Kojení na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4742
11.10.13 17:38

Já naposled kojila obch. galeri Tesco, malý už taky měl žízeň, jediná lavička, co tam byla, tak obsazená, tak jsem si sedla k těm blikajícím atrakcím pro děti a nakojila… Jediná možnost ještě byla tamní vieatnamská restaurace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
11.10.13 17:38

Zrovna jsem o tomto tématu nedavno přemýšlela a říkala si, jestli nejsem moc puritánská. Koukam, že názory jsou různé. Seděla jsem se známou v restauraci, jim, povídam si sní a najednou začla kojit. Mě osobně to dostalo trochu do rozpaků, a to jsem ženská, nedokážu si teda představit, že by to takhle vytahla např. před mým přítelem či otcem. Já veřejně kojit nebudu (čekám první miminko), ne z toho důvodu, že bych se já styděla, ale chci být ohleduplná a nechci nikoho dostat do rozpaků. Kojení někde stranou nebo v parku na lavičce mi nevadí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.10.13 17:41
@zuzukobylka píše:
Zrovna jsem o tomto tématu nedavno přemýšlela a říkala si, jestli nejsem moc puritánská. Koukam, že názory jsou různé. Seděla jsem se známou v restauraci, jim, povídam si sní a najednou začla kojit. Mě osobně to dostalo trochu do rozpaků, a to jsem ženská, nedokážu si teda představit, že by to takhle vytahla např. před mým přítelem či otcem. Já veřejně kojit nebudu (čekám první miminko), ne z toho důvodu, že bych se já styděla, ale chci být ohleduplná a nechci nikoho dostat do rozpaků. Kojení někde stranou nebo v parku na lavičce mi nevadí vůbec.

Tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
11.10.13 17:44

Jo takže protože kojíme nemůžeme jít ani do restaurace protože kojení někoho pohoršuje? mé dítě má hlad nebo prostě chce mlíko tak ho nechám řvát protože si to vymyslelo na nevhodném místě??? no to snad ne… co měla paní vystoupit? aby nakojila? když měla před sebou třeba ještě půl hodinovou cestu? buďte soudní. a jo jsem hrdá na to že kojím… můj drahý syn mi začal ve čtvrtém měsíci bojkotovt kojení, každá druhá maminka by s tím sekla a strčila by děcku flašku s UM a já jsem si řekla že to nějak zvládnem protože vím že je to pro něj lepší než umělé mlíko a jo zvládli jsme to další tři měsíce to bylo kruté ale zvládli jsme to každá mamina v mé situaci by byla hrdá že zvládla takhle vypjatou situaci a nepřišla o mlíko. z mé strany to není přehnaný kult mateřství jen jsme si zažili svoje… můžu být snad pyšná i na tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
11.10.13 17:44

Hm a co nakojit než jdu do té restaurace? Ty dvě hodiny by mělo dítě vydržet. Jinak do půl roku bych dítě nevzala na místo, kde je tolik potenciálních bacilonosičů a starší dítě už pak mohu upokojit čajem, přesnídávkou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
11.10.13 17:46
@perfect day píše:
@joaska ja neviiiiim! proste jen pisu, ze mne to uz uvadi do rozpaku., stejne jako si myslim, ze kojit by se nemelo
  • na schuzi
  • v kupe
  • pri projevu
  • v kancelari
  • pred tridou, kde ucim
  • v bance

tak do tohohle vyctu mam ja soukrome zarazenou i restaurci…nehlede na to, ze vevestine restauraci se kouri a kojici matky zase nemaj na vecere tolik casu..ale kdyz se jdu najist, fakt nechci v zornem poli cizi bradavky. sorry.

hele ještě tam chybí bod když hraje státní hymna

ne, já se nechci hídat, taky jsem učitelka, taky bych nerada kojila před svými žáky
ale třeba ta restaurace (zvlášť u mimina) to fakt nemuzu zajit s miminem na obed na menu, když se tam nekouří. Koukám, že jsem měla celkem štěstí, nedělám to ráda, ale parkrát dítě nevydrželo a já v kavárně nakojila a nikdo se ani nepozastavil, troufím si říct, že si málokdo všiml :nevim:

• Citovat
  • Upravit
joaska
11.10.13 17:48
@Bohulinka píše:
Hm a co nakojit než jdu do té restaurace? Ty dvě hodiny by mělo dítě vydržet. Jinak do půl roku bych dítě nevzala na místo, kde je tolik potenciálních bacilonosičů a starší dítě už pak mohu upokojit čajem, přesnídávkou apod.
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
36504
11.10.13 17:50
@MacinkaCZ píše:
Jo takže protože kojíme nemůžeme jít ani do restaurace protože kojení někoho pohoršuje? mé dítě má hlad nebo prostě chce mlíko tak ho nechám řvát protože si to vymyslelo na nevhodném místě??? no to snad ne… co měla paní vystoupit? aby nakojila? když měla před sebou třeba ještě půl hodinovou cestu? buďte soudní. a jo jsem hrdá na to že kojím… můj drahý syn mi začal ve čtvrtém měsíci bojkotovt kojení, každá druhá maminka by s tím sekla a strčila by děcku flašku s UM a já jsem si řekla že to nějak zvládnem protože vím že je to pro něj lepší než umělé mlíko a jo zvládli jsme to další tři měsíce to bylo kruté ale zvládli jsme to každá mamina v mé situaci by byla hrdá že zvládla takhle vypjatou situaci a nepřišla o mlíko. z mé strany to není přehnaný kult mateřství jen jsme si zažili svoje… můžu být snad pyšná i na tohle…

Klidně si buď pyšná, ale neobtěžuj lidi svým kojením tam, kde je to nepatřičné nebo to může být lidem nepříjemné. A u jídla či skleničky v restauraci řadě lidí fakt není příjemné na kojení koukat. Tvoje soukromé záležitosti stran kojení nikoho v restauraci nezajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.10.13 17:51
@Lonette píše:
@Angua právě. Ale je pravda, že mému muži vadilo třeba když před ním kojila švagrová, s tím, že její prsa fakt vidět nemusí.

Jasně, to záleží… Pokud to bylo třeba u tchánů na návštěvě a mohla jít nakojit třeba do ložnice, tak kojit před ním nemusela. Pokud jste byli třeba někdwe na výletě, tak zas chápu, přece nebude kojit někde na záchodku na míse. Ono najít kolikrát jakékoli místo, kde si můžeš aspoň sednout (třeba patník) je kumšt. Ne tak ještě aby tam nebylo vidět apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
11.10.13 17:53

@joaska ale vzdyt jo, kazdy to ma jinak, ale pro me proste postup predkrm, hlavni chod, prso, dezert kava a prso neni to, co me laka, cizi kojici zensky u syvho jidla proste nechci.
nakojit pred navstevou je elegantni a rozumne reseni..ale asi existuje fakt hodne matek, ktery si myslej, ze kojit je asi tak neco intimniho jako treba sedet..takze muzou evidentne vsude..a to se nam tu nevykadruji muzi, duchodci a pubescenti..hmm. bylo byvic odpurcu.

• Citovat
  • Upravit
50725
11.10.13 17:54
@Bohulinka píše:
Hm a co nakojit než jdu do té restaurace? Ty dvě hodiny by mělo dítě vydržet. Jinak do půl roku bych dítě nevzala na místo, kde je tolik potenciálních bacilonosičů a starší dítě už pak mohu upokojit čajem, přesnídávkou apod.

Já než dojdu do restaurace, tak je to tak půl hodiny. Tak třičtvrtě počítám zpátky, protože kus cesty je do kopce. Takže mám tak třičtvrtě hodiny na restauraci, to tak abych objednala, naházela to do sebe a zas letěla :mrgreen: Pokud bych neměla vůbec kojit nikde na veřejném místě. To by mě nebavilo, proto jsem na veřejnosti kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
11.10.13 17:54
@Bohulinka píše:
:| Kamarádka to taky tak dělá. Když jdeme spolu na kafe či oběd, nakojí než jde a mimčo vždy vydrží až domů(hlídá si čas). Chtěla bych to tak dělat taky, ale ještě nevim, co mě čeká (jsem zatim těhu), třeba bude realita uplně jiná. Asi každé miminko je jiné nebo já nevim, někdo kojíte třeba i každou hodinu? To by se pak asi opravdu domů nestihlo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.10.13 17:55
@perfect day píše:
@joaska ale vzdyt jo, kazdy to ma jinak, ale pro me proste postup predkrm, hlavni chod, prso, dezert kava a prso neni to, co me laka, cizi kojici zensky u syvho jidla proste nechci.
nakojit pred navstevou je elegantni a rozumne reseni..ale asi existuje fakt hodne matek, ktery si myslej, ze kojit je asi tak neco intimniho jako treba sedet..takze muzou evidentne vsude..a to se nam tu nevykadruji muzi, duchodci a pubescenti..hmm. bylo byvic odpurcu.

Kult dětí, kult mateřství, kult kojení, všichni se přizpůsobte a sedněte na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
11.10.13 17:56

Heleďte holky já se nerada hádám, ale možná by bylo fajn vymyslet značku přeškrtnutý červený kruh, vevnitř kojící matka. Abych věděla, kam mám minimálně šest měsíců vstup zakázán.
A je mi líto, že ani jedno mé dítě neumí hodiny, aby věděly, že ještě není čas. :mrgreen: Že se v té děloze ty dvouhodinové intervaly nenaučí. :nevim: a úderem 6. měsíce prostě nezačnou jíst přesnídávky a pít čaje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36504
11.10.13 17:58
@joaska píše:
Heleďte holky já se nerada hádám, ale možná by bylo fajn vymyslet značku přeškrtnutý červený kruh, vevnitř kojící matka. Abych věděla, kam mám minimálně šest měsíců vstup zakázán.
A je mi líto, že ani jedno mé dítě neumí hodiny, aby věděly, že ještě není čas. :mrgreen: Že se v té děloze ty dvouhodinové intervaly nenaučí. :nevim: a úderem 6. měsíce prostě nezačnou jíst přesnídávky a pít čaje :nevim:

Já bych zase uvítala, kdyby některé matky měly soudnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová