Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Ice79 a po dvou dnech sahani na bradavky bych snad hned nezakladala diskuzi ne? Vy ano? Hezky den..
@Ice79 Vy s detmi nechodite mezi ostatni deti? Ja s malou taky chodila do hernicky uz driv. Co je na tom divneho?
Proc nechodit do hernicky
i rocni dite si tam vyhraje a ma kontakt s detmi, chodili jsme taky odmala, ve skolce nemela pak zadny problem
@Ice79 píše: Čtvrt roku…Dobrý.
ANO, maminky! Kojení opravdu není jen o jídle. Je to PŘEDEVŠÍM o uklidnění dítěte. Citovou deprivací si dítě prochází později než v útlém kojeneckem věku. A každé to má jinak.
S prominutim mi tento nazor prijde ujety. Nektere deti jsou deprimovane i kdyz chteji v krame nejakou sladkost, nebo hracku. To bych asi taky nemela riskovat a radeji hned nez zacne natahovat koupit? Co kdyby pak z toho melo nedejboze trauma ![]()
No a jak často tedy kojíš? Jak dlouho po kojení vydrží na bradavky nesahat? Nepotřebuje teď prostě jenom kojit častěji?
Jinak kroutit bradavkami bych ji prostě nedovolila. Nejlepší je najít něco místo toho (ne jenom zakázat, ale přesměrovat jinam), kde tě chytnout může.
@feliska Srovnavat kojeni s chtenim nejake sladkosti v krame mi prijde uplne mimo. Chce sladkost, nedam a muze si rvat, chce nakojit, nakojim, nenecham ho rvat kvuli necemu tak zakladnimu a prirozenemu.
@blumen Ale nikdo si prece nenecha mackat bradavky mimo kojeni. To dite ma rok, ono neumi rict mami prosim nakoj me, proto to mame naznacuje tim, ze jde po vystrihu/prsu. Jak jinak to ma vyjadrit?
@Mandarinka01 jenze po roce uz je to prave spis jak ta sladkost. Nic bez ceho by den neprezilo. Pokud ti neva, ze to chce, tak to koupis/nakojis a je klid, dite v pohode. Pokud nechces, proste mu musis domluvit a nekdy to jde holt s revem. Oboji prezije…podle me dite zas tak nevnima jestli ta bombasticka vec v krame je min dulezitejsi nez bradavka mamky. Pokud neco chce, rve stejnym zpusobem a trauma muze mit taky.
Dávat v roce UM je kravina (nepotřebuje ho) a bít roční dítě po rukách taky. Jinak jestli chceš kojit, tak koj, jestli nechceš, tak odstav
Já kojím 2,5r dítě (a novorozence k tomu), ale mě to neobtěžuje (kdyby jo, odstavila bych).
@feliska No, to bych nerekla. Me se syn trochu rozjedl v 11 mesicich, mohla jsem se stavet na hlavu, nic nechtel. A kazdy dite je jiny. Navic, jak tu padlo, kojeni neni jen o jidle.