Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
19.6.13 12:39

Tak jsem mladé namočila ty granule, no dopadlo to tak, že je očichala a šla pryč, pak přišel kocour a půlku sežral, no mě trefí.

• Citovat
  • Upravit
5420
19.6.13 12:42

Zdravím, nechci se nějak vměšovat do diskuze, snad mi prominete, nechci zakládat novou diskuzi jen by mě zajímala jedna věc. Když se narodí koťata, jak moc fin. náročná je ta doba od narození do předání novým majitelům. Myslím očkování, odčervení a odblešení? A pak ještě jedna věc, kdy nejdříve se smí koťata vzít k veterináři? A pak ještě jestli je cena za očkování, narozeného kotěte stejná, jak u dospělé kočky? Jestli má někdo zkušenosti, poradíte prosím? :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.6.13 12:50

@roksy25 Záleží jaký granule chceš dávat. Očkování si myslím, že stojí stejně jak u velké. Domluv se s veterinářem kdy kotátka přivezeš.

Jaké máš kočičky :mavam:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.6.13 13:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
19.6.13 13:19

Holky, čistíte některá kočičkám uši? Já se posledne ptala veterinářky, protože Eli je má dost špinavé, doktorka jí je kontrolovala, ale zánět tam prý nemá, vyčistila jí je a prý by to mělo být ok. Teď je má ale zase dost špinavé, nechci zbytečně tahat zase k dr, přítel tvrdí, že je to banalita a nebudem jí strsovat návštěvou doktorky kvůli špinavým uším, ale ona je má špinavé až dost hluboko, tam jí to nevyčistím. Četla jsem, že existují nějaké spreje do oušek, nevíte o tom něco? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
19.6.13 13:27

@roksy25 mě vyšli koťata každé na cca 1000kč, započítala jsem očkování, odčervení několikrát, co sežrali - museli jsme i dokrmovat, kočkolit atd. všichni nový majitelé ochotně dali, možná jsme měli i štěstí na výběr, ale zase byli pravidelně informování, posílali se fotky, mohli chodit na návštěvy a odváželi si zdravé vykrmené a ochočené koťátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
19.6.13 13:28

@ewanka čistíme u nejstaršího lihovýma kapkama na kapesníčku, vytřu ouško, a pak zbytek dovytírám namočenýma vatovýma tyčinkama (opatrně, at se nezatlačí špína dovnitř!)
Samík to miluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
19.6.13 13:29

@ewanka čistíme klasicky těmi vatovými tyčinkami a papírovým kapesníkem - máme tedy i nějaký roztok ale ten používáme jak kdy, napřed prstem s kapesníkem vytřeme kam dosáhneme a pak opatrně i těmi tyčinkami, poté dostane odměnu a pak se jde ostříhat drápky - zase odměna, cca 1* za měsíc opakujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.6.13 14:18

Chodí některá vaše kočka na WC? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
19.6.13 22:26
@KačuliKačka píše:
S tím česáním… jsem přemýšlela, že bych Samíka oflákala celého, zadek mu pomalu roste, vypadá srandovně, krom zadečku chlupatý :lol: a stejně ten osel leží na výhni na jižním okně, kde celý den peče doslova sluníčko :zed:

No, tak nezapomeň ho zdokumentovat, ten si užije chudák :mrgreen: :D

• Citovat
  • Upravit
dada1511
19.6.13 22:28

_Uši nečistím, kocour je má čisté :think:,a mladá se občas drbe za uchem, ale to je asi z horka.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
19.6.13 22:31

Holky, já tu fiflenu přerazím, tak jsem jí namáčela i čumák v těch granulích, asi 3 krát za den, a nechytla se. Smraďoch. Tak říkám nic, bude hladová, žádná ryby nic, a chystala jsem kocourovi přemražené kuřecí - kterého se nikdy ani netkla, a ta mrška mu to sežrala 8o, tak jsem mu nachytala znovu, snědl půl porce a ona to ještě dojela.Tak já nevím, asi dostanou granulovou hladovku oba, dokud se nechytí, nebo nevím už co sní. :nevim: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
695
19.6.13 22:33

Já čistím naší kočce uši pravidelně na doporučení veterináře. Kdysi měla svrab, tak aby se jí tam zase nedostal. Stačí vzít kousek vaty, trochu ho navlhčit a jemně jí ouško vytřít. Kočka tě za to bude nenávidět (aspoň naša se se mnou na truc pulhodiny nebaví :mrgreen: ono od té doby, co jí pan veterinář dělal kvůli tomu svrabu několikrát výplach uší, tak je nerada, když jí na ně někdo šahá), ale stojí to za to, přece jen je to předcházení nemocem (nemusí to být zrovna svrab, ale i záněty, když jsou ouška moc zanesené) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaroslav urban
20.6.13 12:02

DIVNÉ MŇOUKÁNÍ

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat ani né před týdnem jsme si domu přinesli malé kotě (kocourka) a máme doma již 7 letou kočičku (nikdy neměla koťata je vykastrovaná) která s námi žije v domě se zahradou ven chodi jak chce a vraci se na „či či či“ ale od te doby co jsme si prinesli koťátko tak je naštvaná už jen to že nechce spát v posteli to by nebylo nic tragického i když před tím jsme se jí nemuseli doprošovat. Kočička divně mňouká jako starý vychraptěný nemocný člověk (nikdy to nedělala) doufali jsme že to přejde ale už je to přes pár dní a stále nic i když kočky už se docela otrkali jen na sebe občas zasyčí. Jinak se kočička mazlí vše skoro jako do příchodu malého kocourka. Zdá se nám taková odměřená od nás jakoby zklamana prosím poraďte děkuji.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
20.6.13 12:19
@Jaroslav urban píše:
Máme kotě taky tak týden, kocour dělá to samé, mrouská jak trefený, asi neví, že je vykastrovaný a nemá koule :mrgreen: To přejde, i to prskání a odměřenost. Chce to čas. Někdy i dva měsíce, pokud i pak je problém, teprve se to má řešit. Pokud se nemlátí do krve, je to dobré znamení, a určitě se to srovná. Prskání, ježení a trucování je vlastně dobré znamení :)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný