Kočka zalehla dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6118
25.1.18 13:38
@elle21 píše:
jo a až je roztáhne u oka dítěte tak co :mrgreen:

Kočka vytahuje drápky, když: si je chce brousit o škrabací plochu (to asi u oka dítěte nehrozí), když si myje tlapky (to nelze vyloučit, že bude u dítěte v době, kdy si je myje, ovšem pro kočku je to v tom případě situace uvolnění a důvěry a žádný důvod, proč by dítěti měla něco udělat), nebo když chce cíleně zaútočit. Cíleně zaútočit na dítě by nejspíš mohla chtít, pokud by se s ním nesžila a žárlila na něj, v tom případě by to ovšem dávala silně najevo a snad žádný rodič by nenechal dítě o samotě s kočkou, která by na něj reagovala negativně (vytáhnutí drápku je poslední z varovných signálů, které kočka dává, než zaútočí). Nebo by to mohla být záškodnice, která se vinou špatné socializace nikdy nenaučila drápky při hře zatahovat. Znovu si ale neumím představit, že by rodič nechal takovou kočku, která se samozřejmě jako záškodnice projevuje, pohromadě s malým dítětem. Nebo by mohla zaútočit, kdyby ji dítě něčím ohrozilo, což v případě spícího dítěte asi taky nehrozí.

Snažím si představit tu souhru okolností, kdy by kočka klidně ležící vedle spícího dítěte mající s dítětem evidentně pozitivní vztah vytáhla drápky a zákeřně ono dítě napadla, a stále mi připadá pravděpodobnější, že si dítě v nestřežené chvíli vytáhne ze šuplete vidličku a samo si jí vypíchne oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
25.1.18 13:49

@jezz1e Jojo, a my se divíme teď o rok a půl později po kom je to takovej ďábel :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.1.18 14:04

@JaniceB Právě, že číst umím. Píšeš do této konkrétní diskuze s dodatkem „aby ses za pár dní nedivila, že na něm fakt leží“. Čili reaguješ na konkrétní zakladatelku, dítě a kočku. Ale to jen tak na okraj k vyjadřování.
Jinak - jak sama píšeš, i kdyby byl člověk stokrát v místnosti, tak případnému útoku stejně nezabrání, maximálně může zmírnit jeho následky. A asi nikdo nezavře batole se psem v bytě a nejde na dvě hodiny do hospody. Neustálý dozor a stoprocentní stav pohotovosti je nereálný. Proto když mám zvíře 1) zhodnotím, jestli je soužití dítěte a zvířete schůdné, 2)vychovám zvíře 3)vychovám dítě.
A sno, stoprocentní zvíře je jen to plyšové, ale ani člověk není stoprocentní a kolikrát je na zvíře větší spoleh, než na člověka. Ono je kupodivu o dost častější, že v bedně hrábne člověku, než že hrábne zvířeti. Je až děsivé, jak moc, v porovnání s útoky zvířetem, člověk čte o zneužívání nebo týrání dítěte otčímem, případně vlastními rodiči. Nepoměrně více úrazů dětí se stane při dopravních nehodách - a taky nikdo nepřestane jezdit autem nebo přecházet křižovatky, velmi časté úrazy malých dětí se stanou také při hlídání prarodiči - a taky jim asi těžko zakážeš z bezpečnostních důvodů styk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
25.1.18 14:27

@Hoa Mai Tak urcite. Je to na zvazeni kazdeho. Stat se muze cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
25.1.18 14:32

Když jsme byly se sestrou malé, chovala mamka peršanky. První přišla, když mně byly asi 3 roky, ségra o něco mladší. Pamatuji se, že jsme se jí zpočátku trochu bály, tomu kotěti dělalo totiž veliké potěšení na nás někde hupsnout ze zálohy. Když jsme se lekly a utíkaly, kočka z toho měla viditelnou radost. Jak jsme rostly, staly se z nás 3 parťačky. Samozřejmě o kočičí škrábnutí nebyla nouze, ale braly jsme to sportovně. Bývalo to tehdy, když jsme se v hrách rozdivočely. Kočka s námi chodila na procházky, nehnula se od nás a tak zvláštně na nás mňoukala. Jen na mě se sestrou. Teprve když měla koťata, zjistili jsme, že stejnou tóninou svolávala ta svoje mrňata. Uvědomili jsme si, že mě se sestrou adoptovala jako svoje děťátka. Prožili jsme s ní celá rodina nádherné chvíle a i když těch kočiček bylo hodně (měli jsme chovnou stanici), tato první je nezapomenutelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
25.1.18 16:55
@elibro píše:
@epsice takové obložky dělají sami od sebe? :D pěkný. A a zdravím vlčka v pozadí, taky máme:D

