zahradě kde se sluní a odpočívá ![]()
@dada1511 co to je neštovicové povelčení
![]()
@dada1511 píše:
@KačuliKačka On ji umývá, nerdousí
ale vypadá to tak
![]()