Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry vecer jdu si pro radu, do kdy pouzivat frontline combo a od kdy staci obycejny frontline kdyz kocka chodi i ven? jde mi hlavne o ty klistata, jsou jeste v zari, rijnu?
Také jsem nedávno pátrala a víte kde byl schovaný??? ležel na židli u jídelního stolu a maskoval ho ubrus!!! Nechala jsem otevřené okno v koupelně!! Málem mě kleplo, že zdrhnul a on si mezitím chněl pod stolem!!!
Dobrý den,
Prosím o názor.. Mám kocourka z útulku, stáří mi paní nedokázala sdělit, je to kotě, ale odrostlejší..máme ho cca měsíc. Zítra odjíždím k našim na týden hlídat dům a psa ( ten kočky má rád, kočka tam je). Je na nás fixovaný, potřebuje společnost..zařídit krmení? Bude tu bez nas nestastny.. hned rano uz rve za dvermi, abychom sli za nim.Nebo vzít s sebou? Jdete vůbec? Byla bych raději.. ale chápu, ze potřebuje svý prostředí.. je venkovní, umí i na zachod..pres noc by byl zavřený, ale pres den musí být venku..uteče? Snažila bych se být s ním co nejvíce venku, kde budu po většinu i tak, skrz dítě-jsou kámosi, vyhrají si spolu.
Děkuji za odpovědi
@Jakubík Vzala bych ho taky určitě. Myslím že neuteče a když někam půjde tak se vráti.
@Jakubík Pokud nemáš nikoho na hlídání, tak ho ven sebou.Po příjezdu mu dejte hned na nějaké místo u baráku nažrat, ať ví, kam se má vracet když to tam nezná. Kočky si velice dobře pamatují, pokud mají motivaci
si pamatovat cestu zpět.
Náš Mates se pořád chodí koupat do vany má am trošku vody.Jak mu zapomenu vždycky napustit tak skáče ve vaně po kohoutku a ječí. ![]()
@Mišička63 píše:
Náš Mates se pořád chodí koupat do vany má am trošku vody.Jak mu zapomenu vždycky napustit tak skáče ve vaně po kohoutku a ječí.
náš kocour vodu nerad, má s ní smrt ![]()
@Mišička63 ti naši ráno čekají až jim trošku napustím, ale pijí ji a nekoupou se. Jenže v tom novém bytě je zatlačovací špunt a voda jim během dne uteče. A to mají každé ráno čerstvou vodu v miskách v kuchyni, pacholci.
Včera jsme přijeli z koupáku a ten nejmladší opět zkoušel vyskočit na volně stojící a kymácející se knihovnu, takže mi shodil kytku voskovku a hlína byla naprosto všude. Mrchoušek se ani nepřišel přivítat ![]()
Ale dneska je asi osprchuju, leží božátka jak placky na nejchladnějších místech a i tak jsou jak přejetí…
@Mišička63 @dada1511 Děkuji za odpovědi, to jsem ráda.. premyslim koupit mu ještě narychlo obojek, kde napíšu tel. číslo..
Ahojte, jsem v téhle diskuzi poprvé a přišla jsem se svěřit. Měla jsem 3 kočičky. Jedna měla úraz (srazilo ji auto), dostali jsme ji z toho, ale po nějaké době se ukázalo další skryté zranění, na následky kterého umřela
S tím jsem se srovnala. Zůstaly nám 2 kočičky - její koťata. Kočička Jůlinka a kocourek Filípek. Jůlinku jsme nedávno kastrovali, byla to moje nejmilejší kočička s nádhernýma očima. Takové moje další dítě. Teď v těch vedrech se naše kočky schovávají před sluníčkem všude možně. Mimo jiné i pod autem. Vždy, když někam odjíždíme, díváme se pod auto, jestli tam není kočka, abychom ji nepřejeli. Včera jsme ale měli hodně na spěch a pod auto jsme se podívat zapomněli
Přejeli jsme vlastní kočičku, Jůlinku
Když jsme vyskočili z auta, ještě chvíli žila, ležela na zemi a házela sebou, volala jsem na manžela ať ji honem „dodělá“, ať se netrápí!
Pak už ani nemusel, byla mrtvá
Nejhorší pohled v mém životě na moje zvířátko, jak mi v hrozném stavu umíralo před očima
Ještě k tomu vlastní vinou
A tomu všemu přihlížely moje tři malé děti
Nemůžu si to odpustit, že jsem se pod to auto nepodívala
Kdyby jednoho dne prostě nepřišla domů, tak si řeknu - stalo se jí něco, už asi není
A srovnám se s tím nějak. Ale já jsem to všechno musela vidět na vlastní oči, a ještě k tomu jsem to já, kdo za to může - jsem asi máčka, ale stalo se to včera a já pořád brečím a nemůžu se s tím smířit. Pořád to mám před očima. Nedokážu se ani starat o naše ostatní zvířata, nechci žádné zvíře ani vidět
Zůstal nám ještě kocourek Filípek, ale Jůlinka už prostě není
Manžel mi chce pořídit jiné kotě, ale Jůlinku mi žádné nenahradí
Možná to přeháním, bylo to „jenom“ zvíře, ale já to takhle prostě prožívám no
Omlouvám se za anonym a děkuji za pochopení a za to, že jsem se mohla vypsat ![]()
@nepřihlášená anonymka píše:
Ahojte, jsem v téhle diskuzi poprvé a přišla jsem se svěřit. Měla jsem 3 kočičky. Jedna měla úraz (srazilo ji auto), dostali jsme ji z toho, ale po nějaké době se ukázalo další skryté zranění, na následky kterého umřelaS tím jsem se srovnala. Zůstaly nám 2 kočičky - její koťata. Kočička Jůlinka a kocourek Filípek. Jůlinku jsme nedávno kastrovali, byla to moje nejmilejší kočička s nádhernýma očima. Takové moje další dítě. Teď v těch vedrech se naše kočky schovávají před sluníčkem všude možně. Mimo jiné i pod autem. Vždy, když někam odjíždíme, díváme se pod auto, jestli tam není kočka, abychom ji nepřejeli. Včera jsme ale měli hodně na spěch a pod auto jsme se podívat zapomněli
Přejeli jsme vlastní kočičku, Jůlinku
Když jsme vyskočili z auta, ještě chvíli žila, ležela na zemi a házela sebou, volala jsem na manžela ať ji honem „dodělá“, ať se netrápí!
Pak už ani nemusel, byla mrtvá
![]()
![]()
Nejhorší pohled v mém životě na moje zvířátko, jak mi v hrozném stavu umíralo před očima
![]()
![]()
Ještě k tomu vlastní vinou
A tomu všemu přihlížely moje tři malé děti
Nemůžu si to odpustit, že jsem se pod to auto nepodívala
Kdyby jednoho dne prostě nepřišla domů, tak si řeknu - stalo se jí něco, už asi není
A srovnám se s tím nějak. Ale já jsem to všechno musela vidět na vlastní oči, a ještě k tomu jsem to já, kdo za to může - jsem asi máčka, ale stalo se to včera a já pořád brečím a nemůžu se s tím smířit. Pořád to mám před očima. Nedokážu se ani starat o naše ostatní zvířata, nechci žádné zvíře ani vidět
Zůstal nám ještě kocourek Filípek, ale Jůlinka už prostě není
![]()
Manžel mi chce pořídit jiné kotě, ale Jůlinku mi žádné nenahradí
Možná to přeháním, bylo to „jenom“ zvíře, ale já to takhle prostě prožívám no
Omlouvám se za anonym a děkuji za pochopení a za to, že jsem se mohla vypsat
to je mi líto, je to fakt hrůza
já si to ani nedovedu představit
je zvláštní, že ji nevyplašil ten motor
každá kočka se přece auta bojí
přeji upřímnou soustrast
![]()
@siamka7 No vidíš, ty naše jsou líné utéct i před autem…
Už byly prostě zvyklé, klidně si ležely pod autem, nebo si sedly do cesty, kudy jsme chtěli vyjíždět, a pokud je někdo nezahnal, vůbec to s nimi nehnulo
Přitom jiných aut se bojí, přes silnici si dávají pozor… Ale u nás na dvoře se prostě nebojí, nejspíš proto, že do včerejška žádnou negativní zkušenost neměly - vždycky jsme je včas zahnali nebo odnesli. Už i já se dívám po jiném koťátku, ať není Filípek sám, a ať mi to alespoň trochu vynahradí… Ale jsem z toho, co se stalo, úplně hotová ![]()