Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kojence jsem byla schopná kojit kdekoliv, batole - dítě nad jeden rok samozdřejmě už ne.
Moje děti, jak byly starší, ve věku několika měsíců, už potom stejně nikde jinde než doma pít nechtěly - byly v jiném prostředí, zajímaly je okolní věci, na kojení nebyl klid
V pohodě si vynechaly kojení a doma doplnily.
Co se týče té „plenty“ na krk k udržení soukromí při kojení - já si myslím, že to vyvolá u neznalých ještě větší atrakci než nakojení samotné - dřív to nebylo ![]()
Já jsem vždy volila takové oblečení, abych mohla dítěti snadno prso dát a co nejméně se přitom rozhalovat.
Jana206 píše:
Kojence jsem byla schopná kojit kdekoliv, batole - dítě nad jeden rok samozdřejmě už ne.
Moje děti, jak byly starší, ve věku několika měsíců, už potom stejně nikde jinde než doma pít nechtěly - byly v jiném prostředí, zajímaly je okolní věci, na kojení nebyl klidV pohodě si vynechaly kojení a doma doplnily.Co se týče té „plenty“ na krk k udržení soukromí při kojení - já si myslím, že to vyvolá u neznalých ještě větší atrakci než nakojení samotné - dřív to nebylo
Já jsem vždy volila takové oblečení, abych mohla dítěti snadno prso dát a co nejméně se přitom rozhalovat.
Jano, ja nevim, mozna v Cechach to atrakci vyvola
„plenta“ kolem krku, nebo plena prec rameno - jak tu nektere maminky pripustili… nakonec se stejne kazda zaridime tak, jak to padne vhod nam samotnym
a je uplne v pohode, ze co se libi nebo vyhovuje jednomu, nemusi se druhemu
hlavne, ze mimco dostane sve mlicko ![]()
Dnes jsem kojila svou rocni dcerku v autobuse. Predchazel tomu opravdu dlouhy plac(dcera normalne prakticky neplace), nacez nastoupila maminka s o neco starsim chlapeckem a kdyz nas videla, tak prohlasila…NO? JA SI RADSI SEDNU DOZADU. Opravdu nechapu nic. Malou venku uz dlouho nekojim, ale dneska proste byla jina situace, tak jsem po nekolika snahach o uklidneni dala male napit. Co na tom ty lidi tak poburuje??? tak pani(navic take matka) videla kojici se dite. Ach jo, uplne se mi chtelo brecet…
@zrzana2 nejsi nějaká přecitlivělá? Já teda dvouletou kojím už jen doma, ale vidět to, tak jdu taky dál, ale jen kvůli tomu, že vím, jak děti reagují na jiné děti a na jejich hlásky. Moje by se v té situaci nenakojila
![]()
@zrzana2, paní asi nekojila, neuměla to, malého měla na MM, doteď z toho má komplex a je zahořklá vůči všem kojícím maminám
Nic si z toho nedělej, kojila jsem v letadle, na nádraží, v parku, v lese, v restauraci.. Samozřejmě se snažím decentně, nevystrkuju kozy na odiv světu, ale jinak si nic z nikoho nedělám, ať si všichni škubnou.
![]()
Já se s tím naštěstí nesetkala. Příjde mi, že se u toho blbě cítím akorát já. ![]()
Třeba jednou jsem musela nakojit na takové polní cestičce, myslela jsem jak vpohodě (v kavárně jsem byla víc vynervovaná) no a kdybys viděla nadšení a zájem místního traktoristy ![]()
no, můžu ti říct, lepší než nějaká protivná bréca to nebylo ![]()
@Sibyla0 ano po temer hodinovem revu svoji dcery bez zjevne priciny jsem velmi precitlivela. pani byla velmi povysena a nejak mi to dnes nepridalo ![]()
@zrzana2 já v roce kojila kdekoliv, příkrmy nechtěla, teď už ne, né že by mi to vadilo, spíš kvůli malý, už je pěkně vyčůraná, tak musíme mít aspoň nějaký pravidla ![]()
@lekarnicka28 píše:
@zrzana2, paní asi nekojila, neuměla to, malého měla na MM, doteď z toho má komplex a je zahořklá vůči všem kojícím maminám;) Nic si z toho nedělej, kojila jsem v letadle, na nádraží, v parku, v lese, v restauraci.. Samozřejmě se snažím decentně, nevystrkuju kozy na odiv světu, ale jinak si nic z nikoho nedělám, ať si všichni škubnou.![]()
Souhlas, tohle většinou dělají ženský, který jsou zakomplexovaný z to, že nekojili a svoje nekojení dávají za vinu všem úspěšně kojícím maminkám. Vykašli se na ní ![]()
@lekarnicka28 tak ja se taky nevystavuju, kdyba mala tak nervala, ani by me to nenapadlo a nikdo nic nevidel. chlap co sedel v dohledu se pritom kdyz pochopil co jdu delat otocil stranou, ale ta baba spustila jak kdybych mela prasivinu. prislo mi to lito
Ahoj, taky jsem kojila všude možně i v poměrně luxusní restauraci. Mám velkou plenu 1,2mx1,2m. Do toho jsem nás zabalila, nebylo vidět nic a všichni byli v pohodě. Tady to nikdo moc neřešil a v Itǎlii byly naopak hodně kladný reakce, tambyli z našeho bambina unešený i starý chlapi na vejminku ![]()
Podle mě v pohodě, třeba to nebylo myšleno zle, třeba má paní zkušenosti s tím, že se kojené děti nechají snadno vyrušit a odvracejí hlavu od prsa, což pak může kojící maminku rozhodit, páč pak může být vidět něco, co mamča neplánovala. Taky kojím v buse, malej už je na to docela velkej, ale jinak to tam nevydrží a je to rozhodně lepší, než aby nás vyhazovali, že řve. Proti kojení zatím nikdo nic nenamítal, akorát starší paní se většinou divěj, že už je tak velký (budou mu 2) a ještě saje. Ale už se mi to kojení moc nepozdává, potřebovala bych ho to v buse odnaučit, přijde mi, že už má na kojení v MHD vybudovaný reflex a dožaduje se, i když by ho to jinde nenapadlo.
Npeřijde mi na tom nic divného, pokud se maminka přizpůsobí situaci. Tzn. dá si tu plneku, otočí se na lavičce atd. Bohužel jsem se setkala s tím, že některé ženy si s klidem sednou např. v OC schválně doprostřed hlavní uličky kam se chodí s jídlem a vynadají si prso. Proboha proč? Je tam kojící místnost a nebo pokud by nebyla tak přece není problém sednout si k nějakém zadnějšímu stolečku a otočit se k oknu. Nerozumimím tomu jestli je to demonstace kojení, nebo že jim nevadí že jim čumí na prsa cizi chlapy
Kojení na veřejnosti není problém, ale myslím že s rozumem a nic se nemá přehánět. To kojení v autobuse už mi prijde na hraně, hlavně s tím že mám MHD spojené se špínou, asi bych raději vystoupila - nevím jak staré je dítě, ale pokud by to šlo nabídla bych čaj, piškot…
Ahoj, vubec nechci nic k tematu, ale jen jsem ti chtela rict, ze mas naprosto rozkosnyho klucika, jen tak jsem projizdela ruzne prispevky a temata a ta tvoje fotka me hned bouchla do oci, fakt krasnej