Kojení 14-ti denní miminko

871
8.12.10 11:25

Kojení 14-ti denní miminko

Ahoj potřebovala bych radu. Našemu drobečkovi je 14 dní. Kojím po třech hodinách, ale saje asi jen 10 minut a to velice dobře. Potom už bradavku pouští a zase se přisaje, dvakrát potáhne a pustí. Dm ho říhnout, ale to se nám podaří jen občas. Potom upouští mlíčko. Myslíte, že takhle malému miminku může stačit 10 minut kojení? Po krmení nepláče a většinou brzy usne. Měli jste to taky někdo takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4222
8.12.10 11:27

Ahoj,

deset mitnut určitě stačí, a zcela jistě,když ti potom nepláče a krásně usne…

Moje druhá dcera pila nejdýl 15 minut,čím byla starší tak to zkracovala,až po půl roce to zase protáhla na 15 minut :wink:

Neřešila bych to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
8.12.10 11:27

Některým stačí i 5 min, oni toho vytáhnou dost a většinou vypijí tak 40ml, takže ano stačí. Delší žmoulání bradavky je špatně a ničí to bradavky a dělají se trhliny a krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
8.12.10 11:29

JAsně. Buď ráda, že ti takhle pěkně saje :wink: Mě říkal pediatr, že dítě se dokáže napít za 3 minuty. MAlému taky stačí z jednoho prsa 8 minut (kdy vypije 120ml)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
8.12.10 11:31

já kojila max 5minut a stačilo mu to na cca 2,5h, strašně blinkal a i tak pribíral 300-350g týdně :palec:

• Citovat
  • Upravit
871
8.12.10 11:33

Holky, díky moc. Říkala jsem si, jestli mu to stačí, je fakt, že mlíčko mi teď někdy teče samo, tak už asi malý nemusí tak těžce tahat aby se napapal. A ještě jak to máte v noci? My se na krmení vzbudíme třeba po třech hodinách, ale pak taky třeba 5 hodin spíme. To asi nevadí, že? Nechci malého budit. Taky jsou u vás noci, kdy třeba po papání 2 hodiny nespíte? Pak zase napapat a usnete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mobo
8.12.10 11:39

Tak to já mám zase opačný problém.Malou kojím cca 10+10min,na chvíli je spokojená,ale stane se tak 2-3krát za den či noc, že ani ne po hodině brečí a chce ještě a opět to trvá třeba zase 20minut,někdy i déle.Od bradavky se sama nepouští,klidně by ji vydržela žmoulat i půl hodiny.Přijde mi,že to snad ani není normální.Hlavně mě večer už začaly bolet bradavky:-(

• Citovat
  • Upravit
merett
8.12.10 11:39

hlavně nebudit! vzbudí se sám až bude mít hlad :-) jinak si pamatuju že jsem chodila půl noci po obýváku sem i do dalšího kojení než malý usnul…

ještě s tím kojením, já dokonce musela po tom 5minutovým kojení ještě odstříkávat a dost jsem toho vylívala a bylo mi to líto

• Citovat
  • Upravit
17180
8.12.10 11:59

ježiš co bych za to tenkrát dala kdyby mi dítě pilo 10 min a pak bylo spokojené :palec: :palec: :palec: Buď ráda, malá pila půl hodiny a pak ječela hlady - takže dokrmit, pokusit se odstříkat a po tom všem za chvíli znovu. Užívej si to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
8.12.10 12:08

V noci ho nebuď. Postupně by ti mělo vynechávat jedno noční kojení (noční kojení se bere od 9 do 4 do rána). To usínání v noci se taky upraví - malého jsem první 4 týdny musela uspávat, někdy to trvalo i 1,5 hodiny, teď ho po kojení položím do postýlky a chvíli se vrtí a pak vytuhne :wink: . Jo a taky jsem ho v noci začala přebalovat před kojením, když se u kojení unaví, tak ať ho zbytečně nebudím.
Ad říhání - říhal jak kdy, teď už se nám to daří snad pokaždé. Neboj, naučí se to :-) Pokud v noci neříhnul, dala jsem ho na bok,kdyby pak ublinknul… a mám trochu vyvýšenou matraci u hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.12.10 14:43

Pokud je spokojenej a bude přibírat, tak to neměň.

S tou nocí - menší prcek mi už v porodnici měl tendenci spát až pět hodin v kuse. A možná by spal i dýl, kdyby nenaklusaly sestry, že ho musím budit každý tři hodiny. Bu´d jak buď, po návratu domů jsem ho ale fakt nebudila a velmi brzy dokázal občas spát i šest hodin v kuse, což byl pro mne, která byla zvyklá i ve dvou letech vstávat k prvorozennému, doslova ráj na zemi … A nemám pocit, že by trpěl hlady nebo tak něco …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
8.12.10 14:52

Já kojím 3 tydenní holčičku jen 5 - 7 minut. Oni to stíhají rychle, takže žádný strach. S říháním to máme podobné a v noci jak kdy, někdy mi spí až 5 hodin v tahu a někdy ji musím 2 hodiny po kojení nosit a pak si zdřímne už jen na hodinku.
Prostě jak kdy, časem se to upraví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.10 17:00

Stačí to, je to dobrý a šikovný savec a ty jsi dobrá a šikovná kojička:-D. Moje dcera (druhá v pořadí) to měla taky tak. Za deset minut nabaštěná na krásné tři a půl hodiny. Jaká úleva po synovi, co visel na prsu hodinu a pak křičel, že má hlad…
Zavádění nějakého umělého režimu by nadělalo škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.12.10 20:27

V noci neodříháváme…už od porodnice se mi nedařilo, že i když jsem ho 10 minut držela, tak neříhnul…ale trápení s tím neměl, spal třeba 6 hodiń v kuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
9.12.10 09:07

Holky díky moc, jste mě uklidnili, hned je líp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová