Kojení s vpáčenými bradavkami?

Anonymní
17.5.19 19:30

Kojení s vpáčenými bradavkami?

Maminky, poraďte prosím s kojením. Já jsem si celý život myslela, že moje bradavky jsou normální a má je tak každý, ale na předporodním kurzu jsem nyní získala dojem, že asi nejsou. Nevím, zda jsou přímo vpáčené ale prostě bradavka standardně mi nestojí a je jako by zalezlá. Ale stačí se dotknout nebo trochu když je chladněji a vztyčí se. Myslela jsem, že to tak má každý. Přece spousta holek chodí bez podprsenky a bradavky jim pro trikem nejsou vidět. No ale podle laktační poradkyně to asi normální není. Může mi to způsobit nějaký problém při kojení? Mám to už nějak řešit (začátkem června mám TP)? Já myslím, že když stačí tu bradavku jen trochu podráždit a postaví se, tak by mělo stačit samotné přisátí - dráždění dítětem. Ale ta poradkyně říkala že to podráždění vydrží jen chvíli a pak zase bradavka zaleze a dítě saje naprázdno. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
17.5.19 19:36

U staršího jsem se nechala zmasírovat PA ještě na porodním sále, že „to mám opravdu hodně“ a bez kloboučků to nepůjde. Kojení s kloboučky děs, stresy, neprospávání, dokrm MM lahví a nakonec od 3 měsíců jen lahví. Mladšího jsem v klidu kojila bez kloboučků do jeho pěti let. Prsa stále stejná. Strašně důležité je tzv. samopřisátí hned po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
17.5.19 19:39

Uplna blbost! Ja jsem měla naprosto vpácené bradavky. Jedna mi dokonce nevylezla vůbec ani kdyz jsem se fakt snažila. A syn si je krasně vytáhnul a kojila jsem jo 2 a čtvrt roku. Kupte si Purelan od Medely, to me zachránilo, mela jsem popraskané bradavky. Ale rozhodně jsem kojit mohla. Zkoušeli na mě v porodnici nějaké kloboucky apod. Neodsuzuji to, ale lepší bylo kojit naostro :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
17.5.19 19:44

Pokud ti toto rekla laktacni poradkyne tak ti mela i poradit jak to resit urcite nejsi ani prvni ani posledni ktera ma vpacene bradavky asi bych si zkusila s sebou do porodnice vzit kojici kloboucky ktere by snad mohly pomoct. Snad by i v porodnici mela chodit laktacni poradkyne tak snad ta bude sdilnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 19:47
@Anonymní píše:
Maminky, poraďte prosím s kojením. Já jsem si celý život myslela, že moje bradavky jsou normální a má je tak každý, ale na předporodním kurzu jsem nyní získala dojem, že asi nejsou. Nevím, zda jsou přímo vpáčené ale prostě bradavka standardně mi nestojí a je jako by zalezlá. Ale stačí se dotknout nebo trochu když je chladněji a vztyčí se. Myslela jsem, že to tak má každý. Přece spousta holek chodí bez podprsenky a bradavky jim pro trikem nejsou vidět. No ale podle laktační poradkyně to asi normální není. Může mi to způsobit nějaký problém při kojení? Mám to už nějak řešit (začátkem června mám TP)? Já myslím, že když stačí tu bradavku jen trochu podráždit a postaví se, tak by mělo stačit samotné přisátí - dráždění dítětem. Ale ta poradkyně říkala že to podráždění vydrží jen chvíli a pak zase bradavka zaleze a dítě saje naprázdno. :nevim:

ségra má taky a hodně…obě děti kojila přes klobouček

• Citovat
  • Upravit
100
17.5.19 19:47

Taky jsem měla takový problém a vyřešila to kloboučky. Malej se prostě nemohl přisát tak mi nic jiného nezbylo. Tet jsem za to ráda, že to vůbec existuje. :potlesk: Jinak žádný problém teď má 7 měsíců a bez kloboučku už ani pít nechce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.5.19 20:13

Mám vpáčené bradavky a před kojení jsem vždy použila odsávačku - bradavka tím podtlakem vystoupla a pak jsem ji hned šupla dítěti do pusy. Na začátku kojení fakt bolelo a měla jsem i ragády - hodně pomohl již zmiňovaný Purelan. Pak si bradavky zvykly a ragády se zahojily. Dcera se pak naučila si sama bradavku vytáhnout a po nějaké době šly samy pěkně vytáhnout ven a nakonec byly vystouplé i mimo kojení. Po ukončení kojení se zase vpáčily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 20:26

Já před prvním dítětem taky neměla pořád vztyčené bradavky, ale děti si to upravily hned a nikdy jsem nemusela mít žádnou pomůcku, ani jsem nikdy neměla žádné jíné problémy jako praskliny a tak.
Na kurzu nám teď PA říkala, že v předklonu stačí sprchovat studenou vodou, bradavky vylezou a pak trošku masírovat ručníkem.

• Citovat
  • Upravit
1429
17.5.19 20:40

U dcery mi půjčili kloboučky v porodnici (do té doby jsem ani nevěděla, že něco takového existuje). Nepomohlo to… U syna jsem si říkala, že se připravím a nosila jsem ve třetím trimestru formovač bradavek a do porodnice jsem si táhla i kloboučky. Hned po porodu mi syn zlikvidoval jednu bradavku a na tu druhou jsem použila na pokoji klobouček - tu mi i přes něj zlikvidoval ještě více. Takže opět kojení ztracené - při odsávání neskutečná bolest. Co se týče bradavek, tak tam tu bolest prostě nepřetrpím (a to jsem jinak odolná dost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24282
17.5.19 20:46

Neboj to půjde ;) já mám obr prsa a ještě ne moc pevná k tomu takové bradavky jako ty. Rodila jsem akutně císařem a malý se poprvé přisál až druhý den. Ten první byl prostě moc utahaný po těžkém porodu a já byla dehydratovaná, takže bradavky se schovali úplně. Kojila jsem přes klobouček a to mě kojení zachránilo. Super byl od Medely. Asi do 14 dnů si prso vytahal a klobouček jsme odhodili a zatím kojím plně ;) hlavně si z toho nedělej těžkou hlavu. Z porodnice jsme šli s příkrnem a za dva dny už nebyl třeba. A doporučuji nekojit v leže, to je dle mě nejtěžší, až se to naučíš, tak už bude jedno v jaké poloze kojíš. Ragady jsem žádné neměla. Musíš to prso když ho dáváš dítěti pořádně že široka uchopit. A vždy dávat dítě k prsu a ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová