Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4976
6.7.14 09:18

@Jitka1976 je možné že mu to kuřecí maso nesedí a proto ho blinká. Dávat při pokojové teplotě. Zkuste maso hovězí, krůtí, vepřové, a když ani po tom nepřestane tak bych se vrátila ke kapsičkám. Pokud byl na nich do teď a byl spokojený tak nač to měnit. Mě se ještě nestalo že by kočka po odčervení zvracela.
Spíš to bude tím kuřecím a může na něj být i alergický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
6.7.14 09:19

@juddynka a kde jsi to kotě vzala v 6 týdnech? má být ještě u maminky. Jaké jsi mu dala mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
6.7.14 21:07

@Jitka1976 ja bych zkusila dat ty kureci prsa varena kdyz zvraci pokud by to nepreslo vzala bych ho na sono :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
6.7.14 21:08

@Reinka periny opravdu do cistirny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
6.7.14 21:11
@Jitka1976 píše:
Holky HELP…mám problém s ročním kocourem, žral normálně granule a kapsičky…po návštěvě veteriny (pravidelné odčervení) začal zvracet (prý je to při odčervení běžné)…ok…ale už zvrací víc jak týden…ne denně, ale třeba dnes 2 x…po jídle. Přestala jsem mu dávat kapsičky a dávám syrové kuřecí maso (přemražené), může to být tím? (to maso mu dávám právě od té návštěvy na veterině, kde mi to poradila doktorka…že prý i ty drahé kapsičky jsou nacpané obilovinama a maso v nich je separát…) Takže dostává to kuřecí…ale zvrací to… :nevim:
Druhý kocour je v pohodě…po odčervení taky asi 2 dny zvracel, ale už je to ok.
A taky oba kocouři od toho dne na veterině ztratili „hlas“…prostě chtějí mňoukat a NIC…skřehotají…ale to by snad mohlo být od počasí, chodí na balkon a venku je jeden den vedro, pak zima… :nevim:
Setakli jste se s tím někdo???
Zítra jdu k veterinářce, ale hledám rady kde se dá…
Edit: Nezvrací chlupy…jen maso a šťávy…

Může být nachlazený, ale pokud to je po odčervení, tak může mít i rozhozené trávení. Ono to odčervení je pěkný dryják a v případě silného začervení se může kočka dokonce i otrávit. Zvracení být může, ale rozhodně to „běžné“ není, spíše kočky s citlivým žaludkem nebo s nějakým zdravotním problémem.
Já bych mu dávala jen to, co normálně žere, neměnila bych stravu. Nech ho prohlédnout veterinářkou, jestli nemá podrážděná játra nebo žlučník. Jestli chceš napiš mi SZ. Kamarádka si léčí kočky bylinami a přesně tohle řešila taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
6.7.14 21:12

@juddynka jsi si jista ze je kote odcervene? ma to v ockovaku? clovek ti muze rict cokoliv pokud neumi jist granule tak vyzkouset namocene treba v kurecim vyvaru a nebo teple vode muzes mu davat masio varene i syrove to musi byt ale premrazene pozor na granule davat zatim ty na ktere je kotatko zvykle at nema zazivaci poize to by byl u takhle maleho kotete problem mleko kravske vubec nedavat dela se specialni mleko pro kotata muzes zkusit tvaroh nebo bily jogurt ale v 6ti tydnech melo byt jeste u maminky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
6.7.14 21:13
@Reinka píše:
Ahoj všichni, mám dotaz, snad mi poradíte - co s péřovými peřinami, které počurala kočka? :pocitac: Do čistírny? :nevim:

Do čistírny, ale najdi si takovou, která poskytuje i čištění párou nebo mokré čištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
6.7.14 21:41

Holky díky…asi to bude kombinace toho všeho…odčervení, nová strava…zkusím to vařit a dávat po troškách…jinak je čipernej, nenaříká, lítá po bytě…granule nezvrací. Ale pro jistotu ho nechám prohlídnout veterinářkou.

• Citovat
  • Upravit
24798
7.7.14 19:28

Ducánek si to rozmyslel, prý chce nějaký větší vůz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
7.7.14 23:35
@Pipet píše:
Ducánek si to rozmyslel, prý chce nějaký větší vůz :mrgreen:
:palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.7.14 06:18

@Pipet Ducka je prostě božííííí… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
8.7.14 10:48

Ahoj kočkomilky, mám zase po dlouhé době dotázek… Elinka nám začala brutálně pouštět chlupy :zed: na jaře mi to přišlo normální, ale teď je léto a ji nejde ani pohladit bez toho, aby vám na ruce zůstalo několik desítek chlupů. Stačí aby si někam lehla a to místo je zachlupacené. Nikdy takhle chlupy nepouštěla, máte s tím někdo zkušenosti? Stresem ani nemocí to být nemůže - je to normální bytový, pohodlný povaleč :))Před cca dvěma měsíci jsme jí změnili krmivo, měla Brit Care pro kastráty a teď má Brit Care s nízkým obsahem tuku - protože jí roste bříško. Poradila nám to veterinářka. Může to být tím? Nechci jí dávat zase to předchozí krmivo, ale zase nechci, aby takhle pouštěla chlupy :D Díky za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.7.14 11:49

@ewanka já mám pocit, že ti tři naši línají brutálně celý rok… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
8.7.14 11:55

@ewanka u nás máme tento problém také, granule má pořád stejné už 5tým rokem, také brit care, pořídila jsem vitamínovou pastu, tak jsem zvědavá jestli to pomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
8.7.14 12:22

@ewanka Tak, může to být změnou granulí (beru podle toho, jak je to u psů) a možná by stálo za to, zkusit změnu. Ale třeba moje babička měla tři „obyčejné“ kočky (myslím tím nalezence, byly jen v bytě) a ty línaly strašně moc. A myslím, že celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný