Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Bohulinka píše:
Asi si nečetla můj přispěvěk na začátku. Já nejsem proti kojení na veřejnosti, ale jsem proti tomu když některý kojící matky mají fakt v mozku přebytek mlíka a nastrčí se tak aby se mohli všichni pěkně podívat jak kojí. Dám příklad - proč si třeba nevybrat na oběd kavárnu která je určená pro maminky s dětmi - v Praze např. Kafé a kakao - výborně vaří, dětský koutek, obsazenstvo povětšinou nen maminky…kromě kojení není třeba mít nervy když miminko pláče.
Protože než bych dojela do Prahy, tak bych musela 2× kojit ve vlaku
U nás takové restaurace nejsou a pokud jsem si někdy chtěla zajít s kamarádkou na kafe, musela jsem do normální. Snažila jsem se to přizpůsobit, nikdy jsme nikoho neobtěžovali - jednu dobu tu byla cukrárna s dětským koutkem, tak jsme chodily tam - nebo v létě na zahrádku, máme tu jednu (!) s pískovištěm… Ale jinak není nic pro děti a fakt odmítám přijmout názor, že si rok nemůžu zajít na kafe.
@joaska píše:
Tak jo holky dík za pokec. však já už se taky těším, až budu na ty kojný jen koukat, zamáčknu slzu a dám si víno
ted mám smolíka, ale slibuju, že se budu víc otáčet
i když už najíždíme na příkrmy, takže budu mít krupky po kapsách
Přede mnou se otáčet nemusíš, mně to nežere
pokud mi prso nestrčíš do talíře s biftekem ![]()
A to už docela dlouho nejsem kojná na veřejnosti. Já jsem teda byla stydlivá a soudná kojička, žádná „matkakdojevíc“, co má mlíko na mozku ![]()
Mně připadá, že je to teď akorát módní téma na zanadávání si, kojící nestoudné matky moc nevídám…
@Burj Chalifa píše:
Jsou matky a kdo je víc.Nebo jsou líné tam zajít. Nebo jsou z emimina.
A já jsem třeba buran z venkova, mě by třeba ani nenapadlo někde něco takového hledat
Kromě Ikey, tam vím, že ji mají.
@Angua píše:
A já jsem třeba buran z venkova, mě by třeba ani nenapadlo někde něco takového hledatKromě Ikey, tam vím, že ji mají.
Stačí se zeptat na informacích.
@Burj Chalifa tak jde o to, že by mě nenapadlo se na takovou věc zeptat - nenapadlo by mě asi, že by to tam mohlo být. Stejně tak by mě nenapadlo se jít zeptat, jestli tam nemají náhodou (já nevím) třeba atomový kryt
Chápeš, jak to myslím. Je to jak když jste ve škole nikdy neměli úkol z matiky, pak jsi jednou chyběla a zrovna ho učitelka zadala. A pak ti řekla, že ses měla zeptat - copak by tě to napadlo? ![]()
@Angua píše:
A já jsem třeba buran z venkova, mě by třeba ani nenapadlo někde něco takového hledatKromě Ikey, tam vím, že ji mají.
U nás v hypermarketu kojící místnost nemají, jen místnost se záchodkem a přebalovacím pultíkem, kde věčně někdo sedí, holt nejsme ta Praha ![]()
A najít tam nějaké decentní místo na kojení kromě laviček, co jsou uprostřed té promenády, to je jako hledání jehly v kupce sena. Jako nej místo mi vyšly poloprázdné kavárničky ![]()
@Angua píše:
@Burj Chalifa tak jde o to, že by mě nenapadlo se na takovou věc zeptat - nenapadlo by mě asi, že by to tam mohlo být. Stejně tak by mě nenapadlo se jít zeptat, jestli tam nemají náhodou (já nevím) třeba atomový krytChápeš, jak to myslím. Je to jak když jste ve škole nikdy neměli úkol z matiky, pak jsi jednou chyběla a zrovna ho učitelka zadala. A pak ti řekla, že ses měla zeptat - copak by tě to napadlo?
Atomový kryt není obvyklou součástí velkých obchodů, přebalovací koutky ano.Snad není tak těžké se na informacích zeptat, zda mají nějaké místo, kde lze dítě nakojit. Stačí otevřít pusu.
@nepř. mišanila píše:
U nás v hypermarketu kojící místnost nemají, jen místnost se záchodkem a přebalovacím pultíkem, kde věčně někdo sedí, holt nejsme ta PrahaA najít tam nějaké decentní místo na kojení kromě laviček, co jsou uprostřed té promenády, to je jako hledání jehly v kupce sena. Jako nej místo mi vyšly poloprázdné kavárničky
U nás ve městě nejsou ani ty lavičky
Akorát v parku a na náměstí a teď udělali ještě asi čtyři na druhém náměstí (které je 100 m od toho parku). Takže když jsi jinde, tak to máš blbé
Teda kecám, jsou teď dva kojící a přebalovací koutky - v IC, tam je to fajn a na MÚ asi v 13. patře
Oboje v provozní době, takže MÚ není moc použitelný. Ale když jsem měla první mimino, tak to ještě nebylo. To jsem fakt jednou kojila na schodech u nákupního centra, protože druhá volba byla obrubník u cesty ![]()
@Burj Chalifa píše:
Atomový kryt není obvyklou součástí velkých obchodů, přebalovací koutky ano.Snad není tak těžké se na informacích zeptat, zda mají nějaké místo, kde lze dítě nakojit. Stačí otevřít pusu.
Dovedeš pochopit, že někteří lidi se do takových míst dostanou třeba 3× ročně a neznají to? Asi ne
A než bych pobíhala jak úchyl se řvoucím děckem po obrovském obchoďáku a hledala nejdřív informace, kde bych se zeptala na nějakou pro mě nepravděpodobnou věc, to ho radši nakojím na první lavičce ![]()
Na reakce okolí bych se vyprdla, u syna jseem měla zábrany kvůli studu, ale když bylo třeba, nakojila jsem, snažila jsem se, aby mi nikdy nic moc nelezlo. U dcery už stud ani neřeším, ale zakrývám se, někdo si přes rameno přehazuje třeba plínku, to je dobrý nápad. Na kojení je prostě fajn to, že můžeš dát miminku najíst kdekoliv a kdykoliv a jestli to někoho pohoršuje, ať se jde třeba bodnout ![]()
@Angua píše:
Dovedeš pochopit, že někteří lidi se do takových míst dostanou třeba 3× ročně a neznají to? Asi neA než bych pobíhala jak úchyl se řvoucím děckem po obrovském obchoďáku a hledala nejdřív informace, kde bych se zeptala na nějakou pro mě nepravděpodobnou věc, to ho radši nakojím na první lavičce
Opravdu nechápu, co je tak těžkého otevřít pusu a zeptat. Všude mají infocentra, ani je moc nemusíš hledat. Nedělej z toho kovbojku.
@Burj Chalifa píše:
Opravdu nechápu, co je tak těžkého otevřít pusu a zeptat. Všude mají infocentra, ani je moc nemusíš hledat. Nedělej z toho kovbojku.
Nedělám, já si nakojím klidně na první lavičce ![]()
A když přemýšlím, třeba v Ostravě v Avionu nevím, kde to info je a to jsem tam byla několikrát. A to je fakt rozlehlé. Prostě by mě to nenapadlo, že někde bude vybavená kojící místnost, tak jsem asi buran, no. Takže by mě ani nenapadlo se po tom ptát. Každý nemůže být z Prahy a trávit tam celé dny ![]()
@Angua píše:
Nedělám, já si nakojím klidně na první lavičceA když přemýšlím, třeba v Ostravě v Avionu nevím, kde to info je a to jsem tam byla několikrát. A to je fakt rozlehlé. Prostě by mě to nenapadlo, že někde bude vybavená kojící místnost, tak jsem asi buran, no. Takže by mě ani nenapadlo se po tom ptát. Každý nemůže být z Prahy a trávit tam celé dny
To je otázka do pranice, co je větší dělání kovbojky ![]()
Jestli nehledat infocentra a nakojit na první lavičce s palmičkou, nebo dělat kovbojku z toho, že holt občas někdo na té lavičce nebo v kavárničce nakojí, když nenašel nic lepšího…
…a ono se i na té lavičce dá nakojit vcelku decentně, ale že nějaká citlivá duše nespatří kousíček prsa, to není zaručeno ![]()
Já tuhle už v zoufalství málem zalezla do toho dětského autobusku z Londýna, co mají před hračkami Pompo, akorát se občas houpe, křičí tam ti haranti a nakukují tatínci
To nevím, jestli by kojenec a rodiče ocenili ![]()
@nepř. mišanila píše:
To je otázka do pranice, co je větší dělání kovbojky![]()
Jestli nehledat infocentra a nakojit na první lavičce s palmičkou, nebo dělat kovbojku z toho, že holt občas někdo na té lavičce nebo v kavárničce nakojí, když nenašel nic lepšího…
Já tuhle už v zoufalství málem zalezla do toho dětského autobusku z Londýna, co mají před hračkami Pompo, akorát se občas houpe, křičí tam ti haranti a nakukují tatínci…a ono se i na té lavičce dá nakojit vcelku decentně, ale že nějaká citlivá duše nespatří kousíček prsa, to není zaručeno
To nevím, jestli by kojenec a rodiče ocenili
Taky jsem si říkala, kdo vlastně dělá větší kovbojku. Mají čumět do výloh a ne po lidech
![]()
Kojení v autobusku by mohlo být jistě veselé ![]()
Jak to tak tady pročítám, vyvozuji z některých názorů, že radši, než v restauraci kojící matku, tak řvoucí dítě. A pak budou na tu mámu blbě koukat, že jí tam to dítě řve. A kdyby ho začala kojit, budou na ní koukat stejně blbě
A že si žena, která kojí, vezme ven radši láhev se sunarem, jen proto, aby nemusela dítě nakojit veřejně, to mi hlava nebere. Mě se taky nelíbí, když nějaká kozatá hvězda vytáhne nalejváky tak, aby na ni každý viděl, ale vždycky se dá nakojit tak, že o tom skoro nikdo neví, jak na náměstí, tak v restauraci. Nehledě na to, že v restauraci se jí-co dělá to dítě, které je kojené? JÍ!!! To s ním má jít ta máma na záchod? Chtěl by snad někdo z vás jíst na záchodě? Nebo s plínou na hlavě?
Stačí se prostě otočit ke zdi a jestli to i tak někoho pobuřuje, ať si trhne kopytem.