Ano ano. Radi u nej lezi. Hlavne ta cerna fenka. Nosi mu hracky a ceka ze ji to hodi :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
25.1.18 17:34
@elle21 píše:
jo a až je roztáhne u oka dítěte tak co :mrgreen:

Jako že by si položila packu na oko dítětě, a pak je rozhála :think: No stát se to může, ale moje kočka tedy není nijak posedlá očima mých dětí :nevim: Socializované domácí kočky svým „blízkým“ (tj. i dítěti) cíleně neubližují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
25.1.18 17:55
@Wani píše:
Jako že by si položila packu na oko dítětě, a pak je rozhála :think: No stát se to může, ale moje kočka tedy není nijak posedlá očima mých dětí :nevim: Socializované domácí kočky svým „blízkým“ (tj. i dítěti) cíleně neubližují.

Jsem si teď vzpomněla, jak jsem přitáhla domů první kočku. Byla jsem z ní úplně potentočkovaná, byla z útulku, malinkatá, a když jsem se hned druhé ráno vzbudila, seděla na posteli asi dvacet čísel od mého obličeje a upřeně na mě čuměla. Tak jsem koukala do těch krásných, velkých modrých očiček, říkala jsem si, jaká to je nádherná kočička, a jak jsem se tak kochala tím oboustranným hlubokým pohledem z oka do oka, tak mě ta mrcha najednou plácla packou do oka :mrgreen: Bez drápku, naplocho :mrgreen: Pak jsem se někde náhodou dočetla, že kočkám se takhle hluboce cíleně do oka nekouká, že pak mají tendence lovit zorničky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
25.1.18 18:40
@Wani píše:

tak hlavně je to kočka, a stejně jako psa, nevíš co jí napadne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
25.1.18 18:52
@elle21 píše:
tak hlavně je to kočka, a stejně jako psa, nevíš co jí napadne.. :nevim:

Tak já netvrdím, že je to něco jiného :lol: Já ta socializovaná zvířata nevnímám jako krvelačné bestie, které touží po tom, někomu ubližovat :nevim: Většinou jsou se mnou v místnosti jak děti, tak naši psi a kočka, takže je mám na dohled mohu korigovat jak děti, tak zvířata (oni už ale většinou nepotřebují, umí vedle sebe žít).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
25.1.18 19:00
@pikola píše:
@JaniceB znáš nějaký případ zalehnutí dítěte kočkou? Asi těžko :mrgreen:

Bohužel ano, sousedi mých rodičů…v 90. letech, dítě vlezlo na zahradě do kočárku a lehla si mu přes krček. bylo to, tedy miminko ještě malé max. do dvou měsíců. Udusila ho. :( šla za teplem, bohužel.
A já když jsem pak jednou vozila syna mé sestřenice, tak náš kocour mu u nás na zahradě taky vlezl do kočárku, tak letěl zvduchem. JInak doma kočku máme, když se nám narodilo první dítko, prákrát jsem jí našla v postýlce s dcerou, tak letěla taky…ale to spíš kvůli chlůpům v načančané postýlce. U druhého už se dětem vyhýbala :mrgreen: a do postýlky nelezla, už měla zkušenost s lidským mládětem a asi to není nic moc. Před dětma se dekuje i teď a to už jsou větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
25.1.18 19:02
@Mmsg píše:
Opravdu úžasné, aby špinavé, poch*ané, nakažené, začervené zvíře s ostrými drápy mělo hnátu na obličeji miminka. :zed:

Ty máš ráda zvířátka, vid? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.18 19:12

Prosím anonym. Takových fotek mám milion, kocoura máme od roka malý, teď ji budou 4. Mala má jizvicku na ruce, protože ho mala zalehava a chytá za krk. Jinak je kocour anděl :)

• Citovat
  • Upravit
35848
25.1.18 19:22

@alisekR ale ta kočka to jistě neudělala schválně, to je jen souhra náhod a nepozornost rodičů. Stejně jako ti kočka naschvál nepřijde k dítěti vyškrábat mu oči nebo že by na něj bezdůvodně útočila. Moje kočky děti nemají rády a tak se jim vyhýbají. Kocour se nechá pohladit, kočka vůbec, ale dcera to ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
25.1.18 19:28
@Mmsg píše:
Sry, u kočky stačí, jenom když si protáhne nohu a vystrčí dráp, který je navíc infikovaný bůhvíčím. :nevim:

A vypíchne určitě dítěti infikovaným drápem oko :roll: to dostane sněť a upadne mu hlava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí