Kojení na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rencin
11.1.11 04:42
michellle píše:
Ahoj, taky kojím na veřejnosti, ale přehazuji si plenu.

Ahoj, vubec nechci nic k tematu, ale jen jsem ti chtela rict, ze mas naprosto rozkosnyho klucika, jen tak jsem projizdela ruzne prispevky a temata a ta tvoje fotka me hned bouchla do oci, fakt krasnej :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit
44228
11.1.11 05:53

Kojence jsem byla schopná kojit kdekoliv, batole - dítě nad jeden rok samozdřejmě už ne.
Moje děti, jak byly starší, ve věku několika měsíců, už potom stejně nikde jinde než doma pít nechtěly - byly v jiném prostředí, zajímaly je okolní věci, na kojení nebyl klid :-) V pohodě si vynechaly kojení a doma doplnily.

Co se týče té „plenty“ na krk k udržení soukromí při kojení - já si myslím, že to vyvolá u neznalých ještě větší atrakci než nakojení samotné - dřív to nebylo :lol:
Já jsem vždy volila takové oblečení, abych mohla dítěti snadno prso dát a co nejméně se přitom rozhalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
11.1.11 06:20
Jana206 píše:
Kojence jsem byla schopná kojit kdekoliv, batole - dítě nad jeden rok samozdřejmě už ne.
Moje děti, jak byly starší, ve věku několika měsíců, už potom stejně nikde jinde než doma pít nechtěly - byly v jiném prostředí, zajímaly je okolní věci, na kojení nebyl klid :-) V pohodě si vynechaly kojení a doma doplnily.Co se týče té „plenty“ na krk k udržení soukromí při kojení - já si myslím, že to vyvolá u neznalých ještě větší atrakci než nakojení samotné - dřív to nebylo :lol:
Já jsem vždy volila takové oblečení, abych mohla dítěti snadno prso dát a co nejméně se přitom rozhalovat.

Jano, ja nevim, mozna v Cechach to atrakci vyvola :dance: „plenta“ kolem krku, nebo plena prec rameno - jak tu nektere maminky pripustili… nakonec se stejne kazda zaridime tak, jak to padne vhod nam samotnym :wink: a je uplne v pohode, ze co se libi nebo vyhovuje jednomu, nemusi se druhemu :wink: hlavne, ze mimco dostane sve mlicko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
11.10.13 12:33

Dnes jsem kojila svou rocni dcerku v autobuse. Predchazel tomu opravdu dlouhy plac(dcera normalne prakticky neplace), nacez nastoupila maminka s o neco starsim chlapeckem a kdyz nas videla, tak prohlasila…NO? JA SI RADSI SEDNU DOZADU. Opravdu nechapu nic. Malou venku uz dlouho nekojim, ale dneska proste byla jina situace, tak jsem po nekolika snahach o uklidneni dala male napit. Co na tom ty lidi tak poburuje??? tak pani(navic take matka) videla kojici se dite. Ach jo, uplne se mi chtelo brecet…

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
11.10.13 12:35

@zrzana2 nejsi nějaká přecitlivělá? Já teda dvouletou kojím už jen doma, ale vidět to, tak jdu taky dál, ale jen kvůli tomu, že vím, jak děti reagují na jiné děti a na jejich hlásky. Moje by se v té situaci nenakojila :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.10.13 12:38

@zrzana2, paní asi nekojila, neuměla to, malého měla na MM, doteď z toho má komplex a je zahořklá vůči všem kojícím maminám ;) Nic si z toho nedělej, kojila jsem v letadle, na nádraží, v parku, v lese, v restauraci.. Samozřejmě se snažím decentně, nevystrkuju kozy na odiv světu, ale jinak si nic z nikoho nedělám, ať si všichni škubnou. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
11.10.13 12:38

Já se s tím naštěstí nesetkala. Příjde mi, že se u toho blbě cítím akorát já. :lol:
Třeba jednou jsem musela nakojit na takové polní cestičce, myslela jsem jak vpohodě (v kavárně jsem byla víc vynervovaná) no a kdybys viděla nadšení a zájem místního traktoristy :mrgreen:
no, můžu ti říct, lepší než nějaká protivná bréca to nebylo :lol:

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
11.10.13 12:44

@Sibyla0 ano po temer hodinovem revu svoji dcery bez zjevne priciny jsem velmi precitlivela. pani byla velmi povysena a nejak mi to dnes nepridalo :)

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
11.10.13 12:45

@joaska :mrgreen: to asi ne

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
11.10.13 12:46

@zrzana2 já v roce kojila kdekoliv, příkrmy nechtěla, teď už ne, né že by mi to vadilo, spíš kvůli malý, už je pěkně vyčůraná, tak musíme mít aspoň nějaký pravidla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.10.13 12:47
@lekarnicka28 píše:
@zrzana2, paní asi nekojila, neuměla to, malého měla na MM, doteď z toho má komplex a je zahořklá vůči všem kojícím maminám;) Nic si z toho nedělej, kojila jsem v letadle, na nádraží, v parku, v lese, v restauraci.. Samozřejmě se snažím decentně, nevystrkuju kozy na odiv světu, ale jinak si nic z nikoho nedělám, ať si všichni škubnou. :hug: :mavam:

Souhlas, tohle většinou dělají ženský, který jsou zakomplexovaný z to, že nekojili a svoje nekojení dávají za vinu všem úspěšně kojícím maminkám. Vykašli se na ní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2

@lekarnicka28 tak ja se taky nevystavuju, kdyba mala tak nervala, ani by me to nenapadlo a nikdo nic nevidel. chlap co sedel v dohledu se pritom kdyz pochopil co jdu delat otocil stranou, ale ta baba spustila jak kdybych mela prasivinu. prislo mi to lito

• Citovat
  • Upravit
532

Ahoj, taky jsem kojila všude možně i v poměrně luxusní restauraci. Mám velkou plenu 1,2mx1,2m. Do toho jsem nás zabalila, nebylo vidět nic a všichni byli v pohodě. Tady to nikdo moc neřešil a v Itǎlii byly naopak hodně kladný reakce, tambyli z našeho bambina unešený i starý chlapi na vejminku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
11.10.13 12:50

Podle mě v pohodě, třeba to nebylo myšleno zle, třeba má paní zkušenosti s tím, že se kojené děti nechají snadno vyrušit a odvracejí hlavu od prsa, což pak může kojící maminku rozhodit, páč pak může být vidět něco, co mamča neplánovala. Taky kojím v buse, malej už je na to docela velkej, ale jinak to tam nevydrží a je to rozhodně lepší, než aby nás vyhazovali, že řve. Proti kojení zatím nikdo nic nenamítal, akorát starší paní se většinou divěj, že už je tak velký (budou mu 2) a ještě saje. Ale už se mi to kojení moc nepozdává, potřebovala bych ho to v buse odnaučit, přijde mi, že už má na kojení v MHD vybudovaný reflex a dožaduje se, i když by ho to jinde nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
11.10.13 12:50

Npeřijde mi na tom nic divného, pokud se maminka přizpůsobí situaci. Tzn. dá si tu plneku, otočí se na lavičce atd. Bohužel jsem se setkala s tím, že některé ženy si s klidem sednou např. v OC schválně doprostřed hlavní uličky kam se chodí s jídlem a vynadají si prso. Proboha proč? Je tam kojící místnost a nebo pokud by nebyla tak přece není problém sednout si k nějakém zadnějšímu stolečku a otočit se k oknu. Nerozumimím tomu jestli je to demonstace kojení, nebo že jim nevadí že jim čumí na prsa cizi chlapy :nevim: Kojení na veřejnosti není problém, ale myslím že s rozumem a nic se nemá přehánět. To kojení v autobuse už mi prijde na hraně, hlavně s tím že mám MHD spojené se špínou, asi bych raději vystoupila - nevím jak staré je dítě, ale pokud by to šlo nabídla bych čaj, piškot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová